?>

Tiryakioğlu, Kadınlar Gününü kutladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutlayarak...

Gündem - 9 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutlayarak, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için geleceğin mimarları kadınların hayatın her safhasında daha fazla yer almaları gerektiğini söyledi.

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, ailenin temel direği, sevgi ve hoşgörü abidesi kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda daha aktif rol almaları için desteklenerek, teşvik edilmeleri gerektiğini ifade etti.

Türk aile hayatında kadının yerinin tarihler boyu her zaman farklı ve değerli kılındığına vurgu yapan Tiryakioğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:“Toplumu oluşturan bireylerin yetişmesinde en fazla emek harcayan, onları beşikten mezara kadar bitmek bilmeyen sevgi ve hoşgörüleriyle koruyup, kollayan ve geleceğe hazırlayanlar hep cefakâr annelerimiz, kadınlarımız olmuştur. Bu nedenle geleceğimizi inşa eden bugünün çocuklarını, yarının vatanına, milletine, örf adet ve geleneklerine bağlı iyi birer bireyler olarak yetiştirenlerde hep kadınlarımızdır. Geleceğimizin mimarları kadınlarımızın eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları, sosyal güvencelerinin sağlanması, hukuki sorunlarının çözüme kavuşturulması, sosyal, kültürel ve siyasi alanlarda daha çok söz sahibi olmaları aslında ülke istikbaline yapılacak en güzel yatırımdır.”

Daha müreffeh bir Türkiye için erkekler kadar kadınlara da çok önemli vazifelerin düştüğünü belirten Tiryakioğlu, bunun tek yolunun da kadınlara hak ettikleri değerin ve saygının gösterilmesinden geçtiğini kaydetti.

Kadınların titizlikleriyle ve özgün bakış açılarıyla iş hayatında başarılı çalışmalara imza atacak potansiyele, bilgi birikimine ve  beceriye sahip olduklarını aktaran Tiryakioğlu, “Kurtuluş savaşında eşleriyle, babalarıyla, kardeşleriyle aynı cephede omuz omuza, yedi düvele karşı  koyan yiğit kadınlarımız, hayatın her safhasında tarih yazacak güce ve kudrete muktedirdirler. Günümüzde imkân verildiği takdirde kadınlarımızın gerek politika, gerek iş, gerekse de sanat dünyasında ne kadar başarılı olduklarını en güzel örneklerini hep birlikte görmekteyiz. Bu örneklerin daha da artması dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum ” ifadelerinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’in tek kadın taksi şoförü erkeklere taş çıkartıyor

2017-03-07 05:15 - Video Haber

2016’da 49 PYD, 210 DEAŞ mensubu yakalandı

2017-03-02 07:56 - Gündem

Tatlı su balığına ilgi büyük

2017-03-03 07:31 - Mobil

Gaziantep'te 1 ton uyuşturucu ele geçirildi

2017-03-03 04:18 - Güncel

Otomobilde bıçaklanarak öldürüldü

2017-03-05 08:08 - Asayiş

Gaziantep'te patlama

2017-03-07 04:18 - Güncel

“Ülkenin ihracat liginde üst sıralara yükselmesi için mücadele ediyoruz”

2017-03-02 04:00 - Ekonomi

Antep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi kuruluyor

2017-03-06 08:23 - Gündem

SANKO’ya vergi teşekkürü

2017-03-03 07:38 - Mobil

Büyükşehir restore ediyor

2017-03-03 07:23 - Mobil

İlgili Haberler

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem

Vakkas Açar’dan Sert Mesajlar ve Cumhuriyet Vurgusu!

15:44 - Gündem

Vakkas Acar, CHP Gaziantep İl Başkanı Seçildi

19:00 - Gündem

Reisoğlu Sahneye Çıkmadı Ama Perde Arkasından Rejisörlük Yapıyor!

09:36 - Gündem

Bozgeyik: “CHP’de Parti İçi Demokrasi Cinayeti İşleniyor!”

15:15 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem