USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

GAZİANTEP YASA BÜRÜNDÜ…

Özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan patlamanın ardından SANKO’dan üzüntüleri dile getiren açıklama geldi.

GAZİANTEP YASA  BÜRÜNDÜ…
20-12-2020 07:45
Gaziantep

SANKO Üniversitesi Hastanesi Covid-19 yoğun bakım ünitesinde çıkan ve 12 kişinin öldüğü yangının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep'te gelerek, hastanede inceleme yaptı. Yaşanan bu üzücü olayın ardından SANKO’dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada yaşanan olayla ilgili olarak derin üzüntü dile getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başsağlığı mesajı yayınladı

SANKO TARAFINDAN YAPILAN O AÇIKLAMA ŞÖYLE;

“SANKO Üniversitesi Hastanemizin COVID-19 yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan ve oksijen sisteminin etkilenmesi sonucu ortaya çıkan yangında hayatını kaybeden hastalarımızla ilgili tarifi mümkün olmayan büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Sağlık personelimizin ilk müdahalesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin hızlı çalışması sonucu yangının kısa sürede kontrol altına alınmasına rağmen kazada yaşamını yitiren hastalarımızın kaybını yüreğimizde hissediyor, hasta yakınlarının telafisi mümkün olmayan acılarını derinden paylaşıyoruz.Yangından etkilenen hastalarımızın ve hastane personelimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmaları için tüm imkanlarımızla seferber olduğumuzu ve tıbbi süreçlerini takip ettiğimizi bilmenizi isteriz. Açıklıkla altını çizmek isteriz ki; kazayla ilgili olarak tüm soruşturma sürecini büyük bir özenle takip edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan Rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’ndan canlı bağlantı ile katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Maalesef Gaziantep'te özel sektöre ait bir hastanemizde tüp patlaması sonucunda 9 vatandaşımızı kaybettik. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlıği diliyorum. Allah bizleri bu tür felaketlerden korusun.”

BAKANLAR ÜZÜCÜ OLAYIN YAŞANDIĞI ALANDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, hastanede yaptığı inceleme yaşanan üzücü olay ve sonrasındaki yaşananlarla ilgili bilgi aldı. İncelemenin ardından ise açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, “Elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Sabah yangın 04:30 sıralarında başladı. 20 yataklı yoğun bakımın yatan hasta sayısı 19 kişiydi. 19 kişiden 7 vatandaş olay anında hayatını kaybetti. Bir vatandaş 11 hastanın transferi sürecinde 1 hastamız da 4.5 saat kadar sonra nakledildiği hastanede hayatını kaybetmiş oldu. Toplam 19 takip edilen vatandaşımızdan 9 hastamızı kaybetti. 10 hastamızın da nakli yapılarak, tedavileri devam etmektedir. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifa temenni ediyorum. Daha sonra iki hastamızı daha kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

“OLAY TİTİZLİKLE ARAŞTIRILIYOR”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise yaptığı konuşmada, olayın titiz bir şekilde soruşturulduğunu belirterek, "Sağlık bakanımız ile birlikte olay anından itibaren yangını çok yakından takip ettik. Gaziantep'imiz ve milletimizin başı sağolsun. Olayla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcığımız derhal soruşturma başlatmıştır. 2 savcı görevlendirmiştir. Titiz bir şekilde olay soruşturulmaktadır. 7 kişilik bilirkişi heyeti oluşturulmuştur. Konusunda teknik olarak uzman bu heyetin incelemeleri yapılmıştır. Süreç hızlı ve titiz bir şekilde başsavcılık tarafından yürütülmektedir. İnsan canı en aziz ve en değerli varlıktır. Buna yönelik, süreçle ilgili, bir ihmal ya da başka bir konu varsa, tüm olay, bütün gerçekliğiyle bütün yönüyle araştırılacaktır. Tüm kurumlar gereken ne varsa yapacaklardır, vatandaşlarımız müsterih olsun. Tüm çalışmalar titiz bir şekilde çalışmalar sürecektir" diye konuştu.

VALİ DAVUT GÜL AÇIKLAMA YAPTI

“Öncelikle vefat eden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hastanemizin yoğun bakım servisinde teknik bir arızadan dolayı, tam olarak ne olduğunu bilmediğimiz bir yangın çıktı. Yoğun bakım toplam kapasitemiz 21 kişiydi. 19 kişi yatıyordu. 8 hastamız vefat etti. 11’i farklı hastanelere gönderildi. Hastanede yangın çıktığında hemen müdahale edilmiş. Yangın başka birimlere sirayet etmeden söndürülmüş. Şu an gördüğünüz gibi hastanenin işleyişi ya da hastaların mağduriyeti gibi bir anormallik yok. Vefat edenlerle ilgili savcılığımız sorguluyor. Aynı zamanda otopsi işlemleri devam ediyor. Otopsi tamamlandığında 3’ü il dışına 5’i şehrimizde defin olacak. Bu 3 kişiden 2’si Siirt’e 1’i Kahramanmaraş’a gidecek. 5 kişinin de 3’ü ilçelere 1’i merkezde defin olacak. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimize baş sağlığı diliyorum. Olayın oluş şekli görünürde teknik olarak cihazlardan çıkan yangından meydana geldiği görülüyor. Ayrıntılarını ileriki dönemde soruşturmalar neticesinde ortaya çıkacak. Hastalara oksijen veren cihazdan çıktığı görülüyor. Hastanede gerekli tedbirlerin hepsinin yerinde olduğu bir hastane. Olayı İçişleri, Sağlık ve Adalet Bakanlığımız başından itibaren takip ediyor. Hastalarımız nakledildi. Tedavileri yapılıyor. Şu anda yoğun bakım sıkıntısı çeken yok. Vefat edenlerle ilgili süreci tüm boyutlarıyla koordine ediyoruz. 14 hasta var yangından dolayı yaralanan yok.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler