?>

“Gaziantep, Türkiye’nin tekstil ihracatında söz sahibi”…

Ekonomi - 9 yıl önce

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: “Gaziantep, bundan sonraki süreçte yenilikçi ürünlerle ihracatı artırmaya devam edecek”

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu, Türkiye’nin tekstil ihracatında söz sahibi olduklarını söyledi.

Sami Konukoğlu başkanlığında toplanan GATHİB yönetimi, sektördeki gelişmeler, ihracatta gelinen son nokta ve gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi.

Konukoğlu, yaptığı açıklamada, dünden bugüne Türkiye’nin önemli ihraç kalemlerinden tekstilde her geçen gün yenilikçi çalışmalara imza atıldığını ve bu neticede Ar-Ge, Ür-Ge, tasarım ve inovasyon çalışmaları anlamında büyük yol kat edildiğini ifade etti.

İnşaattan sağlığa kadar hayatın hemen her alanında kullanılan tekstil ve hammaddelerinin lider şehri Gaziantep’in bu sektörde önemli yol aldığını ifade eden Konukoğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’nin tekstil ve hammaddeleri ihracatında ülkeye ciddi katkı sağlayan Gaziantep, bundan sonraki süreçte de yenilikçi ürünlerle ihracatını artırmaya devam edecek. Tekstil ihracatında İstanbul’dan sonra ikinci sırada bulunuyoruz. Tekstil ihracatçısı yıllar boyu ihracatı artırmak için uğraş verdi. Gelinen noktada Türkiye’nin tekstil ihracatında söz sahibi olduk. Elindeki ürünü geliştiren, sürekli yenilenmeyi gaye edinen ihracatçılarımız, bu çalışmaların semeresini almaya başladı. Hedefimiz gelecek yıllarda daha iyi yerlerde olmak, yeni ürünlerle pazarlarımızda ve yeni pazarlarda daha da güçlenmek.”

Konukoğlu, GATHİB tarafından ocak-ekim döneminde Bölgeden 2 milyar 190 milyon 429 bin dolarlık ihracatın kayda alındığını ve geçen yılın aynı dönemine oranla %1 oranında artış sağlandığını belirtti. Tekstil ve hammaddeleri ihracatı içerisinde 669 milyon 114 bin dolarla kumaşların ilk sırada ve 646 milyon 968 bin dolarla ipliklerin ikinci sırada geldiğini kaydeden Konukoğlu, yılsonunda hedefledikleri rakamlara ulaşmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Diğer taraftan, sektörün en önemli pazarlarının sırasıyla Avrupa Birliği, Orta Doğu, Afrika ve Amerika ülkeleri olduğunu belirten Konukoğlu; Irak, İtalya, İran, İngiltere, Suriye, Belçika ve ABD’nin ihracatta ilk sıralarda gelen ülkeler olduğunu ifade etti. 

Haftanın Öne Çıkanları

Antep fıstığı el yakıyor

2017-11-23 04:23 - Ekonomi

RESTORE EDİLDİ

2017-11-23 11:43 - Özel Haber

Webo ve Muhammet Reis, öğrencilerle buluştu

2017-11-23 11:56 - Spor

GKV’den öğretmenlerine muhteşem balo

2017-11-27 03:33 - Yaşam

KİM GÖZ YUMUYOR?

2017-11-21 11:29 - Mobil

1 puan önemli

2017-11-27 03:54 - Spor

BAKLAVANIN TADINI KAÇIRDILAR

2017-11-27 10:28 - Özel Haber

İşyeri sayısı hane sayısını geçti

2017-11-26 08:42 - Özel Haber

FADILOĞLU’NDAN SEMT SAHASI MÜJDESİ

2017-11-23 06:52 - Spor

Oscar yolcusu ‘Ayla’ filmi ekibi Gaziantep’te

2017-11-22 03:34 - Yaşam

İlgili Haberler

Gaziantep Türkiye Birincisi Oldu! Aile Yapısında Dikkat Çeken Sonuç

13:31 - Ekonomi

Sofralara Yansıyan Kriz! Et Üretimi %10,5 Azaldı

13:45 - Ekonomi

Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor! Konut ve Gıda Öne Çıktı

19:42 - Ekonomi

Prof. Dr. Sibel Bayıl “Kapsaisin Üretimi Türkiye’nin Kaderini Değiştirebilir”

23:55 - Ekonomi

Gaziantep’in Lezzetleri Avrupa Yolunda Tescillendi

09:19 - Ekonomi

Günün Manşetleri

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam