Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Gaziantep teşkilatında son günlerde yaşanan gelişmeler, parti içinde dikkat çeken bir krize dönüştü. Kadın kolları yapılanmasında ardı ardına gelen görevden almalar, teşkilat içinde tartışmaları beraberinde getirdi.
İlk olarak CHP Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Müge Düşün ve yönetiminin, Genel Merkez kararıyla görevden alınmasıyla başlayan süreç, ilçe düzeyine de sıçradı. Son olarak Şehitkamil Kadın Kolları Başkanı Güzin Bengü Aslanpay’ın da görevden alınması, teşkilatta şok etkisi yarattı.
Sahada Emek Veren Kadrolar Tasfiye mi Ediliyor
CHP Gaziantep teşkilatında kadın kollarına yönelik peş peşe alınan görevden alma kararları, bu kez sahada aktif çalışan ekiplerin hedef alındığı eleştirileriyle gündeme geldi. Özellikle Şehitkamil İlçe Kadın Kolları’nda yaşanan görev değişikliği, parti tabanında ciddi rahatsızlık yarattı.
CHP Şehitkamil Kadın Kolları Başkanı Güzin Bengü Aslanpay ve ekibinin görevden alınması, sadece bir yönetim değişikliği olarak değil, sahada aktif şekilde çalışan bir kadronun tasfiyesi olarak yorumlandı. İlçede uzun süredir saha çalışmaları yürüten, vatandaşla birebir temas kuran ve parti faaliyetlerini aktif şekilde sürdüren kadın kolları ekibinin görevden alınması, “emek göz ardı mı ediliyor?” sorusunu gündeme getirdi.
Sahada Olan Değil, Masada Karar Alan Kazanıyor
Teşkilat içinde konuşulanlara göre, görevden alınan ekiplerin büyük bölümünün sahada aktif rol alan isimlerden oluşması dikkat çekiyor. Parti tabanında, “çalışan değil, tercih edilen ekipler mi ön plana çıkarılıyor?” yönünde eleştiriler yükseliyor.
Yerel teşkilatın görüşü alınmadan yapılan bu tür kararların, sahadaki motivasyonu düşürdüğü ve gönüllü çalışan kadroların kırılmasına neden olduğu ifade ediliyor.
Teşkilatta Belirsizlik Hakim
Görevden almaların ardından yeni atamaların henüz yapılmamış olması, il ve ilçe kadın kollarında ciddi bir boşluk oluşturdu. Bu durumun teşkilat içinde belirsizlik ve huzursuzluğu artırdığı ifade ediliyor.