USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

“Hatlar yer altına alınmalı”

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Gümüştekin Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Bekir Geyik’ten dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz.

“Hatlar yer altına alınmalı”
26-11-2015 13:01
Gaziantep

Mahallesi’nin 35 yıl önce Hoşgör Mahallesi’nden ayrılarak kurulduğunu ifade eden mahalle muhtarı Bekir Geyik, Gümüştekin Mahallesi’ne ilişkin merak edilenleri gazetemize anlattı. Mahalle genelinde yer alan elektrik direklerinin oldukça eski olduğunu dile getiren Geyik, daha önce elektrik tellerinin birbirine çarpıp yüksek gerilim oluşturmaması için tahtalar yardımı ile elektrik tellerini birbirlerinden ayırdıklarını söyleyerek, “Vatandaşın can güvenliği için elektrik hatları yer altına alınmalı” diye konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Gümüştekin Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Bekir Geyik’ten dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Gümüştekin    

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27070

Mahallenin nüfusu: 5 bin 372  

Mahallenin seçmeni: 3 bin 500

Mahalle ve cadde sayısı: 28 Sokak ve 3 Cadde

Mahallenin muhtarı: Bekir Geyik

Gümüştekin Mahallesi’nin Hoşgör Mahallesi’nde ayrılarak 35 yıl önce kurulduğunu anlatan mahalle muhtarı Bekr Geyik, “Hoşgör Mahallesi’nde bulunan mahallemizde 25 yıldır mahalle muhtarı olarak görev yapıyorum. Mahallemizin nüfusu 5 bin 372 nüfusu, 3 bin 500 seçmeni bulunuyor. Mahallemiz sınırları içerisinde 326 kadar Suriyeli Mülteci mahallemizde ikamet ediyor. Mahallemizde 3 cadde ve 28 sokak bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise Onur, Hoşgör, Yukarıbayır, Cumhuriyet ve Turan Emeksiz mahallelerinden oluşuyor” dedi.

ALT YAPI SORUNLARI ÇÖZÜMLENİYOR

Gümüştekin Mahallesi’ndeki alt yapı problemlerine değinen Geyik, “Mahallemizde daha önceki dönemlerde alt yapı problemleri meydana geliyordu. İlk muhtarlığa geldiğim dönemlerde bu sorunların çözümü için çalışarak büyük oranda alt yapı sorunlarının giderilmesini sağladık. Şimdilerde alt yapıya ilişkin büyük sorunlar meydana gelmiyor. Ufak tefek sorunları GASKİ’ye bildirerek, sıkıntılarımızın çözümü noktasında çalışmalar yapılıyor. 13 nolu sokakta yolun üzerine ev yapıldığı için kanalizasyon sistemi evin altında kaldı. Kanalizasyonun tıkanması nedeniyle sıkıntı meydana gelmişti. Eski alt yapı nedeniyle taş kanalizasyon nedeniyle zaman zaman sıkıntılar meydana geliyor” diye konuştu.

SOKAK ORTASINDA ELEKTRİK DİREĞİ OLUR MU?

Gaziantep’teki muhtarların en büyük sorunun TEDAŞ olduğunu söyleyen Geyik, “TEDAŞ ile büyük problemler yaşıyoruz. Mahallede meydana gelen sıkıntıları 186’yı arayarak, Adana’daki bölge müdürlüğüne iletiyoruz. Kaydınız alındı deniyor ama gelip sıkıntılar giderilmiyor. Bireysel çabalarımız neticesinde bir takım sorunların giderilmesini sağlayabiliyoruz. 27 nolu sokağın ortasında elektrik direği bulunuyor bu elektrik direğinin kaldırılması için yıllardır başvuruda bulunuyoruz ancak herhangi bir çalışma yapılmıyor. Bu direğin kaldırılmasını istiyoruz. Daha önce 20 nolu sokakta bulunan elektrik direğindeki kablolar çok eski olduğu için kablolar arasına tahta yerleştirerek birbirlerine çarpmalarını engellemeye çalışıyorduk. Yakın zamanda yapılan çalışmalar ile bu sorun ortadan kalktı. Mahallemizin bir kısım bölgesinde elektrik hatları yer altına alındı. Mahallemizde bulunan elektrik hatları oldukça eski olduğu için mahalle sakinleri tedirgin oluyorlar. Bu elektrik hatlarının yer altına alınması gerekli” diye konuştu.

OKUL YÖNÜNDEN İYİ DURUMDAYIZ

Gümüştekin Mahallesi’nde okul yönünden sorun yaşanmadığını belirten Geyik, “Mahallemiz sınırlarında Hoşgör İlkokulu ve Özmimar İmam Hatip Lisesi mahallemizde yer alıyor. Mahalledeki çocukların bir kısmı da Dr. Cemil Karslıgil İlkokuluna devam ediyorlar. Mahalledeki okulların sayısı yeterli olduğu için mahalle sakinlerinden okul sayısıyla ilgili bir talep olmuyor. Aileler çocuklarının iyi bir eğitim alması noktasında özverili davranıyorlar” şeklinde konuştu.

“SOSYAL TESİS VE TAZİYE EVİ YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Mahallede sosyal tesis ve taziye evi bulunmadığını ifade eden Geyik, “Mahallemizde Sosyal Tesis ve Taziye evi gibi sosyal donatı alanları yer almıyor. Bu noktada mahalle sakinlerinin istekleri bulunuyor. Şuanda mahallemizde bu alanların inşa edilebileceği bir alan bulunuyor. Belediye ile mal sahibi anlaşabilirlerse mahallemiz için sosyal tesis ve taziye evi bu alana yapılabilir. Harabe yapının bulunduğu alana bu yapıların inşa edilmesi mahalle sakinlerini mutlu edecektir” diye konuştu.

“EVİMİN GARAJINDA MUHTARLIK YAPIYORUM”

Evinin garajını muhtarlık bürosu haline getirerek burada vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Geyik, elindeki sınırlı imkanlar ile görevine devam ettiğini ifade ederek, “Şuanda içinde bulunduğum muhtarlık bürosu evime ait garajımdır. Yıllardır burada gece gündüz demeden mahalle sakinlerime hizmet veriyorum. Evim hemen yan tarafta olduğu için ulaşmak bana ulaşmak isteyen tüm vatandaşlar beni rahatlık ile bulabiliyorlar. Ancak muhtarlık bürom derme çatma bir halde bulunduğu için mahalle sakinlerimize gerekli hizmeti zor koşullarda vermeye çalışıyorum. Mahalle muhtarı olarak derme çatma bir büroda değil mahallemize ve vatandaşlarımıza yaraşır bir büroda hizmet vermek istiyorum. Muhtarlık bürosunun halini görüyorsunuz, çatısı yağmur ve kar yağdığı zaman akıyor. Elektrikli soba ile ısınmaya çalışıyorum ve içerideki eşyaların hepsi eski halde bulunuyor. Benim gücüm ancak bu kadarına yetiyor. Ancak belediyelerimizin imkanları ile muhtarlık bürosu olmayan muhtarlara büro yapılabilir. Bu noktada Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşmeler yaptık. Şuan için herhangi bir sonuç alamadık. Belediye başkanlarımızdan isteğimiz uygun bir alana vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebileceğimiz bir büro verilmesi” diye konuştu.

 !#**g89&in=false**#! 

“MADDE BAĞIMLISI GENÇLERİN NEDEN OLDUĞU SORUNLAR ORTADAN KALKTI”

Asayiş olaylarına değinen Geyik, “Mahallemizde geçmiş yıllarda madde bağımlısı gençlerle ilgili yoğun problemler meydana geliyordu. Emniyet birimlerimiz ile yaptığımız çalışmalar neticesinde bu problemler ortada kaldırıldı. Eskiden mahallede bulunan harabe yapılara gelerek buralarda uyuşturucu madde kullanıyorlardı. Girişimlerimiz sonucunda bu harabeler yıkılarak, madde bağımlısı gençlerin mahalledeki varlığına son verdik. Hırsızlık olayları ise mahallemizde çok nadir olarak meydana geliyor” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler