?>

Mali müşavirler için yapay zekâ eğitimi Gaziantep’te başladı

Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (GSMMMO), mali müşavirlik mesleğinde dijital dönüşüme yönelik önemli bir eğitim programını hayata geçirdi.

Teknoloji - 2 saat önce

Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (GSMMMO), mali müşavirlik mesleğinde dijital dönüşüme yönelik önemli bir eğitim programını hayata geçirdi. Oda ile Agra Fintech – FinBind iş birliğinde düzenlenen “Mali Müşavirler İçin Yapay Zekâ Araçları ve Uygulamalı İş Süreçleri Eğitimi” kapsamında, yapay zekânın mesleki iş süreçlerinde etkin kullanımı uygulamalı olarak ele alındı.

İki gün süren ve toplam 8 saatlik programda, mali müşavirlerin günlük iş yükünü azaltabilecek yapay zekâ ve dijital otomasyon uygulamaları üzerinde duruldu. Mevzuat ve metin analizinden finansal otomasyona, mükellef iletişiminden veri analitiğine kadar pek çok başlık eğitim kapsamında değerlendirildi.

“Yapay zekâ rakibimiz değil, yol arkadaşımız” Eğitimin açılışında konuşan Gaziantep SMMM Odası Başkanı Ali İhsan Çelikbaş, küresel ekonomide dijital dönüşümün hız kazandığına dikkat çekerek mali müşavirlerin de bu değişimin merkezinde yer aldığını ifade etti.

Çelikbaş, yapay zekânın mesleğin geleceği açısından önemli bir araç olduğunu belirterek, “Yapay zekâyı mesleğimizin bir rakibi değil; aksine angarya yükümüzü hafifletip stratejik danışmanlık ve analiz gücümüzü artıracak en güçlü yol arkadaşımız olarak görüyoruz” dedi.

Çelikbaş, denetimden veri analizine kadar birçok alanda çalışma standartlarının değiştiğini belirterek, mali müşavirlerin teknolojik gelişmeleri yalnızca takip eden değil, bu dönüşüme yön veren bir meslek grubu olması gerektiğini vurguladı.

Yapay zekâ ile rutin işlemler azalacak Oda Genel Sekreteri İsmail Tekbaş da yapay zekânın mali müşavirlik mesleğinin önemli unsurlarından biri haline geldiğini belirtti. Tekbaş, teknolojik araçlar sayesinde işlemlerin daha kısa sürede gerçekleştirilebildiğini ifade ederek, mali müşavirlerin bu teknolojileri etkin şekilde kullanması gerektiğini söyledi.

Eğitimde; mevzuat, vergi kanunları ve tebliğlerin yapay zekâ destekli araçlarla analiz edilmesi, manuel veri girişlerinin azaltılması, raporlama süreçlerinin hızlandırılması ve mükellef iletişiminin dijital araçlarla daha etkin yürütülmesi gibi konular ele alındı.

Programda ayrıca finansal verilerin analiz edilmesi ve işletmelere daha kapsamlı finansal danışmanlık sunulabilmesi için yapay zekâ destekli uygulamalar üzerinde de çalışmalar gerçekleştirildi.

Uzman isimlerden uygulamalı eğitim Alanında uzman Taner Toraman, Engin Arif Yılmaztürk, Cemal Bucukoğlu ve Tolga Büyüktanır tarafından verilen eğitimde, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı çalışmalar da gerçekleştirildi.

Gaziantep SMMM Odası tarafından yapılan değerlendirmede, meslektaşların teknolojik gelişmelere uyum sağlamasının ve yapay zekâ araçlarını mesleki süreçlerde etkin şekilde kullanmasının hedeflendiği belirtildi.

Oda, üyelerin dijital dönüşüm sürecinde gelişmelerin gerisinde kalmaması ve yeni teknolojileri mesleki faaliyetlerine entegre edebilmesi amacıyla benzer eğitim ve projelerin önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini bildirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz Hakkında Yeni Suçlamalar

2026-09-15 11:50 - Gündem

YALANCI FITIK 

2026-09-16 10:40 - Yaşam

ŞEHRİN BİRİNCİ SINIF AMA İKİNCİ ŞERİT İNSANLARI

2026-09-15 10:52 - Gündem

Kırmızı Et Cep Yakınca Tavuk Kazandı mı? Üretimde Dikkat Çeken Artış

2026-09-15 12:06 - Yaşam

Çocuğunuz Okula Başladıktan Sonra Sürekli Hastalanıyorsa Dikkat!

2026-09-15 15:23 - Yaşam

TESTOSTERON VAR DİYE İRADE İPTAL OLMUYOR

2026-09-20 16:42 - Yaşam

Gaziantep’te 1 kilo 59 gram Skunk ele geçirildi

2026-09-20 19:44 - Asayiş

Mali müşavirler için yapay zekâ eğitimi Gaziantep’te başladı

2026-09-20 19:59 - Teknoloji

İlgili Haberler

Gaziantep’in Yazılım Gururu Nlksoft 20. Yaşını Görkemli Geceyle Kutladı

12:24 - Teknoloji

Gaziantepli NLKSOFT Türkiye’nin Dijital Geleceğini İnşa Ediyor

22:17 - Teknoloji

Yaşamı Kolaylaştıran Küçük Ev Aletleri

15:29 - Teknoloji

Smartnet Projesi’nin Temelleri Gaziantep’te Atıldı

23:17 - Teknoloji

ARAMIS 3D Kamera: Cadem Metrology ile Geleceğin Teknolojisini Keşfedin

15:00 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Avukat Ünal Budak Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

21:09 - Yaşam

Mali müşavirler için yapay zekâ eğitimi Gaziantep’te başladı

19:59 - Teknoloji

Gaziantep’te 1 kilo 59 gram Skunk ele geçirildi

19:44 - Asayiş

TESTOSTERON VAR DİYE İRADE İPTAL OLMUYOR

16:42 - Yaşam

YALANCI FITIK 

10:40 - Yaşam