USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

CUMHURİYET KADINLARI GAZİANTEP'TE İŞ BAŞINDA

Gaziantep'te boşluğu bu iş kadınları dolduruyor. Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD) Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek, ekibiyle birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende göz doldurdu.

CUMHURİYET KADINLARI GAZİANTEP'TE İŞ BAŞINDA
25-10-2022 15:05
Gaziantep

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. GAGİKAD organizasyonunda düzenlenen programa Gaziantep'te çok sayıda STK temsilcisi ile misafir katıldı. Düzenlenen Cumhuriyet Panelinde kendi alanlarında önemli konumda bulunan 17 isim konuşma gerçekleştirdi. GAGİKAD Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek ile yönetim kurulu üyeleri katılımcı her bir kişi ile özel olarak ilgilendi. Birbirinden değerli konuşmacıların yer aldığı program dolu dolu geçti.

CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİNE KATILIM YÜKSEK OLDU

Tuğcan Otel'de düzenlenen bu önemli buluşmaya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Danışmanı Filiz Evran, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Drt. Gül Rengin Küçükkerdoğan, GAÜN Uluslararası İktisat ADB Yöneticisi Prof. Dr. Tuba Başkonus Direkçi, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Melike Yüksel, TMMOB Mimarlar Odası Yöneim Kurulu aşkanı Aslı Ölçal Tezel, TMMOB Mimarlar Odası Yöneim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Zer, Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serap Çelikel, Elektrik Mühendisleri OdasıYönetim Kurulu Başkanı İslim Arıkan, Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Meltem Peri, TÜKD Yönetim Kurulu Başkanı Müge Tezel,  Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ceren Uğurluer, Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Şebnem Oral, İTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Şafak Hengirmen Tercan, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Sabiha Doğan, TOBB KGD Başkanı Ayşen Ahi, Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Teymur, TOG Vakfı  Sosyal Komite Üyesi Pınar Erdem, GAGİAD Kadınlar Kurulu Başkanı Selin Akcan, GALMED Başkanı Ebru Petek ile Gaziantep Kavaklık Rotari Kulüü Başkanı Fatma Ayla Fazlı katıldı.

"GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN YOLUNDAYIZ"

GAGİKAD Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
"Gazi Mustafa Kemal Ata türk; Gaziantep’ten; ilim, fen ve iş sahibi kadınlarımızla birlikte yolunda ilerlemenin heyecan ve gururu içindeyiz. Türk medeni kanunu ve kadına seçme, seçilme haklarının tanınmasıyla gerçekleştirdiğiniz, batı medeniyetlerine de öncülük etmiş ‘Kadın Devrimi’ ile Türk kadınına sosyal ve siyasal hayatta eşitlik tanıyan şahsınıza ve laik Cumhuriyetimize şükran ve bağlılığımızı sunarız. Gaziantep nüfusuna kayıtlanarak bizlerle hemşehri olmanızın verdiği onurla, çalışan Gaziantepli iş kadınları olarak çalışma azmimizi sizden örnek alıyoruz. Yüksek faziletli Türk kadınları olma hedefinde, sizin de dediğiniz gibi ‘erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin’ olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyoruz. Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek eğitimli evlatlar yetiştirdiğimizi size iletmek isteriz. Kendinizi emanet ettiğiniz Türk hekimlerinin bir ferdi olarak, başkanı olduğum derneğim adına, ‘Cumhuriyet kadını ile Gazi Antep’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e’ diyerek çıktığımız huzurunuzda, yolunuzda yürümeye devam edeceğimize söz veririz." Uygarlığın en temel bireyi olan kadınların eşit temsil hakkı için çok fazla mücadele etmesi gerektiğini söyleyen GAGİKAD Başkanı Beril Leylek açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

"GTO'da meclis kadın üye sayısı maalesef 1‘e düştü. Bu şehrimizde kadına verilen değerin dikiz aynasıdır. Tüm koltuklarda oturan bu şehrin her bir yetki sahibi akil insanlarının, bunun nedenini sorgulama vazifesi olmalıdır. İyi yorumlamalı, tabloyu iyi okumalı ve buna göre çalışarak, kadınları daha üst mertebelere taşımak için teşvik etmeli, yol açmalı ve tüm kadınlar el ele vermeliyiz. Her şeye rağmen Gaziantep Sanayi Odası'nda Yönetimde iki kadın, mecliste ise 3 kadın üye arkadaşımız var. Gururlu ve mutluyuz."

YAPILAN KONUŞMALARDA CUMHURİYET VE ULU
ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E VURGU YAPILDI

Programa katılan STK temsilcileri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet ve kadına verdiği öneme dikkat çekildi. Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği yönetimi ve üyelerinin misafirlerini kapıda karşıladığı programda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyete ve kadına verdiği önem ve ortaya koyduğu tavır anlatıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler