Hakan Tanrıöver’e özel teşekkür

Mehmet Bayrakçı, süreçte emeği bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile kültür alanında başarılı çalışmaları uluslararası camiaya anlatan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Muhammed Hakan Tanrıöver’e teşekkür etti.

Mobil - 8 yıl önce

Dünyada UNESCO Tarafından 47 kent arasından Gastronomi şehirleri listesinde Gaziantep mutfağının dahil edilmesi kentte mutlulukla karşılandı. Gaziantep Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, süreçte emeği bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile kültür alanında başarılı çalışmaları uluslararası camiaya anlatan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Muhammed Hakan Tanrıöver’e teşekkür etti.

Bayrakçı düzenlediği basın açıklamasında Gaziantep’in böylesine önemli bir başarıya imza atmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. “Dünyada UNESCO Tarafından 47 kent arasından Gastronomi şehirleri listesinde Gaziantep mutfağı 1.olarak seçildi. UNESCO Gastronomi şehirleri listesinde Gaziantep’in yer alması Türkiye’de Gastronomi Kent’i olarak dünya sırlaması içerisinde olması büyük bir değer taşımaktadır. Gastronomi kenti unvanının şehrimize gelecek olan yerli ve yabancı turistleri çekmek, şehrimizin markalaşması ve gelişmesi adına sayısız faydaları olacaktır” diye konuşan bayrakçı açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Biliyorsunuz Gaziantep’imiz sınırdaki konumlarla ilgili basında kötü haberlere konu olmaktaydı. Kısmi olarak Algı yaratabilmek adına bazı olmayan durumlarında yansıması şehrimizi zor durumda bırakıyordu. Bu nedenle şehrimizde ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşanmaktaydı. İnşallah Gaziantep’in UNESCO Gastronomi Rekabetçi şehirleri listesine girmesiyle bu olumsuz tablo ’da daha olumlu noktalara gelerek Gaziantep ekonomisi hak ettiği yeri alacaktır. Yüz yıllardır süregelen Gaziantep’te Lokanta Kebap Baklava Yemek kültürümüzü geliştirmek için çalışan Lokantacı, Baklavacı, Kebapçı ve yemek sektöründe hizmet veren, evlerinde misafirlerini ağırlayıp yemek kültürünün devamını sağlayan ev hanımlarına, odamızın değerli üyelerine, şehrimizde yaşayan insan hazinelerinin alın teri ve göz nuru sonucunda gelen bu başarıda emeği geçen şehrimizdeki her bir bireye odamız ve şahsım adına sonsuz teşekkür ederim.”

 !#**v23&pl=true**#! 

“ŞEHRİMİZİN FAYDASINA OLACAK BİR ADIM”

Bayrakçı sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;

“Bu konuda emeği geçen marka şehir çalışmaları yapan, cazibe başkenti olmamız için uğraşan büyük başarılara imza atan, şehrimizi ve tüm kültürel değerlerini dünyaya anlatan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin hanımefendiye, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Yavuz Coşkun’a, kültür alanında başarılı çalışmaları uluslararası camiaya anlatan Muhammed Hakan Tanrıöver ’e Gaziantep Esnaf ve sanatkârlar odası birliği Başkan Ömer Küsbeoğlu ‘na Ticaret odası başkanı Eyüp Bartık’a huzurunuzda tekrardan teşekkür ediyorum. Elde ettiğimiz bu başarı sadece yemek sektörüne değil; bütün sektörlere yansıması olacak şehrimize yemek kültürünü tanımaya gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin bırakacakları nakit ve döviz gelirleri ile de tüm şehrimiz bu başarıdan faydalanacaktır. Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar ve Pastaneler Odası Başkanı olarak ‘Bu şehrin bir hikâyesi var. Büyüğünden, küçüğüne herkesi bu hikâyeyi dinlemeye davet ediyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

“Belediyelerimizden memnunuz”

2015-12-09 13:57 - Bizim Mahalle

“İmarsız yapı hüküm sürüyor”

2015-12-07 13:49 - Mobil

Silah eğitiminde tek merkez

2015-12-11 14:45 - Mobil

HAYALLERİNİZİ ÖZGÜR BIRAKIN

2015-12-09 13:02 - Mobil

‘Tapu’ isyanı

2015-12-13 15:22 - Özel Haber

Menderes Karaduman’nın acı günü

2015-12-09 11:22 - Gündem

Gaziantep'te 2 kız kardeş, sokakta ağabeyi tarafından öldürüldü

2015-12-12 11:40 - Asayiş

Fenerbahçe’ye görkemli karşılama

2015-12-08 06:18 - Spor

Umutlar 2016’ya

2015-12-07 13:23 - Mobil

Mehmet Yeter, "Operasyonların kapsamı genişletilmeli"

2015-12-07 12:34 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep'te taksimetreye zam!

04:55 - Mobil

"Zor durumdayız"

11:50 - Mobil

Başkan Kurt, “13 Ocak’taki BİK kararları basın sektörü için çok önemli olacak”

10:22 - Mobil

OSB'de feci kaza

10:08 - Mobil

Kamil Ocak adı yaşatılacak

07:16 - Mobil

Günün Manşetleri

Gaziantep’ten Samsun’a Bayrak Teslim Töreni

18:51 - Gündem

Tarih Yesemek Rotary Derneği ile Adımlandı

22:39 - Gündem

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem