USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

YARDIM VAR ŞOV YOK!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi devam eden pandemi sürecinde esnafa ve vatandaşa milyonlarca liralık nakit ve ayni yardımda bulundu. Büyükşehir Belediyesi bu yardımların önemli bölümünü kamuoyuyla paylaşmadı.

YARDIM VAR ŞOV YOK!
28-02-2021 11:11
Gaziantep

Pandemi sürecinin başladığı ilk günden bu yana Gaziantep’te esnaf başta olmak üzere vatandaşlara nakit ve ayni yardımlarını aralıksız bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi yapılan bu yardımların önemli b ölümünü kamuoyuyla paylaşmadı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi son olarak para kazanamaz duruma gelen mavi renkli halk otobüslerine 4 bin 500 liralık yardım gerçekleştirdi. Yardımdan faydalanan halk otobüsleri işletmecileri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile ekibine teşekkür ettiler.

ALAN EL VEREN ELİ GÖRMEMELİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinin başladığı 2020 yılının Mart ayından bu yana esnaflar başta olmak üzere vatandaşlara yoğun bir yardım gerçekleştirdi. Nakit yardımların yanı sıra ayni yardımların yoğun bir şekilde gerçekleştirildiği bu süreçte Büyükşehir Belediyesi yönetimi yardım noktasında çok az sayıda açıklama yaptı. Son olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım alanında para kazanamaz duruma gelen mavi renkli halk otobüslerinin işletmecilerine 4 bin 500 liralık destek yardımında bulundu.

HALK OTOBÜSÜ İŞLETMECİLERİNDEN
FATMA ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Gaziantep Özel Halk Otobüsü İşletmecileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yardımlarından dolayı teşekkür etti. Dündar açıklamasında, “Büyük şehir Belediyesince Aralık, Ocak, Şubat, ayları için yapılacak toplam,4500 liralık desteğin Aralık,1000 lira Ocak, ayı için1750 lirası hesaplara yatırılmıştır. Bu desteklerinden dolayı Belediye başkanımız Fatma Şahin Hanım efendiye ve emeği geçen herkese yönetim ve tüm üyeler adına teşekkür ederim” diye konuştu. Halk otobüslerinin pandemi sürecinde büyük bir özveriyle para kazanmadan vatandaşlara hizmet verdiğine dikkat çeken Dündar açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Yaklaşık 1 yıldır halk otobüslerimiz para kazanamıyor. Girdilere gelen zamlar ve diğer ödemeleri karşılayamaz duruma gelen esnafımıza bu denli bir yardımda bulunması bizleri oldukça mutlu etti. Belediye Başkanımız Fatma Şahin, pandem sürecinde hem Gaziantep’te hem de Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığında önemli çalışmalara imza attı. Çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

YARDIMLAR ARALIKSIZ SÜRECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, küresel bir sorunla ulusal bir mücadele verildiğini hatırlatarak, “Gaziantep özelinde esnafımızla kader birliği yaptık. İyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta, bir ve beraber olacağız dedik ve bir model oluşturduk Gaziantep Modeli, kardeşlik modeli. Bu şehir ticaret, esnaf ve işçi şehri. Cumhurbaşkanlığı ve bilim kurulunun aldığı kararlar var. Hemşerilerimize bu kurallara uymalarını istiyoruz ama bir taraftan da şehir ekonomisi var. Büyükşehir Belediyesi olarak kapanan kiracılarımızın hiçbirinin pandemi bitene kadar kiralarını alamama kararı aldık. Kapanan işyerlerinin de de çalışan ve işyeri sahiplerinin su faturalarında yüzde 50 indirim yaptık. Bugün de yaptığımız istişarelerle reklam ilan vergilerini de, iyi niyet kararıyla bunun hakkında bir çalışma yapacağımızı Ankara’da ki ilgili makamlara ileteceğiz. Halkımızda şu anda ki zor durumda ki esnafla bize dair giderleri almayacağız. İkincisi, kapanan işyerleri var. İş yerleri sahiplerine sosyal destek kapsamında, her kapanan işyerine bin 500 Türk lirası vermeye karar verdik. Bunun zor zamanda destek olacağını düşünüyoruz. Bizde çok güzel bir söz vardır ‘Varını veren utanmamış’. Zor zamanda esnafımızın yanında olmaya, en az zararla bu musibetten hem bu şehrin, hem de ülkemizin atlatması için çabalıyoruz. Aldığımız kararları hızlı bir şekilde uygulayacağız. Gelen tedbirlerle daha ne yapılması gerekiyorsa sürekli istişare ederek yeni kararlar almaya devam edeceğiz. Kardeşlikle, sevgiyle, paylaşarak, birbirimizi anlayarak iyileşeceğiz” diye konuştu.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÖNEMLİ HİZMET

Dünyayı tesiri altına alarak insanoğlunun alışkanlıklarını yeniden kurgulamasına neden olan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (YADES ) iş birliğinde hayata geçirilen “Evim Dünyalara Bedel” projesi kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik destek artırıldı. Zorunlu izolasyon sürecinde vakitlerinin büyük bir çoğunluğunu evlerinde geçiren yaşlı bireyler için şehri karış karış gezen Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı Engelliler ve Yaşlılar Şube Müdürlüğü ekipleri; temizlik, kişisel bakım, sağlık, tamir-bakım ve onarım, acil ulaşım desteği, terapi gibi konularda hizmet veriyor. Ayrıca salgın sebebiyle sokağa çıkma kısıtlaması olan yaşlı vatandaşların psikososyal açıdan olumsuz etkilenmemesi için uzman psikologlarca psikolojik destek sağlanarak ruhsal boşluğa düşme ihtimalinin önüne geçiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler