Gündem

GAGİKAD, Eğitim Müfredatında Laiklik ve Adalet Arayışında

GAGİKAD'dan Eğitim Sistemi İçin Çarpıcı İstekler

GAGİKAD, Eğitim Müfredatında Laiklik ve Adalet Arayışında
02-05-2024 14:46

GAGİKAD, Türkiye'nin eğitim sisteminde önemli bir dönüşüm çağrısı yaparak yeni bir eğitim müfredatı talep ediyor. 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' adını verdikleri bu öneri, cumhuriyetin temel değerlerini koruyarak ülkenin daha adil ve eşitlikçi bir topluma ilerlemesine katkı sağlayacak düzenlemeler içeriyor. GAGİKAD yetkilileri, yeni müfredatın toplumun tüm kesimlerinin katılımı ve uzman görüşleri doğrultusunda oluşturulmasını talep ederken, eğitimde fırsat eşitliğini ve laiklik ilkesini vurguluyorlar. Yenilikçi bir bakış açısıyla hareket eden GAGİKAD, Türkiye'nin geleceğine yönelik eğitimde köklü değişiklikler yapılmasını savunuyor.

  

Başkanlığını Dr. Beril Özlem Leylek'in yaptığı, GAGİKAD Yönetim Kurulunun yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi;

GAGİKAD olarak ;

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" başlıklı yeni  eğitim müfredatının , cumhuriyetimizi ve laik değerlerimizi gözeterek, Türkiye'nin daha adil, eşitlikçi bir topluma doğru ilerlemesine katkı sağlayacak düzenlemeler  içermesini beklemekteyiz.

    GAGİKAD olarak eğitim içeriğinin yeni neslin gelişiminde ve güçlenmesinde ki değerini, aynı zamanda çalışan anneler olarak bizzat evlatlarımız üzerinde ne ifade ettiğinin farkındayız. Yeni eğitim müfredatının toplumun tüm kesimlerinin iştiraki  ve  büyük bir komisyon oluşturarak uzman görüşleri doğrultusunda hazırlanmasını  arzu ederiz. Mevcut şekliyle askıya sunulan yeni müfredatın, toplumsal ortak akıl ile hazırlanması ülkemizin birliği için de önem arz etmektedir .

 Tüm bunların dışında askı süresinin 1 hafta olarak çok kısıtlı tutulmasını doğru bulmuyoruz. Evlatlarımızın geleceğini ilgilendiren bu müfredatın, oldubittiye getirilerek yürürlüğe girecek olmasını kabul edemeyiz.

Eğitimde Fırsat Eşitliği

    Eğitimde fırsat eşitliğini ilke alarak savunan GAGİKAD, müfredatta yer alan derslerin eğitim saatleri ve yeni müfredata göre hazırlanacak eğitim araç , kitap görsellerin de dahil olmak üzere  Laik ve cumhuriyetçi temellerin mutlak  korunmasını  öncelik olarak ifade etmeliyiz.  Dünyayı takip edebilmek ve ileri bilimi yakalamak adına  Fen , Matematik , Türkçe , Kimya ,Biyoloji, Fizik , Bilgisayar , Bilişim , Sosyal, Tarih , Coğrafya gibi ana derslerin  ders saatlerinin ağırlıkta olduğu , sanat ve spor dersler ile desteklenerek yeni neslimize şekil verilmesi talebimizdir. Ülkemizi emanet edeceğimiz genç nesiller dünya gerçeklerinden uzak bir havuzda gözlerinin kapatılmasını , bilimden yetersiz  yetiştirilmelerini elbette ki tasvip edemeyiz.

 Şüphesizdir ki ,yeni eğitim modelinin , kadınların iş hayatına daha kolay girebilmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilmesi için kız çocuklarına ve genç kızlara yönelik fırsat eşitliğini sağlaması tarafımızdan şart olarak görülmektedir .  Çocuklarımızın özgürlükçü düşünce yapısını korumak adına dünya standartlarının dışında ki derslerin dayatılması , henüz pedogojik olarak algılamalarına uygun olmayan kavramların küçük beyinlere enjekte edilme gayretini ise hayretle karşılıyoruz . Muhakkak ki Türk toplum örf adet ahlak anlayışının yeni nesillere şeffaf ve doğru şekilde aktarılması en çok bizlerin isteğidir.

Fiziki Alt yapıya Önem Verilmeli

Bunlardan hariç olarak  eğitimde yapılacak her türlü değişiklik, sadece müfredatla yeterli sayılamaz. Okullarda ki fiziki altyapının oluşturulması , spor müzik sanat alanlarında , fen laboratuvarı ve kütüphane içerecek tüm okulların standardının sağlanması en büyük temennimizdir . Sağlıklı bireyler yetiştirmek için temiz, sağlıklı ve ekonomik yemek fırsatı  ve öğretmenlerimizin yaşadığı ekonomik zorlukların giderilerek, mutlu eğitimcilerin evlatlarımızı eğitmesi sağlanabilmelidir.

   Mevcut haliyle askı süresinde olan müfredat bizzat yavrularımızı ilgilendirmektedir ,  onaylamamız beklenemez .

 

GAGİKAD Yönetim Kurulu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER