Prof. Dr. Fahrettin Göğüş: "Destek vermeye hazırız"

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş’ün katılımıyla Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Konferans Salonunda, Erasmus+ Projesi Genel Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Yaşam - 8 yıl önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş’ün katılımıyla Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Konferans Salonunda, Erasmus+ Projesi Genel Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya farklı bölümlerin yanı sıra, İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri yoğun katılım sağladı. Öğrencilere Erasmus+ Projesi ve Gaziantep Üniversitesi’nin Erasmus+ Projesi çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, program ülkelerinde alınacak derslerin eş değerliliğinin tam olarak sayılacağını ve öğrencilerin dönem uzatma gibi bir kaygıları olmaması gerektiğini belirtti. “Gitmek isteyen ve şartları sağlayan tüm öğrencilere destek vermeye hazırız” diyen Prof. Dr. Fahrettin Göğüş’ün konuşmasının sonrasında, Uluslararası İlişkileri Ofisi çalışanları Ebru Göktekin ve Şeyho Bozkuş tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.

Uluslararası İlişkileri Ofisi çalışanı Şeyho Bozkuş, öğrencilere her şeyden önce farklı bir eğitim ve öğretim sistemi sunan, kendinizi geliştirmek, farklı bir kültür tanımak ve yabancı dilinizi geliştirmenin yanında ikinci bir yabancı dil öğrenme fırsatı da sunan bir proje olduğunu belirtti. Yükseköğretim Kurumlarının öğrenci değişimi yapmasına olanak sağlayan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, asıl amacı Yükseköğretim kurumlarının birbirileri ve iş dünyası ile iş birliği yapmalarını teşvik etmeye ve insanlar arasında farklılıkları azaltmaya yönelik bir Avrupa Birliği projesi olduğunu söyledi.

Yabancı dilde eğitimin, özgüveninizi arttırmanın yanında pek çok konuda başarılı olabileceğini öğrencilerle paylaşan Bozkuş, “Erasmus+ Projesine katıldığınız ülkenin kültürünü, iş hayatını ve günlük yaşantıya kadar her alanda görecekleriniz ve öğrenecekleriniz, hayatınızı yönlendirmede sizlere yararlı olacaktır. Araştırıp kendi kendinize bilgiye ulaşmak yerine, okulda birine sormak, daha önce Erasmus projesine katılan var mı ona sorayım, Erasmus ofisine gidip sorayım diye düşünceleriniz var ise lütfen bunları bir kenara bırakın. Elbette tam olarak anlayamadığınız konuları Bölüm koordinatörleriniz veya Erasmus Ofisine sormalısınız ancak, web sitemiz ve internette farklı yardımcı rehberlerde bulabileceğiniz bilgiler sizlere en yakın yardımcılarınız olmalıdır. Öncelikle gitmeyi düşündüğünüz ülke ve üniversite hakkında yeterli bilgi araştırmak yine siz öğrencilere düşmektedir” dedi.

Bozkuş, “İlk zamanlar her şeyi şaşırarak gözlemleyecek ve daha detaylı bakmaya başlayacaksınız. Büyüdüğünüz yerle bulunduğunuz yerdeki her şeyi kıyaslayacaksınız, açık fikirli olmanız, yeniliklere açık ve kabullenici olmanız yine Erasmus+ Projesi süresince sizlere yardımcı olacak ve hayatınızı kolaylaştıracaktır” diye konuştu.

 

Haftanın Öne Çıkanları

“Belediyelerimizden memnunuz”

2015-12-09 13:57 - Bizim Mahalle

Silah eğitiminde tek merkez

2015-12-11 14:45 - Mobil

HAYALLERİNİZİ ÖZGÜR BIRAKIN

2015-12-09 13:02 - Mobil

Prof. Dr. Fahrettin Göğüş: "Destek vermeye hazırız"

2015-12-15 06:52 - Yaşam

Ömer Yılmaz, "Artık talep var"

2015-12-14 13:52 - Gündem

‘Tapu’ isyanı

2015-12-13 15:22 - Özel Haber

“Tarihi evler restore edilmeli”

2015-12-14 14:21 - Özel Haber

Menderes Karaduman’nın acı günü

2015-12-09 11:22 - Gündem

Gaziantep'te 2 kız kardeş, sokakta ağabeyi tarafından öldürüldü

2015-12-12 11:40 - Asayiş

Hakan Tanrıöver’e özel teşekkür

2015-12-14 10:54 - Mobil

İlgili Haberler

Glokom Tehlikesine Karşı Medical Point Hastanesi'nden Önemli Adım!

16:12 - Yaşam

Hareketsiz Yaşam Diyabete Neden Oluyor

13:11 - Yaşam

Nurdağı'nda Tamamlanan Konutlar Sahiplerine Teslim Ediliyor

00:00 - Yaşam

Çocuklarda Gece İdrar Kaçırma Tedavi Edilebilmektedir

02:41 - Yaşam

Cinsiyet Ayrımcılığı İçin Gerekçe Olamaz

01:43 - Yaşam

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem