?>

RESTORE EDİLDİ

Gaziantep’te büyük tepkinin doğmasına neden olan Şahinbey Anıtının bakımsız bırakılmasına yetkililer daha fazla sessiz kalmadı

Özel Haber - 8 yıl önce

Kurtuluş Savaşı’nın ölümsüz isimlerinden Şahinbey’in Kilis Yolu üzerine yer alan anıtı ve çevresinde restore çalışması yapıldı. Bakımsız bırakılan Şahinbey Anıtı ile çevresinde yetkililer gerekli çalışmaları tamamladı. Yapılan çalışmalara rağmen anıt yanında ye alan kafeteryanın kapalı olması buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaçlarını giderememesine neden oluyor.

TÜM KENT ANITIN BAKIMSIZ BIRAKILMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kentte birçok defa gündeme taşınan Şahinbey Anıtı sonunda restore edildi. Anıt çevresinin bakımsız bırakılması ve anıtın deforme olan taşları aslına uygun şekilde yapılması sevinçle karşılandı. Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı’nda efsane olan isimleri arasında yer alan Şahinbey’in anıtının ve çevresinin bakımsız bırakılması karşısında tepki gösteriliyordu. Şahinbey Anıtı’nda başlatılan çalışmalar tamamlandı. Yetkililer başta anıtın taşlarında yaşanan kırılmaları onarımının yapılmasını sağladılar. Daha sonra ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenleme çalışmaları yeniden yapıldı. Çevresi tertemiz olan anıt ziyaretçilerini bekliyor.

KAPATILAN KAFETERYANIN YENİDEN AÇILMASI GEREKİYOR

Şahinbey Anıtının bulunduğu alanda yer alan kafeterya uzun zamandır kapalı. Kafeterya ve yanında yer alan tuvaletlerin açık olması gerektiğini belirten vatandaşlar alana gelen yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaçlarını gideremediğine dikkat çekiyorlar. Kente gelen özellikle yerli turistlerin önemli oranda Şahinbey’in anıtını ziyaret ettiğini ve buraya geldiklerinde ihtiyaçların giderilemediğine dikkat çeken vatandaşlar, “Şahinbey Anıtımız yeniden restore edildi ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı. Şimdi yetkilerden anıt yanında yer alan kafeterya ile tuvaletlerin yeniden açılmasını ve hizmet vermesini istiyoruz. Bunun için yetkililer kafeteryanın devamlı açık tutabilecek kişileri ayarlamalı. Eğer özel bir teşebbüse verilemiyorsa burası o zaman belediye kendisi işletmeli” şeklinde konuştular.

Haftanın Öne Çıkanları

Antep fıstığı el yakıyor

2017-11-23 04:23 - Ekonomi

NCR Hastanesi’nde şifa buldu

2017-11-20 04:56 - Yaşam

RESTORE EDİLDİ

2017-11-23 11:43 - Özel Haber

Gaziantep’e çok önemli ziyaret

2017-11-20 10:19 - Yaşam

GAZİANTEP’İN EN BÜYÜK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ

2017-11-17 07:41 - Mobil

KİM GÖZ YUMUYOR?

2017-11-21 11:29 - Mobil

2. Şube Antepia’da açıldı

2017-11-17 06:17 - Yaşam

FADILOĞLU’NDAN SEMT SAHASI MÜJDESİ

2017-11-23 06:52 - Spor

Oscar yolcusu ‘Ayla’ filmi ekibi Gaziantep’te

2017-11-22 03:34 - Yaşam

Nizip’in ihracatı 10 milyon dolardan 350 milyon dolara çıktı

2017-11-21 03:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Değer Koleji’nde Cumhuriyet Coşkusu ve Dayanışma Ruhu Bir Arada

11:29 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem