USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

ŞEKER TADINDA BAYRAM OLSUN

ŞEKER TADINDA BAYRAM OLSUN
01-05-2022 11:39
Gaziantep

Ramazan Bayramı nedeniyle Gaziantep genelinde tüm önlemler alındı. Vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi yönetimi bayram boyunca otobüs seferlerinin ücretsiz olacağını açıkladı. Gaziantep Valisi Davut Gül ise vatandaşların huzur dolu bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla tüm önlemlerin alındığını açıkladı. Gaziantep protokolü vatandaşların bayramlarını kutladılar.

VALİ DAVUT GÜL:
"Bayram manevi bir huzur iklimi demek"
Gaziantep Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularıyla geçirdiğimiz rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı uğurlamanın hüznünü yaşarken, hamdolsun ki bu mübarek ayın sonunda bayrama kavuşmanın huzuru içerisindeyiz" dedi.
Vali Gül mesajında şu ifadelere yer verdi;
"Bizim toplumumuzda bayram demek, neşe demek, huzur demek, sevgi demek, kardeşlik demek, küslüklerin son bulduğu manevi bir huzur iklimi demek. Bayramın o gönülleri kuşatan ruhundan yola çıkarak bu günleri hayatın feyizli günleri haline çevirebiliriz. Dostlara yakın olmanın ne büyük bir nimet olduğunu belki de bu sayede kavrayacağız. Köklü inancımızın temelini oluşturan ve bizleri birlik içerisinde yarınlara taşıyacak olan bu güzel bayram günlerini; büyüklerimizi ve ihtiyaç sahiplerini hatırlamak, kırgınlıkları bir tarafa bırakıp yakınlarımızla kaynaşmak için önemli birer fırsat olarak değerlendirebiliriz.  Dileğimiz odur ki, her bayram olduğu gibi bu bayram da bize göz aydınlığı olsun; güzel günlere, sağlıklı günlere, sıkıntılardan uzak feraha kavuştuğumuz günlere vesile olsun. Öte yandan geleneklerimizin bütün güzellikleriyle yaşandığı bu müstesna zaman dilimini, vatandaşlarımızın rahat ve huzur içerisinde geçirmesi amacıyla tüm kurumlarımızca gereken tüm tedbirlerin alındığını hatırlatmakta yarar görüyorum. Bayramı sevdikleriyle birlikte geçirmek için trafiğe çıkacak tüm sürücülerimizi de trafik kurallarına uymaya, trafikte daha dikkatli davranmaya ve gereken hassasiyeti göstermeye davet ediyorum. Bu vesileyle Aziz Milletimizin ve Gazianteplilerin Ramazan Bayramı’nı kutluyor; bayramın ülkemiz ve bütün İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Beraber nice bayramlara huzur ve esenlik içinde kavuşmayı, bu manevi atmosferin ve bayramın güzel coşkusunun daim olmasını temenni ediyorum."


Fatma Şahin:
Bayramlar gönül köprülerimizi güçlendirir…
 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şahin mesajında, sevgi, saygı ve hoşgörü iklimi içerisinde yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı üç ayların ardından, rahmet ayı Ramazanın da nihayete erdiğini vurgulayarak, yeni umutlarla bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı.
Başkan Şahin, bayramları anlamlı kılan şeyin, can taşıyan her varlığın bu iyilik ve güzellik ikliminden en güzel şekilde istifade etmesi olduğunu ifade ederek mesajına şöyle devam etti:
“Acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, bütün müminler olarak aynı hissiyatı ve aynı sevinci yaşamak adına birlik-beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, gönül köprülerimizi güçlendirmek bayramların bizlere yüklediği en önemli görev olmalıdır.
Bayramlar, rabbimizin bir nimeti olmasının yanı sıra, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşlik ahdimizi yenilemek için de önemli bir fırsattır. Bu vesileyle öncelikle anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret ederek onların gönlünü alalım. Bilhassa bayram yapamayanların bayramı olmaya çalışalım. Sevgi ve merhamete ihtiyaç duyanların sevinci olalım.
Çocukluğumuzda kıyafetlerimizi başucumuza koyup üstüne yeni ayakkabılarımızı itinayla bıraktığımız, bayram namazından dönen babamızın elini öpmek için sıraya girdiğimiz, ardından yeni kıyafetlerimizle bütün mahallenin kapılarını tek tek çalıp şeker topladığımız bayramların coşkusunu korumak ve çocuklarımıza aynı coşkuyu aşılamak zorundayız. Bizi biz yapan önemli değerlerimizden olan bayramlarımız ve getirdiği maneviyatın muhafazası geleceğe dair en büyük güvencelerimizdendir. Bayramların ruhunu ve coşkusunu, bayramların vesile kıldığı kardeşlik duygularını uzun asırlar boyu içimize sindirmiş, bu maneviyatı tüm yıla yaymış bir büyük medeniyetin temsilcileri olarak, bayramlarımıza olan hassasiyetimizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğimize yürekten inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor; bayram coşkusunun yürekleri sardığı bu güzel günlerin milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini yürekten diliyorum.”

Rıdvan Fadıloğlu:

Nice güzel bayramlarda buluşmayı diliyorum

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayarak, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik etti.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Başkan Fadıloğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün milletçe, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, dargınların barıştığı, kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruğa ulaştığı; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’i idrak ederek bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.
Bu müstesna günlerde dost ve akrabalarımızı hatırladığımız gibi desteğe ihtiyacı olan kimsesiz, muhtaç ve yaşlı bireylerimizi de hatırlamak, bayramın ruhunda bulunmaktadır. Ülkesi ve vatanı için canlarını veren şehitlerimizin ailelerine, çocuklarına, kahraman gazilerimize, yetimlerimize her zaman sahip çıkan aziz milletimiz, onların da bayramın güzelliğini en iyi şekilde yaşamalarını sağlayacaktır.
Bayram günlerini her yönüyle çocuklarımıza örnek olacak şekilde idrak ederek onların da bayramın güzelliğini en iyi şekilde yaşamaları sağlanmalıdır. Böylelikle milli ve manevi değerlerimizin yeni nesillere aktarılması ve toplum yapımızın dayandığı temellerin güçlenmesi önem arz etmektedir.
Bayramı sevdikleriyle bir arada geçirmek üzere seyahat edecek olan tüm vatandaşlarımıza yolculukları esnasında azami dikkat göstermeleri ve kurallara riayet etmeleri hususunu hatırlatıyor; kazasız ve hayırlı yolculuklar diliyorum.
Allah’tan; millet olarak sosyal mesafelerin olmadığı, küçüklerimizle doyasıyla kucaklaşıp, büyüklerimizin ellerinden öpebildiğimiz nice güzel bayramlarda buluşmayı diliyorum. Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, bayramın insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”
 
Derya Bakbak:
Bayram gününün coşkusuna ve neşesine kavuştuğumuz için sevinçliyiz…
AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
“Biz, 84 milyonu Türkiye’de,  İslam âlemindeki diğer milyonlarca kardeşimizle de gönül coğrafyamızda yaşayan çok büyük bir aileyiz.” diyen Dr. Bakbak, “Doğu Türkistan’dan Bosna-Hersek’e, Kırım’dan Afrika kıtasına dek aynı secdeye varıyor, aynı insanlık ideali için mücadele veriyor, aynı hisleri paylaşıyoruz. Bayram günleri bu paylaşımın en üst seviyeye çıktığı mukaddes zamanlardır. Çekirdek ailemizle başladığımız bayram kutlamalarımız, dualarımızla ve iyi dileklerimizle dünyanın dört bir yanına taşınıyor. Gazi şehrimizin güzel camilerinde semaya açılan eller, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın her yerine kardeşliğimizi, birliğimizi ve dirliğimizi götürüyor. Merhum şairimiz Abdürrahim Karakoç’un dediği gibi, ‘ Bayram af günüdür, barış günüdür/Bayramlar rahmete giriş günüdür’. İşte bu yüzden Ramazan-ı Şerif’i huzurla tamamlayıp bayram gününün coşkusuna ve neşesine kavuştuğumuz için sevinçliyiz. Rabbim tüm hemşerilerimizin tuttukları oruçları kabul buyursun.” dedi.Türk Milleti’nin bayramları bayram gibi idrak edebilmesi için 20 yıldır büyük bir azim ve kararlılıkla çalıştıklarını ifade eden Derya Bakbak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Önce Millet ve Memleket’ düsturunun izinde, AK Parti kadrolarımızın tükenmez enerjisiyle, Gaziantepli hemşerilerimizin sarsılmaz güven ve destekleriyle yolumuza devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın her günlerini bayram coşkusuyla ve güveniyle yaşayabilmelerini sağlamak için durmak yok, yola devam diyoruz. Geçtiğimiz bayramları gölgeleyen pandemi sürecini en iyi yönetebilen ve büyük ölçüde geride bırakan sağlık sistemini ‘Bayramlar bayram ola’ demek için inşa ettik. Yerli ve milli savunma sanayimizdeki dev atılımları, hemşerilerimiz güvende olsunlar, bayram neşelerini her geçen yıl artırarak sürdürsünler diye yaptık. Gazi şehrimize 14 milyar liralık ulaşım ve iletişim yatırımını yaparken, bölünmüş yollarımızı 314 kilometreye çıkarırken, yıllık 6 milyon yolcu kapasiteli Gaziantep Havalimanı Yeni Terminal Binamızı hizmete alırken, ‘Irakları yakın edelim’ ve hemşerilerimiz bayram günlerinde birbirlerine tez elden kavuşsunlar diye düşündük. Çünkü bizim bayramımız, hemşerilerimizin bayram günlerini dertsiz, tasasız geçirmeleri ve huzur içinde olmalarıdır.” ifadelerini kullandı.
Ramazan Bayramı’nın tüm Türk ve İslam Âlemi ile insanlığa huzur, barış, bereket getirmesini dileyen Dr. Bakbak, “Rabbim bizleri bir kez daha mübarek Ramazan-ı Şerif’e ve nice bayramlara kavuştursun. Birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Bu vesileyle tüm hemşerilerimin ve aziz milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.” diyerek mesajını tamamladı.


Cengiz Şimşek:
Bayram sevgi, barış ve kardeşliktir…
 Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, yayımladığı mesajla İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutladı.
YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VURGUSU
İnancımızda önemli yeri bulunan dini bayramların her türlü küskünlüğün ve kırgınlığın unutulduğu, sevgi, barış ve kardeşlik duygularının hakim olduğu, yardımlaşma ve dayanışmanın üst seviyelere çıktığı müstesna günler olduğunu ifade eden Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, "Müslümanlar olarak 11 ayın sultanı Ramazan ayının ardından bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.
AKAN KAN VE GÖZ YAŞLARI SON BULSUN
Bayramların birlik ve beraberliğimizi güçlendiren günler olduğuna dikkat çeken Başkan Cengiz Şimşek, "İki yılı aşkın süredir devam eden KOVID-19 pandemisinin etkisinin iyice azaldığı bir dönemde Ramazan Bayramını kutluyor olmak sevincimizi daha da artırmaktadır. Tüm müslümanların Ramazan Bayramını kutlarken, bayramın dünyanın farklı coğrafyalarında devam eden savaşların, akan kan ve göz yaşlarının son bulmasına vesile olmasını diliyorum" şeklinde açıklamada bulundu.
DAHA ÇOK ÇALIŞMALI VE ÜRETMELİYİZ
 Şimşek şöyle devam etti: "Tüm dünyanın ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığı, ülke ekonomilerinin beklenen büyümeyi gerçekleştiremediği bir dönemden geçiyoruz. Yaşanan sıkıntılar geçicidir. Ülke olarak dünya genelindeki olumsuzluklardan en az şekilde etkilenmek için birlik ve beraberliğimizi korumalı, daha çok çalışmalı ve daha çok üretmeliyiz. Gaziantepli sanayiciler olarak bu bilinçle hareket ederek, daha fazla yatırım, üretim, istihdam ve ihracat için çaba göstermekteyiz."
 

Celal Kadooğlu:
Ramazan Bayramına kavuşmanın huzurunu ve sevincini yaşıyoruz…
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu,  Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Kadooğlu mesajında,  “İslam alemi olarak evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramına kavuşmanın huzurunu ve sevincini yaşıyoruz" dedi. 
 Bayramların gerek dinimizde gerekse de kültürümüzdeki önemli yerine değinen Başkan Kadooğlu, yayımladığı mesajda şunları söyledi:
 "Bayramlar, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve kardeşlik duygularının dalga dalga toplumun tüm kesimlerine yayıldığı, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği özel günlerdir. Bayramlar aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma duygularının öne çıktığı toplumsal huzurumuza ve barışımıza önemli katkısı olan günlerdir. Bayramlarda hastaları, yaşlıları ve aile büyüklerini ziyaret ederek hayır dualarını almalı, çocukları sevindirmeliyiz.
 Bu duygu ve düşüncelerle, başta her türlü zorluğa ve olumsuzluğa rağmen dünyanın dört bir tarafına ihracat yaparak ülkemiz kalkınmasına katkı sağlayan ihracatçılarımız olmak üzere tüm müslümanların mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, bayramın bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim."


Adnan Ünverdi:
Tüm islam aleminin bayramını kutluyorum…
 
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı Ramazan ayını uğurlarken, bayrama kavuşmanın sevincinin yaşandığını belirterek, Ramazan Bayramı’nın tüm dünyada barış ve huzura vesile olmasını diledi.
Pandeminin gölgesinde geçen iki yılın ardından Ramazan ayını bir arada geçirmenin sevinç ve huzuruyla bayramın karşılandığını belirten Adnan Ünverdi, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayının gönüllerimizde yaşattığı zenginliklerin, manevi atmosferin, kazanımların yıl boyunca devam etmesini ve sağlıcakla yeniden oruçlarımızla, iftar ve sahurlarımızla Ramazan ayına kavuşmayı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Bayramlar milli birlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, dargınların barıştığı, mutlulukların paylaşıldığı çok özel günlerdir. Bu bayramda da dargınlıkları geride bırakarak, birbirimize daha çok sarılmalı ve toplum olarak kenetlenmeliyiz. Bayramda büyüklerimizin gönüllerini alalım, çocuklarımızı sevindirelim ve bayram sevincini hep birlikte yaşayalım.
Zorda olana, darda olana imkanlarımız nispetinde yardım elimizi uzatalım, mutluluğumuzu paylaşarak artıralım. 
Maalesef dünyada savaşlar, yokluklar ve krizlerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Allah ülkemize, milletimize, devletimize zeval vermesin. Bu mübarek ve müstesna günler vesilesiyle aziz milletimize ve tüm İslam alemine birlik ve güç versin, savaş bölgelerindeki insanların acılarını dindirsin.
Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Ramazan ayını uğurlayıp, bayrama kavuşmanın sevincini yaşandığımız bu müstesna günlerin tüm insanlık için zorlukların, savaşların geride kalmasına vesile olmasını temenni ediyor, hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, huzurun hakim olduğu, sağlık ve mutluluk dolu bir bayram diliyorum.”
 


Ahmet Tiryakioğlu-Mehmet Akıncı:
Bayramlar yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştirir
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.  
Bayramların yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştiği, kırgınlıkların sona erdiği özel ve müstesna günler olduğunu kaydeden GTB Başkanları, yayımladıkları kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Rahmet, bereket ve arınma mevsimi mübarek Ramazan-ı Şerifin ardından Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sonsuz huzur ve mutluluğunu bir arada yaşıyoruz. Bir yanda on bir ayın sultanını geride bırakacak olmanın yüreklerimizdeki derin mahzunluğunu, diğer tarafta ise son iki yıldır pandemi nedeniyle buruk şekilde idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı’nı bu sene tüm sevdiklerimizle ruhuna en uygun şekilde kutlayacak olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, aynı inanç, tarih ve kültürle birbirine bağlı toplulukların müşterek sevinç ve mutluluk günleridir. Gönüller arasında sarsılmaz dostluk ve kardeşlik bağları kuran, bizi biz yapan en büyük değerlerimiz olan bayramlarımız yardımlaşma ve dayanışma duygularının da pekiştiği müstesna zaman dilimleridir. Bizler millet olarak dünyanın neresinde olursa olsun mazluma yardım elini uzatmaktan imtina etmeyen, mağdura ve mahzuna yüreğini açan, onlara umut olan, kimsesizi gözeten ve koruyan kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz. Zorda olan kardeşlerimize Ramazan ayında olduğu gibi şefkat elimizi Ramazan Bayramı’nda da aynı hassasiyetle uzatmamız gerekiyor. Bu bizim hem insani hem de inancımızın bizlere getirdiği temel bir görevdir. Yeryüzünde savaşların sona erdiği, gönül coğrafyamızda huzur ikliminin yeşerdiği, kimsesizlerin ve yaşlıların yalnız kalmadığı, ulusça coşku içerisinde yaşayacağımız sağlık ve huzur dolu bir bayram yaşanmasını temenni ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemiz sınırları içerisinde ve dışında canları pahasına terörle mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin, ülkemizin ve tüm Gaziantepli hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz.”


Tuncay Yıldırım-Hilmi Teymur:

Bayramları bayram yapan birlik ve beraberlik anlayışı
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “Ramazan Bayramı”nı yazılı bir mesaj yayımlayarak kutladı.
Ramazan Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlayan GTO Başkanları, bayramları bayram yapanın birlik ve beraberlik anlayışı olduğunu, bu özel günlerde mutluluk ve güzelliklerin paylaşıldığını; yardımlaşma ve dayanışmanın öne çıktığını vurguladı.
Ramazan Bayramı’nın huzur ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunan Başkanlar, “Oruç, ibadet, birlik ve beraberlik içerisinde geçirdiğimiz mübarek Ramazan ayının sonunda Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek şöyle devam ettiler:
 “Kavga yerine sarılıp kucaklaşmayı, ayrılık yerine birlik ve beraberliği emreden bir kültürden gelen insanlar olarak biliyoruz ki bayramlar; iyiliklerin kötülüğü, barışın savaşı, doğrunun yanlışı, sevginin nefreti yeneceğine olan inancın kutlamasıdır. Yine bayramlar; yapılan hataların affedilmesi, kırılan kalplerin onarılması hayatımızda daha çok barış, daha çok dayanışma ve kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği konusunda derince düşünmemiz için çok nadide günlerdir. Yardımlaşma ve dayanışma anlayışının getirdiği güç birliğinin ve güzelliğin daima farkında olmalıyız. Toplumları güçlü kılan, fertlerini bir arada tutan bağların sağlamlığıdır. Bağların sağlam olması ise kuşkusuz insanların birbirine karşı hoşgörü içerisinde olması, birbirini sevmekten asla vazgeçmemesidir. En büyük zenginlik sevgidir. Dünyadaki yaşanan tüm sorunlar tüm zorluklar ancak birlik ve beraberlik içerisinde ve sevgiyle kenetlenerek aşılabilir. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu Bayramı da dayanışma ruhumuzu, kardeşlik bağlarımızı pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Barışı ne kadar çoğaltabilir ve hayata yayabilirsek, dünya o kadar güzelleşecektir.
Tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde, sevgiyle yaşadığı bir dünya dileğiyle hemşehrilerimizin ve milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutlar, hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını temenni ederiz.”


Ahmet Fikret Kileci:
Bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz
 
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Mesajında, bayramların geleneksel değerlerimizi hatırlatan ve yaşatan günler olduğuna değinen Ahmet Fikret Kileci “İslam âlemi olarak bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle altını çizmek isterim ki bayramı bayram yapan yegane unsur sevdiklerimizle geçireceğimiz sağlıklı zamanlardır. Son yıllarda hepimizin bunu çok iyi idrak ettiğini düşünüyorum. Çevremizdekilerle aramıza mesafe koyan salgının etkilerinin hafiflediğinin müjdesiyle, sevdiklerimize korkmadan sarılacağımız ve hasret gidereceğimiz bir bayram yaşayacağımızı ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.
Başkan Kileci mesajının devamında: “Büyüklerimizin unutulmadığı, küçüklerimizin sevindirildiği ve geleneklerimizin yaşatıldığı, kırgınlıkların unutulduğu, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir bayram olmasını diliyorum. Ayrıca, çok şey borçlu olduğumuz, ülkemizin huzuru ve vatanımızın bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yakınlarına şükranlarımı sunuyorum. Son olarak ise Bölgemizin saygıdeğer ihracatçıları ve aileleri başta olmak üzere Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor; tüm insanlığa sağlık, mutluluk, barış ve bolluk getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

 

Mahsun Altunkaya:
Bayram, insanı insan yapan değerleri yüceltmek için güzel bir fırsattır…
Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, İslam aleminin bayramını kutladı.
Dinimizin rahmet, merhamet ve bereket ayı olarak nitelediği 11 ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakarak,  mübarek Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, "Günahların affedildiği, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirildiği, yoksulların sevindirildiği günler olan bayramlar, aynı zamanda sevgi, saygı, barış, kenetlenme ve dayanışma gibi insanı insan yapan asil değerleri yüceltmek için en güzel fırsattır"  diye konuştu.
Ramazan Bayramının birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini dileyen Başkan Altunkaya, şöyle devam etti: "Bayramlar, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren ve toplumsal barışa katkı sağlayan özel günlerdir. Bu nedenle bayramı anlamına uygun şekilde kutlamak önemlidir. Bayramda büyüklerimizi, yaşlıları ve hastaları ziyaret etmeli, onlara değer verdiğimizi göstermeli, küçükleri de sevindirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutlar, bayramın ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını daha da pekiştirmesini, dünya üzerindeki savaşların, zulümlerin ve akan göz yaşlarının sona ermesini Yüce Allah'tan temenni ederim."


Selahattin Kaplan:
Bayramlar toplumsal yaraların sarıldığı özel günlerdir…
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
İslam alemi olarak rahmet, mağfiret ve ilahi affın zirveye ulaştığı mübarek Ramazan Bayrama kavuşmanın huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, “Bolluk ve bereketin, rahmet ve mağfiretin zirveye ulaştığı Ramazan ayını geride bırakarak bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar her yıl gelip geçen sıradan günler olmayıp, dargınlık ve küskünlüklerin giderildiği, barış, sevgi ve kardeşlik duygularının toplumun tüm kesimlerine yayıldığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği özel günlerdir. Bizler için önemli fırsatlar sunan bayramları anlamına uygun bir şekilde kutlamak, aile büyüklerimizi, yaşlıları ve hastaları ziyaret etmek, çocukları sevindirmek birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek, toplumsal yaraların sarılmasını sağlayacaktır” diye konuştu.
Başkan Kaplan mesajını, “Dünyada savaşların olmadığı, mazlumların gözyaşlarının akmadığı, insanların huzur ve refah içinde yaşadığı günler getirmesi dileğiyle tüm Müslümanların mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum” sözleri ile tamamladı.


Mehmet Çıkmaz:
Bayramlar birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeli
Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, bir mesaj yayımlayarak İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutladı.
Başkan Mehmet Çıkmaz, Müslümanlar olarak birlik, beraberlik, sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğun olarak yaşandığı rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın ardından bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.
Dinimizde önemli yeri bulunan bayramların, toplumun tüm kesimlerini birbiri ile kaynaştıran, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine önemli katkı yapan özel günler olduğuna dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, mesajında şunları dile getirdi:
“Bayramlar paylaşma ve dayanışma günleridir. Ramazan Bayramında başta aile büyüklerimizi, akrabalarımızı, sevdiklerimizi, komşularımızı, hastaları ve bilhassa da yaşlıları unutmamalıyız. Onların ziyaret ederek, yanlarında olduğumuzu, mutluluklarını ve dertlerini paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermeli, dualarını almalıyız. Ne yazık ki, bu yıl da dünyanın dört bir tarafında savaşların, akan göz yaşlarının gölgesinde Ramazan Bayramına giriyoruz. Dünyada yaşanan olumsuzlukları görünce, birlik ve beraberliğimizin, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz. Ülkemizi her alanda daha ileriye taşımak için birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, daha çok çalışmalı ve üretmeliyiz.  Bu vesile ile ihracatçılarımızın ve tüm Müslümanların mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, bayramın insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Cenabı Allah’tan dilerim.”


Güner Dağlı:
Bayramların temelini sevgi, saygı, dayanışma ve beraberlik oluşturur…
 
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, bayramların temelini sevgi, saygı, dayanışma ve beraberliğin oluşturduğunu belirtti.
Prof. Dr. Dağlı, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların, günlük yaşamın koşuşturması içinde bir araya gelemeyen aile bireylerinin birlikte zaman geçirmesi için bir fırsat olduğunu kaydetti.
“Bayramlar, büyüklerimizden miras kalan değerleri bugün yaşatabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek için kıymetli zamanlardır” diyen Prof. Dr. Dağlı, zorlu geçen pandemi sürecindeki kısıtlamaların bir bölümünün kaldırılmasıyla ziyaretlerin kontrollü ve tedbiri elden bırakmadan gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yaptı.
Prof. Dr. Dağlı, mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Bu kıymetli zamanları sevdiklerinizle birlikte sağlık, huzur ve mutlulukla geçirmeniz için Ramazan Ayının ardından bayramda beslenmemize dikkat etmeliyiz. Eli öpülesi büyüklerimizi, emanetçilerimiz olan gençlerimizi ve bayramları bayram gibi yaşamada bizler kadar şanslı olmayan küçüklerimizi bu coşkuya dahil etmeliyiz. SANKO Üniversitesi olarak, bayram coşkusunun evlerinizden eksik olmaması temennisiyle Ramazan Bayramımızı en içten dileklerimizle kutluyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler