USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

BAĞIMSIZLIK GÜNÜMÜZ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gaziantep genelinde coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde çocuklar doyasıya eğlenirken, Gaziantep protokolü ise günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulundular.

BAĞIMSIZLIK GÜNÜMÜZ
22-04-2022 10:19
Gaziantep

Gaziantep Valisi Davut Gül; “GURUR VE SEVİNÇLE KUTLUYORUZ”

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’inci yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz” dedi. Gül açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir. Milletimizi ortak bir hedef etrafında bir araya gelerek birleştiren ilk Meclisimiz,  vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan günü, ecdadımızın gelecek nesillere ne kadar güvendiğini ortaya koymaktadır. Bu açıdan bu bayram gelecek nesillere verilen önemin ve güvenin de simgesi olmuştur. Bu nedenle çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak, en iyi şekilde yetiştirmek, geleceğe hazırlamak hepimizin ortak hedefidir. Sevgili çocuklar, bizler sizlere güveniyoruz ve yarınımızın bugünümüzden daha iyi olacağına inanıyoruz. Sizlere düşen görev ise geçmişi kahramanlıklar ve fedakarlıklarla dolu olan bu milletin gelişmiş toplumlar arasında ebediyen söz sahibi olması, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmesi için yetişmiş insan gücüne katılmak ve var gücünüzle çalışmaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, bayramın dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. “

FATMA ŞAHİN; “ÇOCUKLARIMIZA OLAN İNANCIMIZIN GÜNÜ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Şahin mesajında, Türk tarihinde bir dönüm noktası olan 23 Nisan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesinin, büyük önderin geleceğin teminatı çocuklara olan inancının bir sembolü olduğunu vurguladı.  Türkiye’nin, çocukların ve gençlerin omuzlarında yükseleceğini, onların dinamizmi ve coşkusuyla hedeflerine ulaşacağını ifade eden Şahin, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“23 Nisan 1920 tarihi 102 yıl önce, vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının timsalidir. ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla istiklal ve istikbal mücadelesini sürdüren, geleceğine yön veren milletimiz için TBMM’nin kuruluşu, vatan ve bayrak sevgisinin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsali, özgürlüğümüzün güvencesi olmuştur. Meclisimizin, gönüllerde yaktığı özgürlük ateşi, en karanlık günlerde aziz milletimizin yolunu aydınlatmış, halkımıza güç, cesaret ve moral aşılamıştır. 23 Nisan 1920 ruhu, bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimize olan inancımızı gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir. Biz çocuklarımıza güveniyoruz. Pırıl pırıl, umut dolu gözleriyle dünyaya bakan güzel çocuklar; bizler dünün çocukları olarak bugünü yaşıyor, bu cennet vatan için elimizden geleni yapıyoruz. Sizler de bugünün çocukları olarak yarınları yaşayıp yaşatacak, bu bayrağın dalgalanmasını sağlayacaksınız. Sevgiyi, barışı, hak ve adaleti kendine şiar edinmiş bu milletin mirasçıları olarak geleceğimiz sizlere emanettir. Bu duygu ve düşünceyle demokrasi ruhunun aydınlattığı yolda, barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşanan bir dünya bırakma temennisiyle, yüce Türk milletinin ve bütün çocukların ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgiyle gözlerinden öpüyorum.”

RIDVAN FADILOĞLU; “SEVİNÇ VE GURURLA KUTLUYORUZ”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında Başkan Fadıloğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümü ile Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevgili çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinç ve gururla kutluyoruz” ifadesine yer verdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kuruluş yıl dönümünü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:
 “Bağımsızlık ve özgürlüğümüz uğrunda milletçe topyekûn mücadele verdiğimiz Kurtuluş Savaşı’nın başarıya ulaşmasında ve Cumhuriyet döneminde ortaya koyduğu tarihsel görev ve sorumlulukla geleceğimizi yönlendiren, milli iradenin temsil edildiği, Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümü ile Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevgili çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinç ve gururla kutluyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; çok büyük mücadeleler sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, milletimizin en değerli varlığı, umudumuz ve geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza emanet etmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü de onlara bayram olarak armağan ederek yarının gençleri ve büyüklerine duyduğu sarsılmaz güveni, verdiği değeri ve sevgiyi göstermiştir. Bizler; üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız ülkemizde, gelişmiş toplumlar arasında yer almak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, yetişmiş insan gücüne sahip olmak zorundayız. Bu sebeple çocuklarımızın topluma yön verecek bireyler olarak yetişmeleri için daha çok çalışmalı, büyük ve güçlü Türkiye ideali için çaba sarf etmeliyiz. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları, ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kahraman gazilerimize ve şehitlerimizin aziz emanetlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ DERYA BAKBAK; “ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMINI KUTLUYORUM”

Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında;
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulusunun 102. Kuruluş Yıldönümüne kavuşmanın gururunu yasadığımız bu anlamlı günde, ülkemizdeki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.  İstiklal Harbimizin Başkomutanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bu vatanı bizlere bırakan yürekleri iman ve cesaret ile dolu tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum.  Bundan tam 102 yıl önce, Ankara’da coşkuyla, gururla ve büyük bir heyecanla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizin mücadelesinin tecelligâhı ve milli irademizin sembolü olmuştur.  23 Nisan günü; millet egemenliğinin en önemli sembolü olmasının yanı sıra ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için atılan en büyük adımdır. Bugün de, AK Parti iktidarımızla son 20 senede demokraside ve kalkınmada Türkiye’yi büyütmenin, güçlendirmenin, dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline getirmenin çabası içinde olduk. Ülkemiz gelişen sanayisi ve büyüyen ekonomisi ile 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşırken, teknoloji odaklı projeleriyle gelecek yüzyıla imzasını atacaktır.  23 Nisan günü aynı zamanda, milletimizin istikbalimizin teminatı olan evlatlarımıza verdiği değerin de yansıması olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, her şeyden evvel Türkiye’nin istikbâline, kendi benliğine, millî an’anelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzûmu öğretilmelidir’ Bugün bayramlarını kutlayan evlatlarımızın yarının büyük ve güçlü Türkiye’sinde manevi değerlerine bağlı, vatanı ve milleti için çalışan bireyler olacaklarına inancım tamdır.” diyerek mesajını sonlandırdı.

AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ NEJAT KOÇER; “BU ÖZEL GÜN TBMM’NİN MİLLETE AİT OLDUĞUNUN TESCİLİDİR”

Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yrd. Nejat Koçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti.
“Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu gerçeği İlk Meclis’in manevi varlığında tecelli ve tescil edilmiştir. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesi Meclis’imizin ruhunda yeşermiş ve yükselmiştir. Unutmayalım ki, T.B.M.M. hem Gazi hem de kahramandır. Kurtuluş Savaşı'na yön vererek ülkemizi zafere ulaştıran Gazi Meclis, 102 yıldır daha müreffeh bir Türkiye için azim ve kararlılıkla çalışmaktadır. Cumhuriyetin kalesi olarak inşa edilen Meclis, millete ait olan egemenliğin hiçbir kayıt ve şarta bağlı olmadığını yalnız duvarlarına değil, onu inşa ederek yaşatacak olan ruha da işlemiştir. Kurtuluş Savaşı’nda eşi benzeri olmayan bir istiklal destanı yazan aziz milletimiz 23 Nisan 1920’de TBMM’nin kuruluşuyla egemenliğin kayıtsız şartsız hâkimi; Gazi Meclisimiz ise tarih boyunca yegâne ilham kaynağımız olan bağımsızlığımızın mutlak ve ebedi nişanesi olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi; şanlı tarihi, eşsiz  kültürü ve sahip olduğu başarılar ile bugün uluslar arası bir etkiye sahip olan modern Türkiye’nin kurucu iradesidir. İlk Meclis Başkanı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclis’in açılış gününü bayram olarak armağan ettiği çocuklarımız, Meclis çalışmalarımızdaki motivasyonumuz ve gücümüzdür. Onlara; huzur, güven ve refah içerisinde  yaşayarak Cumhuriyeti yüceltecekleri bir gelecek bırakmak ise en büyük sorumluluğumuzdur. Bu bayramın gerçek sahibi  olan çocuklarımızın, sevinç ve coşkusunu yürekten paylaşıyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz ile yüce Meclis’te görev yaparak ebediyete irtihal eden tüm üye ve başkanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor , çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.”

AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN; “MİLLİ İRADENİN TECELLİ NOKTASI TBMM”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Sanayi, Ticaret Komisyonu Üyesi Mehmet Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“TBMM, milletimizin verdiği kurtuluş ve varoluş mücadelesi içinde 23 Nisan 1920’de açılmış ve milleti temsil etme yetkisini bünyesinde toplanmıştır. Milli iradenin tecelli ahı TBMM, milletimizi ortak ideallerde buluşturmuş, ülkenin içinden geçtiği olağanüstü dönemlerde, üstlendiği sorumluluğa yakışır bir şekilde yerine getirmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını, büyük reformların millet iradesi doğrultusunda hayata geçirilmesini sağlayan TBMM, dünya parlamentoları arasında itibarlı bir konuma sahiptir.102 yıldır devam eden bu durum bundan sonrada böyle devam edecektir.”
Milletvekili Erdoğan,“Türkiye olarak inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. Biz çocuklarımıza güveniyoruz; bizim gençlerimizden beklentilerimiz çok büyük. İnanıyorum ki onlar da, kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır, bizler de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarlı bir Türkiye’de yaşamaları için milletimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. Erdoğan, “Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. “Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.” dedi.

GAZİANTEP KENT KONSEYİ BAŞKANI DR. SAMET BAYRAK;
“GELECEĞİMİZE EN GÜZEL ARMAĞAN ULUSAL EGEMENLİK”

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin güvencesi çocuklarımız için en önemli ve anlamlı armağan ulusal egemenliktir” dedi.
Bayrak açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile yayımladığı mesajda  “23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır ve milli irade tecelli etmiştir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri bizlerinde en büyük arzusudur. Tüm insanlığın ortak amacı olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması, çocuklarımızın eseri olacaktır. Sevgi dolu yürekler, barışın temelini oluşturacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Meclisimizin kuruluşunun 102. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor çocuklarımıza mutlu ve aydınlık yarınlar diliyorum. Başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum.”


Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Arabulucu Avukat Emine Aybüken Yıldırım;
ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin güvencesi olan yavrularımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen 23 Nisan, ecdadımızın gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ifade etmektedir.  
Milli iradenin zaferini kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının kalplerinde dostluk ve kardeşlik duygularının yeşermesinde de önemli bir vesile teşkil ederek dünya barışına eşsiz katkı sunmaktadır.
 Türk çocuklarının yüreklerinde taşıdıkları vatan ve millet sevgisi, gözlerindeki yaşama sevinci ve umut ışığı ülkemizin geleceğine olan inancımızı güçlü kılmaktadır. Çocuklarımızın gözlerindeki pırıltı ve yüreklerine nakşettikleri vatan sevgisi hayalleri ülkemizin geleceği adına bizlere umut vermektedir.
Atalarımızın kanları ve canlarıyla istiklaline kavuşturduğu bu güzel vatanı, çocuklarımızın hayal ve umutlarını gerçekleştirebileceği, kalkınmış bir ülke olarak onlara miras bırakmak bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin kaçınılmaz mesuliyetidir. Bu mesuliyet vatanımızı bizlere miras bırakan şehit ve gazilerimize olan minnet borcumuzu da ifade etmektedir.
Bu kutlu gün vesilesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsız bir vatan üzerinde özgür yaşama iradesini bizlere miras bırakan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.
Çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.


Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek
23 Nisan 1920 tarihimizin dönüm noktasıdır"

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920'nin milletimizin tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu belirten OSB Başkanı Cengiz Şimşek, "Şanlı tarihimizin en büyük kahramanlık destanlarından birisi olan Kurtuluş Savaşımızın başlatılması ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı Cumhuriyete giden yoldaki en önemli adımdır. TBMM'nin öneminden dolayı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan'ı geleceğimizin teminatı olan çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. Millet iradesinin ve egemenliğinin sembolü olan, TBMM'nin açılışının yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşku ile kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz" dedi.
Başkan Şimşek, şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan etmesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklara duyduğu güvenin göstergesidir. Yarının Türkiye'sini yönetecek olan çocuklarımızın Atatürk'ün kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmayarak, ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden ve en güçlü demokrasilerinden birisi haline getireceklerine olan inancımız tamdır. Vatanı ve hürriyeti için ölümü seve seve göze alan kahraman bir milletin çocukları olan sizlerin çaba ve gayretiyle yarınlarımız daha aydınlık, insanlarımız daha mutlu olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle TBMM'nin kuruluşunun yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

GSO BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ;  “TÜM ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜN GÜLDÜĞÜ BİR DÜNYA DİLİYORUM”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 102. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Kurtuluş mücadelemizin karargahı olan TBMM’nin açılışı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, kutlama mesajında şunları kaydetti: “Milli mücadelemizin zorlu koşullarında açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşımızın ana karargahı olmuş, aziz milletimizin inancı, gücü ve direncini artmış, büyük zaferle birlikte Cumhuriyete giden yolu açmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek, TBMM’nin açıldığı bu özel günü çocuklara armağan etmiştir.  Bu bayram, Atamızın çocuklara olan sevgisinin, verdiği önemin ve değerin bir tezahürüdür.  Bu doğrultuda, şanlı ecdadımızın verdiği büyük mücadeleyi çocuklarımıza en güzel şekilde anlatmalı; vatan, bayrak ve bağımsızlık bilincini nesilden nesile aktarmalıyız. Milli ve manevi değerlerine bağlı, sorumluluklarının farkında olan, bilim, teknoloji, ekonomi, siyaset, kültür, sanat, spor gibi her alanda donanımlı gençler yetiştirmeli, çocuklarımızı daha o yaşlardayken doğru yönlendirmeliyiz. Maalesef bugün dünyanın belli bölgelerinde savaşlar ve imkansızlar sebebiyle gülüp oynaması gereken çocuklar hayatını kaybediyor.  Savaşların son bulması için büyük bir mücadele veren, her daim zorda kalanın yanında olan ülkemiz, Atamızın işaret ettiği, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” anlayışıyla barışın hakim olduğu bir dünya için büyük bir çaba gösteriyor. Bu doğrultuda farklı ülkelerden çocukların ülkemizde buluşacağı bu güzel bayramda verilecek birlik ve kardeşlik mesajının karşılık bulmasını ve dünya barışına katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Savaşların son bulduğu, tüm çocukların neşeyle gülüp oynadığı bir dünya diliyorum. Pandemi nedeniyle iki yıldır bayramlarda bir araya gelememiştik, bu sene düzenlenecek törenler ve programlar kapsamında bir arada olmanın mutluluk ve sevinciyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çok daha büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, milli iradenin sembolü olan TBMM’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, TBMM’nin 102. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”


Tuncay Yıldırım-Hilmi Teymur
TÜM DÜNYA ÇOCUKLARI GÜLSÜN İSTİYORUZ

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102’nci yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Yayımladıkları mesajda 23 Nisan'ın Türk milleti için çok önemli anlamlar barındırdığını belirten GTO Başkanları, "Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak millet iradesi egemen kılınmış, geleceğini tayin etme hakkı Türk milletine emanet edilmiştir. TBMM’nin kuruluşu yeni Türk devletinin millî egemenliğe dayalı olduğunun bütün dünyaya resmen ilanı olmuştur. O gün olduğu gibi bugün de Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin, demokrasimizin ve geleceğimizin teminatıdır. 102 yıldır olduğu gibi ilelebet te böyle olacaktır.” dedi.
‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesiyle kurulan Birinci Meclis’te gerçekleştirilen reformlar ve alınan hayati kararların Türk milletinin kaderini değiştirdiğini belirten Başkanlar, “Milli Mücadele’nin en önemli olaylarından birisi de şüphesiz ki TBMM’nin kuruluşudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve destansı mücadelelerle Türk milletinin zaferiyle sonuçlanan Milli Mücadele sürecinin ruhu, birlik ve beraberlik anlayışı, topyekûn karşı duruş bu Mecliste filizlenmiştir.” ifadelerini kullandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarının mutluluğuna, yüzlerinin gülümsemesine adayan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle andıklarını söyleyen GTO Başkanları şöyle devam etti:
“Türk milleti olarak öylesine şanslı bir milletiz ki tüm dünya çocuklarının mutluğunu, gülümsemesini düşünen; ‘Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır.’ diyen bir lidere, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e sahibiz. Başkomutanımızın tüm dünya çocuklarına verdiği değerin en net göstergesi de dünyada başka örneği olmayan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır… Maalesef son olarak Ukrayna Savaşı’nda da gördüğümüz gibi dünyadaki anlamsız mücadelenin, en büyük kaybedeni, en derin yara alanı masum çocuklarımızdır. Dünyadaki tek bir çocuğun mutsuz oluşu, ağlayışı, gülmeyişi huzursuz olmak için fazlasıyla yeterlidir. Yüce Türk milletinin arzusu bellidir. Biz, tüm dünya çocukları gülsün istiyoruz. Tüm dünya çocukları sadece oyun oynamayı, kahkahalarla dolaşmayı, okulunda verilen ödevi bitirme telaşını düşünsün istiyoruz.”
 
GTB BAŞKANLARI, TBMM’NİN KURULUŞUNUN 102. YILDÖNÜMÜNÜ VE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLADI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşunun 102’nci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
GTB Başkanları yayımladıkları mesajda, Millî egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin temelini oluşturan TBMM’nin kuruluşunun 102’nci yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
102 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin üstün gayretleri ile kurulan TBMM’nin milli egemenliğin yegâne sembolü olduğunu belirten GTB Başkanları kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Milli egemenliğin kayıtsız, şartsız millet iradesine bırakıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, genç Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin temellerinin atıldığı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı bu tarih Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan 1929’da geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. Dünya genelinde çocuklara adanmış tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda içinde barındırdığı sevgi, dostluk ve kardeşlik gibi evrensel mesajlarla dünya barışının çocuklar için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmektedir. Savaşların ve yıkımların yaşandığı günümüz dünyasında tüm bu olumsuzlukların ortasında kalan çocukların yaşadığı sorunlar göz önüne alındığında, tüm dünyayı çocukların kardeşliği çevresinde barışa davet eden bu bayramın anlamı ve büyüklüğü çok daha iyi idrak edilmektedir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hediye ettiği bu bayramla ayrıca onlara duyduğu güven, inanç ve sevgisini de açıkça ortaya koymuştur.
Bu bağlamda kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak bizlere düşen en büyük görev Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşıyacak, daha müreffeh yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımızı ilim ışığında, vatanına, milletine bağlı, milli ve manevi değerlerine saygılı bireyler olarak yetiştirmektir. Geçtiğimiz yıllarda pandemi tedbirleri dolayısıyla evlerimizde kutlamak zorunda kaldığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yine gerekli tedbirler elden bırakılmadan yurdumuzun dört bir köşesinde ilk günkü ruh ve heyecanla kutlayacağız. Küresel sağlık sorunlarının tamamen sona erdiği nice bayramlarımızı hep birlikte kutlama temennilerimizle, şanlı bayrağımızı ebediyen dalgalandıracak olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin 102. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

AHMET TİRYAKİOĞLU-MEHMET AKINCI:

Dünya genelinde çocuklara adanmış tek bayram

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşunun 102’nci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
GTB Başkanları yayımladıkları mesajda, Millî egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin temelini oluşturan TBMM’nin kuruluşunun 102’nci yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
102 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin üstün gayretleri ile kurulan TBMM’nin milli egemenliğin yegâne sembolü olduğunu belirten GTB Başkanları kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Milli egemenliğin kayıtsız, şartsız millet iradesine bırakıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, genç Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin temellerinin atıldığı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı bu tarih Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan 1929’da geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. Dünya genelinde çocuklara adanmış tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda içinde barındırdığı sevgi, dostluk ve kardeşlik gibi evrensel mesajlarla dünya barışının çocuklar için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmektedir. Savaşların ve yıkımların yaşandığı günümüz dünyasında tüm bu olumsuzlukların ortasında kalan çocukların yaşadığı sorunlar göz önüne alındığında, tüm dünyayı çocukların kardeşliği çevresinde barışa davet eden bu bayramın anlamı ve büyüklüğü çok daha iyi idrak edilmektedir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hediye ettiği bu bayramla ayrıca onlara duyduğu güven, inanç ve sevgisini de açıkça ortaya koymuştur.
Bu bağlamda kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak bizlere düşen en büyük görev Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşıyacak, daha müreffeh yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımızı ilim ışığında, vatanına, milletine bağlı, milli ve manevi değerlerine saygılı bireyler olarak yetiştirmektir. Geçtiğimiz yıllarda pandemi tedbirleri dolayısıyla evlerimizde kutlamak zorunda kaldığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yine gerekli tedbirler elden bırakılmadan yurdumuzun dört bir köşesinde ilk günkü ruh ve heyecanla kutlayacağız. Küresel sağlık sorunlarının tamamen sona erdiği nice bayramlarımızı hep birlikte kutlama temennilerimizle, şanlı bayrağımızı ebediyen dalgalandıracak olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin 102. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz."
 
Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz;
 “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”

AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi;
“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 102. yıl dönümünü gururla kutluyoruz.
102. yılına ulaşmanın büyük bir onurunu yaşadığımız Gazi Meclisimiz, her vatandaşın milli iradesinin yansıması, bütün fertlerin düşüncelerini ve duygularını taşımaktadır.  Millet iradesinin oluşturduğu 23 Nisan 1920’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan TBMM, halkın doğrudan ülke yönetimine ortak olmasını sağlamış, bu önemli bir dönüm noktası olarak tarihte yerini almıştır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ vurgusuyla Türk Milleti’nin büyük uyanışı ve Kurtuluş Mücadelesi'nin en önemli oluşumu olan TBMM, yurt satında temsil yetkisini kazanmıştır. Meclisin açılmasıyla birlikte düşman işgaline karşı daha güçlü bir mücadele, kenetlenme ile bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelleri oluşturulmuştur. Çocuklarımıza 23 Nisan’ın bayram olarak hediye edilmesi ayrı bir önem taşımaktadır. Dünya çocuklarının kutladığı tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sevginin, kardeşliğin ve barışın Türkiye topraklarında yeşermesini sağlamıştır. 23 Nisan tarihinin taşıdığı anlam ve öneme sahip çıkmak, bu mirası gelecek nesillere aktarmak zorundayız.  Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak olan çocuklarımıza, gençlerimize her daim güveniyor ve onlar için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, 102. yıl da  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum."

BAYRAM YILMAZKAYA:
GELECEĞİMİZ OLAN SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ!

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 102. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında “Milletin Meclisine” vurgu yaptı.  
Yılmazkaya yayınladığı 23 Nisan mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Sarayın saltanatına son verildiği, milletin egemenliğinin temsil edildiği, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bu tarihi günde bazı noktaların altını çizmek isterim;
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte Cumhuriyetimizin temelini oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. yılını kutlamanın onurunu, mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz.
Bizler bu büyük coşkuyu ve heyecanı yüreğimizde ve düşüncelerimizde yaşatan, çağdaş yarınlara yüzünü dönmüş kadim bir milletiz.  
Türkiye Büyük Milet Meclisi, Yüce Önder'in düşüncelerinde olgunlaştırdığı yönetim biçiminin yaşama geçirilmesi amacıyla atılan ileri görüşlü adımlardan biridir. Bu yönüyle 23 Nisan tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunun habercisi olduğu gibi laik, demokratik, çağdaş cumhuriyet rejimini getiren günüde simgelemektedir. Atatürk, egemenliğin kişilere ya da sınıflara değil, millete ilişkin olduğu ilkesini, yeni devletin kuruluş felsefesine yerleştirmiştir. Demokratik rejimimizin temel kurumu Türkiye Büyük Millet Meclisi, açıldığı günden bu yana tarihsel sorumluluk üstlenmiş, varlığı ve en zor zamanlarda aldığı kararlarla umut ve güç kaynağı olmuş, geleceğimizi aydınlatmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti, birliği ve bütünlüğünü milletiyle koruyacak, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş bir ülke olmanın gereklerini korkusuzca yerine getirecek, Cumhuriyet'e inanan kuşakların ve kurumların çabalarıyla, aydınlık yarınlara ulaşacaktır.  
Geleceğin güçlü Türkiye’sinin kurulmasının çocukların ve gençlerin elinde olduğuna inanan Büyük Önderimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram armağan ederek, hepimize çocuklara sevgisini ve inancını anlatmak istemiştir. Siz çocuklar da, yakın gelecekte önemli sorumluluklar üstleneceğinizin bilinciyle hareket ederek, sorumluluklarını önemseyen bir anlayışa sahip olmalısınız. Geleceğimiz olan sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. Milletini ve yurdunu seven, özgüveni yüksek, katılımcı ve kendi kararlarını verebilen, her koşul ve ortamda sorumluluklarını yerine getirmeye hazır kuşaklar olarak, sizlerle gurur duyuyoruz.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yılını yürekten kutluyor, bizlere çağdaş bir devlet bırakan Yüce Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz saygı ve minnet borcuyla anıyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum” dedi.  

İMO Şube Başkanı Güçyetmez'den 23 Nisan Kutlama Mesajı
 
"Coşku ve gururla kutluyoruz"
 
İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, yayımladığı mesajla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
 Başkan Güçyetmez mesajında, "Millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşku ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Birinci Dünya Savaşı sonrası milletimizin işgal kuvvetlerine karşı topyekun verdiği mücadelenin ardından kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile millet iradesi hakim kılınmış ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atılmıştır" dedi.
 TBMM'nin Kurtuluş Savaşında üstlendiği rol ile özgürlük ve bağımsızlığın merkezi haline geldiğini ifade eden Başkan Güçyetmez, açıklamasına şöyle devam etti:
 "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihimizdeki bu önemli günü daha aydınlık Türkiye'yi inşa edecek olan çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. Bu karar Atatürk'ün, 'Bütün ümidim' dediği ve Cumhuriyet'i emanet ettiği çocuklara ve gençlere ne kadar güvendiğinin göstergesidir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın bu emanete sonuna kadar sahip çıkarak, muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için tüm güçleriyle çalışacağına, karşısına çıkacak her türlü zorluğu yenerek hedefe ulaşacağına olan inancımız tamdır.
Çocuklarımızın her alanda iyi eğitim almalarını ve özellikle de Cumhuriyetimizin hangi şartlarda kurulduğunu, hangi bedeller ödendiğini, Atatürk ilke ve inkılaplarını çok iyi öğrenmelerini istiyoruz. Bilim ve fennin ışığından ayrılmadan, çocuklarımızın çağın gereklerine göre yetişmesini sağlamak Cumhuriyetimizin geleceği açısından çok büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum." 

TUĞBA SOYDİNÇ:
ÇOCUKLARIMIZIN GÜLÜMSEYEN YÜZLERİ

TEGV Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı Yöneticisi Tuğba Soydinç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
Çocuklarımızın öncelikle eğitimine önem verilmesi ve bunun içinde çocuk eğitiminde nitelikli bir eğitimin önemine vurgu yapan Soydinç;
Nitelikli bir eğitim neyi değiştirebilir?
“1995 yılında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı kurulurken biz kendimize bu soruyu sorduk ve cevabı çocuklarımızın gülümseyen yüzlerinde, parıldayan gözlerinde gördük.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler