Özel Haber

Ekmek operasyonu

Gaziantep Pideciler Odası ile Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ortak sürdürdüğü çalışmalar kapsamında binlerce Suriye ekmeğine el konuldu.

Ekmek operasyonu
02-12-2015 13:12
Gaziantep

Gaziantep Pideciler Odası ile Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ortak sürdürdüğü çalışmalar kapsamında binlerce Suriye ekmeğine el konuldu. Ekipler seyyar olarak Suriye ekmeği satanları yakalayarak ekmeklere el koydu. Zabıta karakoluna götürülen ekmekler, Gıda Kontrol Müdürlüğü tarafından incelendi ve sağlık koşullarına uygun olmadığı açıklandı.

Gaziantep Pideciler Odası Başkanı Abdullah Sarı, yaptığı açıklamada halk sağlığı ile ilgili konularda taviz vermeyeceklerini söyledi. Sarı, “Önce sağlık diyerek sağlıklı şehir ve sağlıklı nesil hedefimize ulaşmak için halk sağlığını çok önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın gıda konusunda sağlıklı tüketim yapmaları için ekiplerimiz denetimlerini arttıracak” dedi.

Gaziantep genelinde yerleşim yerlerinde son yıllarda piyasaya sunulan 'Suriye ekmeği', bu ülkeden gelen sığınmacılar tarafından merdiven altında üretiliyor. 6'lı paketi 2 TL'den satılan ekmekler, ucuz ve farklı lezzette olması nedeniyle talep görüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER