?>

Sağlık çalışanlarından örnek davranış

Gündem - 5 yıl önce

Gaziantep’te bir grup sağlık çalışanı, iş arkadaşları ve hayırseverlerden topladıkları giyim, ayakkabı ve gıda malzemelerini yardıma muhtaç çocuklara ve ailelere ulaştırıyor.

Pandemi sürecinde yoğun bir şekilde çalışan bir grup sağlık çalışanı, izinli oldukları günlerde de boş durmayarak iş arkadaşları ve hayırseverlerden aldıkları yardımları muhtaç çocuklara ve ailelere götürüyor. Kimi zaman kapı kapı gezen, kimi zamansa muhtarlıklar aracılığıyla yetim, öksüz ve yardıma muhtaç ailelere destek olan sağlık çalışanları, daha fazla kişiye ulaşmak için hayırseverlerden destek bekliyor.Daha fazla yardım toplayarak yardıma muhtaç olan kişilere ulaşmak istediklerini belirten Tuğba Arı, hayırseverlerden destek beklediklerini ifade etti. Arı, “Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde 10 yıldır çalışıyorum. 2 yıldır düzenli olarak insanların kullanmadığı giyim, ayakkabı ve erzakları toplayıp insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Her şeyi kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Hiçbir şekilde dernek, vakıf gibi yerlerle bir bağlantımız yok. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak birkaç sağlık çalışanı arkadaşımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Genellikle yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Amacımız daha fazla insana ulaşarak daha fazla yardım toplamak. Bu şekilde daha fazla insana yardımcı olabileceğiz. İnsanlar kullanmadıkları eşyaları, fazla olan erzaklarını çöpe atmasınlar bize ulaşılsın, biz de onlar adına yardıma muhtaç ailelere verelim istiyoruz. Yardımları şu ana kadar eş, dost, akraba ve iş arkadaşlarımız sayesinde yapıyoruz. Çocuklarımıza kıyafet, oyuncak ve okul zamanı kırtasiye malzemeleri veriyoruz. Bizim önceliğimiz öksüz ve yetim çocuklar” dedi.“İnsanlara umut olmayı istiyoruz”

Yaptıkları yardımlardan dolayı kendilerini mutlu hissettiklerini belirten Nurgül Şahbaz, “Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde hemşire olarak görev yapıyorum. Bu pandemi sürecinde biz insanların evde kalmasını istiyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu her şey olabilir. Ayakkabı olabilir, giyim olabilir ve erzak olabilir. Her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tabii ben hemşire olduğum için bize genelde yardımlar hastanede çalışan sağlık çalışanlarından geliyor. Biz sadece vesile olarak çalışıyoruz. Ben çok mutlu oluyorum, onların küçücük bir ihtiyaçlarını bile karşıladığımızda ya da gülümsemelerine neden olduğumuzda çok mutlu oluyorum. Bir ihtiyaçları olduklarında bize ulaşmaları için telefon numaralarımızı veriyoruz. Çünkü ben insanların birbirlerine umut olmalarını istiyorum. İnsanlar kendi evinde şunu hissetmesinler; ‘ben çok çaresizim.’ Bu duyguyu hissetmemelerini istiyorum. Bu şekilde Türkiye’nin bir yerine daha güzel ve daha net bir şekilde gelecek bırakılacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

İDDİALAR DOĞRU İSE O KOLTUKTA NE İŞİN VAR?

2021-01-04 10:58 - Mobil

KADIN CİNAYETLERİ SON BULSUN!

2021-01-03 08:51 - Özel Haber

“HENÜZ 27'SİNDE 21 MİLYONLUK OLMUŞ”

2021-01-08 09:19 - Mobil

GAZİANTEP FK'NIN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

2021-01-06 03:17 - Mobil

İSLAHİYE’DE BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM ALANI

2021-01-03 08:39 - Özel Haber

Ayrımcılık değil adalet istiyoruz

2021-01-03 10:23 - Spor

Gabriel Margarit’ten VAR eleştirisi

2021-01-09 18:49 - Spor

BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA MEGA PROJELERİNE DEVAM EDİYOR!

2021-01-06 10:11 - Mobil

İslahiye'nin altyapısına 150 milyon liralık yatırım

2021-01-07 10:23 - Mobil

GAZİANTEP FK'NIN YENİLMEZLİK SERİSİ SİVAS'TA SON BULDU

2021-01-09 18:52 - Mobil

İlgili Haberler

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem

Vakkas Açar’dan Sert Mesajlar ve Cumhuriyet Vurgusu!

15:44 - Gündem

Vakkas Acar, CHP Gaziantep İl Başkanı Seçildi

19:00 - Gündem

Reisoğlu Sahneye Çıkmadı Ama Perde Arkasından Rejisörlük Yapıyor!

09:36 - Gündem

Bozgeyik: “CHP’de Parti İçi Demokrasi Cinayeti İşleniyor!”

15:15 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem