Mobil

ESNAFIN GÖZÜ-KULAĞI KABİNE TOPLANTISINDA

ESNAFIN GÖZÜ-KULAĞI KABİNE TOPLANTISINDA
26-02-2021 11:27
Gaziantep

Covid-19 salgını nedeniyle aylardır kapalı olan, kısıtlama nedeniyle içeri müşteri kabul edemeyen, paket veya gel-al servisi yaparak ayakta kalamaya çalışan esnaf, kademeli normalleşme için gün sayıyor. Koronavirüs salgınında vaka sayılarının önemli bir ölçüde azalması ile birlikte 1 Mart tarihinden itibaren kademeli normalleşme süreci başlayacak.

ESNAFIN İŞLERİ DİBE VURDU

Bir yıldan bu yana hayatı olumsuz anlamda etkileyen ve günlük yaşamı da durma noktasına getiren küresel Covid-19 salgını en çok küçük esnafı olumsuz etkiledi. Kısa sürede bütün dünyaya yayılan ve Türkiye’de de halen etkisini sürdüren Coronavirus (Covid-19) salgını günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.2020’nin mart ayında başlayan Covid-19 salgınının ekonomik yaşama etkileri sürerken salgına karşı alınan tedbirler kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de faaliyetleri kısıtlanan ve geçici olarak durdurulan işletmeler, zor günlerden geçiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLAMA YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, önceki haftaki Kabine Toplantısı sonrası duyurduğu, il bazlı normalleşme takviminin 1 Mart’ta hayata geçirileceğini açıklamasının ardından “normalleşme” için özellikle bu süreçten olumsuz etkilenen esnaf, şimdiden hazırlıklarına başladı. Salgın sonrasında her sektörde olduğu gibi küçük esnaf da mart ayından bu yana işleri düştüğü için çok zor günler geçirirken esnaf “normalleşme” için gün sayıyor. Salgın nedeniyle aylardır kapalı olan esnaf, “kademeli normalleşme” açıklamalarıyla birlikte dükkân açma umudunu 1 Mart tarihine bıraktı. Kafe ve lokantalarının kademeli olarak 1 Mart’ta açılmasını bekleyen küçük esnaf, büyük bir heyecanla dükkanlarını açabilme umuduyla hazırlıklara başladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER