USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“TÜM ENERJİMLE HAZIRIM”

“TÜM ENERJİMLE HAZIRIM”
29-09-2020 09:09
Gaziantep

3-4 Ekimde yapılacak Genel Kurul öncesi seçim çalışmalarını sürdüren Gaziantep Barosu Başkan Adayı Avukat Serpil Yılmaz, hazırladığı projeleri anlattı. Hakimiyet Gazetesini ziyaret eden Av. Serpil Yılmaz, özellikle CMK tarafından görevlendirilen avukatların ücretlerinin iyileştirilmesi için yoğun gayret ve çaba içerisinde olacaklarını kaydetti.

5 adayın yarışacağı Gaziantep Barosu başkanlık seçimi öncesi Baro Başkan Adaylarından Av. Serpil Yılmaz Hakimiyet Gazetesini ziyaret etti. Başkanlığa seçilmesi haline yapacağı çalışmaları anlatan Av. Yılmaz, baro mensuplarının her alanda karşılaştığı sorun ve sıkıntılara çözüm bulunacağını dile getirdi. Projelerini de sıralayan Av. Yılmaz, Gaziantep Barosunun birçok kurulunda görev yaptığını ve başkanlığa tüm enerjisiyle hazır olduğunu anlattı.

“HER TÜRLÜ İLKESİZLİĞİN KARŞISINDA OLACAĞIM”

Uzun yıllar Gaziantep Barosu’nda çok sayıda kurulun yanı sıra yönetimlerde de görev aldığına dikkat çeken Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Serpil Yılmaz, başkan seçilmesi halinde sorumluluk çerçevesinde sorunlarla mücadele edeceğini anlattı. Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sabiha Nigar Kocaman ile Gazeteci-Yazar Merve Tanrıöver’le Gaziantep Barosu seçimlerine yönelik görüş alış verişinde bulunan Başkan Adaylarından Av. Serpil Yılmaz, tüm adaylara başarılar diledi. Her türlü ilkesiz tutumun karşısında olacaklarını belirten Av. Yılmaz, “Avukatlık mesleğinin itibarını korumak için mesleğin sosyo-ekonomik yapısını yıpratan ve zarar veren tüm kurum ve kişilerle mücadele ederek her türlü ilkesiz tutumun karşısında olacağım” dedi. Yılmaz, “Meslektaşlarımızın büro sorununu çözebilmek için Adliye civarında “Baro-Kamu-Özel Sektör” arasında işbirliği yapılarak sadece avukatların kullanımına uygun avukatlık ofis projeleri hazırlayacağız” dedi. Vatandaşların adli yardım hizmetine kolaylıkla ulaşabilmeleri için adliye içinde Adli Yardım Danışma Bürosunun kurulması için çalışacaklarını belirten Yılmaz, engelli avukat ve vatandaşlar için engelli bankolarının kurulması için çalışacaklarını kaydetti.

“YARGININ BAĞIMSIZLIĞINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Serpil Yılmaz, “Hukuk devletinin teminatı olan yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını savunmaya devam edeceğim. Meslek ilkeleri çerçevesinde ve temsil bilinci ile ortak, akılcı kararların alınabildiği, düşüncelerin serbestçe paylaşıldığı, çoğulcu ve şeffaf bir yönetime sahip, bütünleştirici ve katılımcı bir Baro için çıkmış olduğumuz bu onurlu yolda takdiri kıymetli meslektaşlarımıza bırakıyorum” dedi. İşçi ve tüketici uyuşmazlıklarındaki arabuluculukta, işçi ve tüketicinin avukat bulundurması zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Dava şartı kapsamında olan işçi ve tüketici uyuşmazlıklarındaki arabuluculukta, işçi ve tüketicinin avukat bulundurması zorunlu hale getirilmelidir. Bu husus arabulucunun inisiyatifine bırakılmamalıdır. Adli Yardım koşullarını taşıdığı takdirde Avukatlık Kanunu’na göre Baro tarafından zorunlu avukat görevlendirilmelidir. Böylelikle hem uyuşmazlığın zayıf tarafı olan işçi ve tüketici, avukat ile görüşmelere katılmış olacak hem de adli yardım hizmetinin kapsamı genişletilerek avukatlara ekonomik destek sağlanmış olacaktır. Bu konudaki yasal düzenlemeler için çalışmalar yapacağız” dedi.

“ADLİYE İÇİNDE “ADLİ YARDIM DANIŞMA BÜROSU” KURACAĞIZ”

Vatandaşların adli yardım hizmetine kolaylıkla ulaşabilmeleri için adliye içinde Adli Yardım Danışma Bürosunun kurulması için çalışacaklarını belirten Av. Yılmaz, “Adli Yardım Yönergesinin revize edilmesi ile tutuklu ve hükümlülerin başvuruları için Ceza İnfaz Kurumlarına gereken bilgi ve belgelerin verilmesi ve vatandaşların Adli Yardım hizmetine kolaylıkla ulaşabilmeleri için adliye içinde Adli Yardım Danışma Bürosunun kurulması için çalışacağız” dedi. Engelli avukat ve vatandaşlar için engelli bankolarının kurulması için çalışacaklarını belirten Yılmaz, “Engelli avukat ve vatandaşların adalete erişimini kolaylaştırmak için adliyeye ve Baroya girişten, işlemleri tamamlanıncaya kadar personel desteği verilmesi ile engelli bankolarının kurulması için çalışacağız” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler