USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“İŞİMİZ GÜCÜMÜZ” BOŞ REKLAM!

Gaziantep’in merkez Oğuzeli ilçesi koca bir köy görüntüsünden kurtulamıyor. Son 5 yılda kilit taşı ve yama asfalt çalışmasından öteye gidemeyen ilçe belediyesi ile her noktada reklam yapan Büyükşehir Belediyesi vatandaşın tepkilerinin odağında yer alıyor.

“İŞİMİZ GÜCÜMÜZ” BOŞ REKLAM!
07-02-2019 09:19
Gaziantep

Uzun yıllardır koca bir köy görünümünden kurtulamayan Oğuzeli ilçesi, merkez ilçeler arasına katılmasına rağmen çirkin görüntüsünden kurtulamıyor. Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç’ın seçildiği günden bu yana kilit taşı ile yama asfalt çalışmasından öteye gidemediğini anlatan CHP ve İyi Parti ilçe başkanları, Dere Mahallesine yapılan 200 metrelik bir asfalt çalışmasının büyükşehir ile ilçe belediyesi arasında paylaşılamadığını dile getirdiler.

Diğer yandan Oğuzeli ilçesinin girişin de yapılan ve bir türlü tamamlanamayan yolu Büyükşehir Belediyesi yönetimi “biz yaptık” derken, işin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması ise kafaları karıştırıyor. Yapımı henüz tamamlanmayan yolun bir an önce bitirilmesini isteyen Oğuzeli halkı işlerin bir türlü sonlandırılmamasından dolayı ilçeye giriş ve çıkışlarda ciddi sorunlar yaşadıklarını dile getiriliyorlar.

OĞUZELİ İLÇESİ NEDEN GELİŞEMİYOR?

Büyükşehirler yasasının değişmesiyle birlikte merkez ilçe konumuna gelen Oğuzeli ilçesinde son yıllarda ortaya konan ciddi bir proje yer almıyor. Oğuzeli ilçesinde son 5 yıldır belediye başkanlığı görevinde bulunan Sait Kılıç ise ilçede hizmet verememekten dolayı eleştirilen isimlerin başında geliyor. Oğuzeli ilçesinin uzun yıllardır aynı modelle yönetilerek ilçeye dönük vizyon projelerin hayata geçirilememesinden şikayetçi olan Cumhuriyet Halk Partisi Oğuzeli İlçe Başkanı İlhan Keskinsoy, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde belediye yönetiminin ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından değiştirileceğini söyledi. Keskinsoy açıklamasında, “Oğuzeli ilçesine yapılan doğru düzgün bir hizmet yok. Kilit taşı çalışması veya yama asfalt çalışmasından öteye gidemeyen Oğuzeli belediye başkanı, bunların zaten asli işi olduğunun farkında bile değil. İlçe genelinde billboardlarda ancak kendi reklamlarını yapıyorlar. Son 5 yılda ilçemizde gözle görülür bir hizmet yapılmadı. İlçe genelinde hizmetten yoksun kaldık” diye konuştu.

“YATIRIM NOKTASINDA KÖYÜZ”

Büyükşehir yasasıyla birlikte merkez ilçe konumuna gelen Oğuzeli’nin yatırımda bir köy olduğuna dikkat çeken İyi Parti Oğuzeli İlçe Başkanlığı'na Mehmet Emin Emre, “Büyükşehir yasası değiştikten sonra Oğuzeli ilçesi merkez ilçe statüsüne dönüştü ama yatırım noktasında halen köyüz. Bir dönem Büyükşehir Belediyesi farklı siyasi oluşum olduğu için hizmet alamıyoruz” şeklinde beyanda bulunan Oğuzeli Belediyesi yönetimi şu anda Cumhur İttifakı çerçevesinde ne yazık ki yine hizmet alamıyor. İlçede yapılan küçük bir yama çalışmasında bile Büyükşehir ile Oğuzeli belediyeleri arasında savaş yaşanıyor. İlçede Dere Mahallesi’nde yapılan 200 metrelik bir asfalt çalışmasını bile Büyükşehir ile Oğuzeli belediyeleri kendi aralarında paylaşamadılar. Burada kocaman kocaman pankartlarla Fatma Şahin açıklama yaptı. Daha sonra bu yolda Oğuzeli belediye yönetimi aynı yerde fotoğraf çektirip bu işi biz yaptık dediler. Biz hizmet istiyoruz; ha Büyükşehir yapmış ha Oğuzeli belediyesi yapmış. İlçenin alt yapısı çok kötü, bir yağışta su giderleri taşıyor. Mesela Sacır Deresinde bile sağanak bir yağışta dere yatağında yer alan evlerin önemli bölümünü sel basıyor. Yazın günü Sacır Deresinin kenarından kokudan geçilmiyor. Seçim zamanı geldiğinde boş boş vaatlerde bulunuyorlar. Oğuzeli’ne yapılan arıtma tesisi ise yüzde 10 kapasite ile çalışıyor” şeklinde görüş belirtti.

MERİNOS KAVŞAĞI İLE OĞUZELİ ARASINDA Kİ YOL NEDEN TAMAMLANAMADI?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Oğuzeli ilçesi girişinde yapımına başlanılan ve henüz tamamlanamayan yolun bir an önce tamamlanması isteniyor. Yapılan yol çalışmasının daha önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiği dile getirmiş fakat daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak yolun kendileri tarafından yapıldığına dikkat çekmişlerdi. Yolun başlangıç noktasında da Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in “hayırlı olsun” pankartları yer alırken diğer yandan ise işin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını gösteren küçük tabelalar yol boyunca görülüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler