Mobil

“ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ!”

“ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ!”
08-11-2016 04:36
Gaziantep

Kadın girişimcilerimize bir halka da   “BurgerCheck  By Acıoğlu “  sahibi Gamze Acıoğlu  ile eklendi. Acıoğlu Et Lokantasının haklı gururlu geçmişi ve tecrübesi ile  yenilikçi, modern ve yeni nesle yönelen  atılımlıyla gıda sektörüne hızlı bir girişim yapmış oldu.

Yerli hamburgerimiz ilimizde bir ilk. Karar alırken çekinceleriniz oldu mu?

Gamze  Acıoğlu:  Biz insanlara yatırım yapacağız ilkesiyle yola çıktık.Bizim yerimize  damak zevkleri konuşacak,  memnuniyetler konuşacak.  Gelecekler  lezzetlerimizi   tadıp reklamımızı da onlar yapacaklar. Reklamımız müşterilerimiz olacak

Acıoğlu yılların esnafı ve tek şubeyle bu işi götürüyor. Neden daha farklı bir sektör?

Gamze Acıoğlu:  Bilindiği gibi Acıoğlu olarak  Küsget’ de kayınbabam tarafından 25 yıl önce kurulmuş ve ilk günkü kalite ve başarı ile de devam eden   köklü bir işletme. Hamburger işi de ani gelişen bir karardı aslında.Önceleri “ Yapabilir miyiz? dedik ve hemen de hayata geçirmeye karar verdik.

Gittikçe yaygınlaşan yabancı fastfood anlayışını yıkmak için mi böyle bir girişimde bulundunuz?

Gamze Acıoğlu:  Biz fastfood olarak anılsak ta farklılığımız tamamen doğallık üzerine. Doğalcılık sloganıyla yola çıktık. Bizde diğer fastfoodlar da görülen katkı maddeleri kesinlikle yok. İşlenmiş hiçbir gıda  maddesi    kullanılmıyor. Et günlük olarak burada hazırlanıyor. Koruyucu madde katkı madde    kesinlikle   kullanmıyoruz. Ekmeği de burada kendimiz yapıyoruz. Yan gıdalarda da dondurulmuş önceden hazırlanmış hiçbir gıda yok. Tamamen   doğal.İçecek olarak ta  limonata  ve doğal ayran tercih ediyoruz.  Yine kendimizin yaptığı “kremlin” denen tatlımız var. Buda bizim icadımız. Ayrıca lezzetlerimiz kadar sunumlarımıza da özel bir önem veriyoruz.

Fastfood deyince gençler ilk olarak akıla geliyor. Siz de onlara mı sadece yönelmeyi düşünüyorsunuz?

Gamze  Acıoğlu:   Fastfood kültürü  çoğunlukla gençlere ve çocuklara hitap eder. Ama bizim amacımız bu doğal  lezzeti  7’ den 77’ ye tattırabilmek. O yüzden de sadece çocuklar ve gençler değil hedef kitlemiz. Sloganımız da zaten ” hamileler ve çocuklar yiyebilir”.

Batı da doğal burger duymuştuk ama Gaziantep’te siz ilksiniz değil mi?

Gamze Acıoğlu:  Biz o amaçla da yola çıktık  zaten.Batı da doğalburger  çok yaygın ama Gaziantep’te hiç yoktu.Bu alanda   biz ilkiz. Bize hep merakla sorulan” farklılığınız nedir?” diye. Farklılığımız doğallığımız, tamamen taze ve katkısız ürünler kullanmamız ve doyumluk.

Çeşitleriniz var mı?

Gamze Acıoğlu:  Çeşitlerimiz çok fazla.Tıpkı  kebap çeşidi seçer gibi damak zevkinize uygun lezzetleri seçmeniz mümkün.Etlerimiz  zaten günlük hazırlanıyor.Önceden hazırlanıp bekletilmiyor. Ve tamamen Gazianteplinin damak zevkine hitap edilecek şekilde  özel olarak hazırlanıyor. Sucuk burgerimiz ,sebzeli burgerimiz bile  var. Vejeteryanları da unutmadık. Onlar için de  sebzeli   mevcut. Yine aynı titizliği  bunda da gösterip en taze ve en lezzetli sebzelerden hazırlıyoruz.

Bu kadar zengin burger menüsü  tercih yapmak isteyenleri şaşırtmıyor mu?

Gamze Acıoğlu:   Çeşitlerimize inanılmaz şekilde de talep var. Mesela kavurmalı pizzamız bile var.Onun  hamuru eti de  tamamen burada yapılıyor. Klasik pizza teklifine sıcak bakmıyoruz ki. O zaman salam sucuk gibi doğallıktan uzak gıdalar kullanılmakta. Çünkü bizim standardımız tamamen doğallık ve tazelik. Güvencimiz ise  Acıoğlu farklılığı.
Hijyen konusunda ne gibi tedbirleriniz var? Dünyaca meşhur firmaların da zaman zaman basına yansıyan hijyenle ilgili dedikoduları özellikle fastfood gıdalarda çokça oluyor.

Siz güvenilirliği nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?

Gamze Acıoğlu:  Bizim mutfağımız özellikle açık ve her şey göz önünde ve de açık mutfak yaptık.Acıoğlun da yıllardır uyguladığımız sistemi ve güvenilirliği burada da devam ettiriyoruz. Oturduğunuz yerden siparişlerin nasıl hazırlandığını  her aşamasını  takip edebilirsiniz. Kaçamak yapmak şansı yok.Ustalarımızda bu konuda son derece uzman ve hassas çalışıyorlar.

Eşiniz ve ailesi bu sektörde yıllarca varlar. Siz de Acıoğlu gelini olarak bu sektöre severek mi ilgiyle mi başladınız?

Gamze Acıoğlu:  Yedi yıl önce eşim bana “şehir merkezine  geleceğiz. Bana destek olabilir misin?”  diye bir öneri sunmuştu. Önceleri günde sadece birkaç saat uğruyorken sonda bende  bu heyecana sevgiye ve sempatiye dönüştü. Burayı da açmak fikri bana aitti.Aktif olarak bende bu sektörde yerimi almak istedim ve bugünde buradayım.

Bayan girişimciler özellikle gıda sektöründe daha titiz ve özenli olduklarından  dolayı daha mı  çok tercih ediliyorlar? daha mı başarılılar?

Gamze Acıoğlu:  Yemekten ziyade aileler öncelikle  çocuklarının vakit geçirdikleri yerleri merak edip güvenilir olmasını tercih ediyorlar. Bazen bize çocuklarını bize getirip emanet ederek “çocuğum burada yemeğini yesin.Yarım saatlik işim var “diyerek bize emanet ediyorlar.Güvenilir olmak bizim için çok daha önemli.
HİJYEN ARTI GÜVEN!
Bazı veliler gelip bizi kontrol ederek çocuklarının gittiği mekanı kontrol ediyorlar.Zaten benim ve çalışanlarımızın  gözlerimiz çocukların üzerinde oluyor.Bize gelip teşekkür edenler var ki bizi çok  mutlu ediyor.Bu da bizim diğer bir  farkındalığımız. Çocukların “Gamze Teyzesi” olmak onların güvenilirliğini kazanmakta ayrı bir mutluluk veriyor. İşimize güven saygı ve mutluluk katmak bizleri daha bir mutlu ediyor.

Hedefleriniz neler?

Gamze Acıoğlu:  Biz bu işte tamamen  markalaşıp doğuya kaymak   istiyoruz. Batıda zaten yeterince yaygın markalar var.Ama doğuda bilinmiyor.İsim hakkımız satıp doğuda da devam etmek istiyoruz.

Obezitenin hızla yaygınlaşması gözleri fastfood sektörüne çevirdi.

Gamze Acıoğlu:  Bakın kebap bizim kültürümüz ve yıllarca tüketildiği halde obezite diye bir tehlikemiz yoktu. Çünkü kebabın yanında piyaz yeşillik yiyerek,  ayranını içerek etin ağırlığını tolere edip hazmedebiliyorsunuz. Foss food ta yanında mutlaka patates kızartması kola ve ne olduğu belirsiz tatlandırıcılar katkı maddeleri oluyor.Kilo yapanlarda bunlar zaten.Kızartma bizde veriyoruz ama yağımız, kullandığımız malzemeler belli.Mesela hazır bir hamburger etini on gün boyunca tezgahta bırakırsanız bozulmadan kalabilir.İçindeki koruyucu maddeler eti koruyorken yine o maddeler insan sağlığına zara veriyor.Yoğurt sütte kısa sürede ekşiyip bozuluyorsa doğaldır katkısızdır.Ama marketten aldığınız hazır ürünler günlerce bozulmadan kendini muhafaza edebiliyor.
Biz bir ürün bozulduğunda katkı maddesi yok diye sevinir olduk. Hayatımızdan kapı sütünü,kapı yoğurdunu çıkardılar.Şimdi de hazır gıdalardaki tehlikeler görülmeye başlanılınca tekrar doğala dönüş başladı.

Porsiyonlarınız   standart  hamburgerlerden çok fazla daha büyük ve doyurucu.

Gamze Acıoğlu:  Porsiyonlarımız iki boy.160 gram büyük boylar, 100 gram küçük boylar. Yani büyük boyu bir porsiyon kebap miktarı kadar düşünün.Küçük olanı da bir dürüm gibi düşünün.Yanındaki garnütürlerle tamamen doyurucu.

Siparişlerin biraz geç servis edilmesinden şikayet ediliyor?

Gamze Acıoğlu:  Evet .Özellikle gençler bu konuda sabırsızlık gösterebiliyorlar.Çünkü biz hazır paketteki gıdayı birkaç dakikada pişirip sunmuyoruz.Tamamen doğal olarak hazırlandığımızdan biraz zaman alıyor.Ama lezzeti tadınca insanların yüzlerinde ki olumlu ve mutlu bakışlar bizleri de çok memnun ediyor.

İleriki dönemlerde  ek  farklılıklar düşünüyor musunuz?

Gamze Acıoğlu:  İleriki zamanlarda müşterilerimizin de daha çok yönlendirmesiyle yenilikler yapmayı hedefliyoruz. Mesela ıslak burgere başlayacağız. Gece saat ikiye kadar açık kalmayı hedefliyoruz. Ekmek arası oturarak siparişler alınıp rahat bir şekilde insanları doyurmayı hedefliyoruz.
Lezzet, doğallık ve hijyen. Amacımızda özellikle gençlerimizi hazır gıda satan yerlerden kurtarıp sağlıklı bir şekilde zevk alarak beslenmelerini sağlamak .Biz hem alakart restaurant hem fesfood hem burger hepsinin harmanıyız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER