USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

“Muhtarlar ile diyalog kurulmalı”

“Muhtarlar ile diyalog kurulmalı”
13-01-2016 12:14
Gaziantep

Gaziantep’te bulunan muhtarların dar gelirli ailelere ve mülteci ailelere yapılacak yardımlar konusunda bilgilendirilmesi gerektiğin ifade eden Karayılan Mahallesi Muhtarı Mustafa Kılınç, “Mahallelerde yapılacak yardımlar konusunda muhtarlar ile diyalog kurulmalı, bizim bilgimiz dışında yapılan yardımlar nedeniyle mahalle sakinlerinin olumsuz tepkileri ile karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Karayılan Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Mustafa Kılınç’tan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta iki mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı:  Karayılan
Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep
Posta Kodu: 27070
Mahallenin nüfusu:  12 bin
Mahallenin seçmeni: 4 bin  
Mahalle ve cadde sayısı: 22 Sokak ve 6 Cadde
Mahallenin muhtarı:  Mustafa Kılınç

Karayılan Mahallesi’nin 40 yıl önce Yavuzlar Mahallesi’nde ayrılarak kurulduğunu anlatan mahalle muhtarı Mustafa Kılınç, “Karayılan Mahallesi 40 yıl önce Yavuzlar Mahallesi’ne bağlı bir yerleşim yeriydi. Sonraki yıllarda Yavuzlar Mahallesi’nden ayrılarak Karayılan ismi ile mahalle muhtarlığı kuruldu. 30 Mart 2014’te gerçekleştirilen yerel seçimlerde mahalle muhtarı olarak seçildim. İlk dönemimde bulunuyorum. Mahallemizin nüfusu 12 bin, seçmen sayısı ise 4 bindir. Bunun yanında mahallemizde 240 hanede bin 250 Suriyeli Mülteci ikamet ediyor. Mahallemiz genelinde 22 sokağımız ve 6 caddemiz bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise İnönü, Sultanselim,Türkmenler, Cengiz Topel ve  Ali Baba mahallelerinden oluşuyor” dedi.

“ALT YAPI SORUNLARI GİDERİLİYOR”

Karayılan Mahallesi’nin eski bir alt yapıya sahip olduğunu dile getiren Kılınç, “Mahallemiz yüksek ve akım yönünde bir mahalle olduğu için yağmurlu dönemlerde kanalizasyon sistemine yüklenmeler olmuyor. Geçmişten bugüne mahallemizde alt yapının sorunlu olduğu alanlarda kanalizasyon çalışmaları yapıldı. Eski taş yapıdan oluşan kanalizasyonlarımız var bu kanallar şuan için bir sorun teşkil etmiyor. Çok fazla problem yaşadığımız yerleri ve arızaları dilekçe vererek yaptırıyoruz” şeklinde konuştu.

“İMARSIZ YAPI SORUNLARA NEDNE OLUYOR”

Karayılan Mahallesi’ni plansız bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Kılınç, “Mahallemizdeki imarsız ve plansız yerleşme ster istemez mahalledeki hizmetlerin aksamasına neden oluyor. Geçmişte belediyelerin gelişi güzel yapıya izin vermesi nedeniyle sokaklarımız dar bulunuyor. Sokaklara park edilen araçlar nedeniyle mahalleden geçişlerde problem yaşanıyor. Çöp kamyonları sadece cadde üzerindeki çöpleri toplayabiliyorlar. Ara sokaklardaki çöplerin toplanmasında sıkıntı yaşanıyor. Ambulans ve itfaiye gibi acil durum araçları sokaklarımıza giremiyor. Sürücüler tarafından gelişi güzel park edilen araçlar nedeniyle dar olan sokaklar daha da daralıyor” diye konuştu.

“ELEKTRİK HATLARI YERALTINA ALINMALI”

TEDAŞ ile ilgili sıkıntıları dile getiren Kılınç, “Plansız yapılaşma elektrik hatlarını da etkiliyor. Evlerin pencere ve balkonlarının yakınından geçen elektrik hatları vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Vatandaşların can güvenliği için mahallemizdeki elektrik hatlarının yer altına alınması gerekiyor. Diğer yandan TEDAŞ’a ait arıza ekip araçları dar sokaklarımıza ulaşmakta güçlükler yaşıyor. Gelişi güzel park edilen araçlar nedeniyle daha da daralan yollara ekipler giremiyor” şeklinde konuştu.

“DAR GELİRLİ AİLELER İKAMET EDİYOR”

Karayılan Mahallesi’nde dar gelirli ailelerin ikamet ettiğini ifade eden Kılınç, “Mahalle sakinlerine yapılan yardımlar ile ihtiyaç sahibi birçok ailenin ihtiyaçları gideriliyor. Sosyal Yardımlaşmadan, belediyelerden ve özel yardımlar ile vatandaşların ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Bunun yanında mahallemizde ev kiraları 150 TL ile 500 TL arasında değişiyor. Suriyeli Mülteci ailelerde barınma sorunu yaşamamak için bu ücretleri veriyorlar. Büyük bir kısmı kötü şartlar içerisinde yaşamak durumunda kalıyorlar. AFAD Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçerek zor şartlar altında yaşamını sürdüren mültecilerin, kamplara veya daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri için yönlendirilmelerini sağlamaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

“MÜLTECİLERE YAKACAK YARDIMI YAPILMADI”

Suriyeli Mültecilerin büyük bir sorun ile karşı karşıya olduklarını kaydeden Kılınç, “Gaziantep genelinde ikamet eden Suriyeli Mülteciler ısınma sorunu ile karşı karşıya kaldılar. Kömür dağıtımlarında geç kalınması nedeniyle halen Suriyeli Mülteci ailelere kömür yardımları yapılamadı. Türk vatandaşlarına yapılan kömür yardımları henüz tamamlanmadığı için mülteci ailelere kışın ortasında olmamıza rağmen yakacak yardımları yapılamadı. Aileler perişan durumda ve ısınma noktasında mağdur oluyorlar. Mülteciler gerçekten zor durumdalar, mahalle sakinleri ile birlikte yardımcı olmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

“MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLMELİ”

Verilecek yardımların düzenli bir şekilde yapılması gerektiğini söyleyen Kılınç, “Yapılacak yardımlar noktasında mahalle muhtarları ile iletişime geçilmesi gerekiyor. Özellikle Beydilli, Karayılan, Cengiz Topel, Türkmenler ve Barış mahalleleri Gaziantep’te bulunan dar gelirli ailelerin barındığı bölgeler. Mahalle sakinleri bir yerde yardım yapıldığını duyunca bilgi almak için mahalle muhtarına koşuyorlar. Yardım bizlere bildirilmediği için vatandaşa durumu anlatmakta güçlük yaşıyoruz. Vatandaşlar yapılan yardımların muhtarlara bağlı olduğunu düşünüyorlar” şeklinde konuştu.

“YÜKSEK KAMULAŞTIRMA BEDELİ İSTENİYOR”

Mahalle genelinde sosyal tesis, okul, taziye evi ve park alanı bulunmadığını belirten Kılınç, “Mahallemizdeki plansız yapı nedeniyle sosyal donatı alanlarının inşası için mahalle içerisinde kamulaştırma çalışmaları yapılması gerekiyor. Sosyal Tesis ve Taziye evi yapılması noktasında müracaatta bulunduk. Ancak kimi vatandaşlar kamulaştırma bedeli olarak yüksek meblağlar istendiği için sorun yaşanıyor. Mahallemiz Kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer alıyor ancak ne zaman yapılacağı belirsiz” diye konuştu.

MADDE BAĞIMLILARI KONUSUNDA PROBLEMLER YAŞANIYOR

Asayiş olaylarına değinen Kılınç, “Madde bağımlıları konusunda problem var. Terk edilmiş evlerde uyuşturucu madde kullanımı ve satışı yapılıyor. Cezaların caydırıcı olmamasından dolayı madde bağımlıları kısa sürede içerisinde yeniden sokaklara dönüyorlar. Mahalle genelinde nadiren de olsa hırsızlık olayları meydana geliyor. Mahalle genelinde önlemlerin daha da arttırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler