USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

HAYDİ GAZİANTEP! MERT’İ YAŞATALIM

Yoksulluk, okulun en çalışkan öğrencisinin ölüm nedeni olmasın

HAYDİ GAZİANTEP! MERT’İ YAŞATALIM
04-07-2018 11:19
Gaziantep

Adı Mert Bayram. Bu yıl 6. sınıfa geçti. Okulun en çalışkan öğrencisi. İlik kanseri ve yaşamak için sıra bekliyor. Hastanede yatak sıkıntısının yanı sıra ekonomik yetersizlik nedeniyle de tedavisi aksayan Mert, sadece Gazianteplilerin değil herkesin yardımını bekliyor.

İlimiz Şehit Serdar Gören Ortaokulu öğrencilerinden ve bu yıl 6. sınıfa geçen Mert Bayram yaklaşık iki yıldır karnında şişlik yaşıyordu ve teşhis konulamıyordu. Bundan 5 ay evvel Hacettepe Üniversitesi İmmünoloji Bölümünde teşhisi konuldu ve ilik kanseri olduğu ortaya çıktı.
 
5 çocuklu Bayram ailesinin ortancası olan Mert’in geçtiğimiz yıl bir kardeşi de kaslarında oluşan bir rahatsızlık nedeniyle öldü.
 
Mert’e kendi evladı gibi emek veren ve her anlattığında gözleri dolan Okul Müdürü Ayşe Bozkurt ise Mert’in yaşamasını istiyor. Bozkurt “Mert, okulumuzun en başarılı en çalışkan öğrencisi, okulu ve arkadaşlarını çok seviyor. Ayrılamıyor. Yatarak istirahat etmesi gerektiği halde, onu hem arkadaşlarından ve okulundan ayırmamak, hem de o çok sevdiği okul bahçesinden ayırmamak için bu isteğine karşı gelemiyorum, annesi de çok yorgun, onu ben kucağımda okula getirip götürüyorum”  diyor.

HALEN YATAK SIRASI BEKLİYOR
 
Gaziantep Şehit Serdar Gören Ortaokulu öğrencilerinden 10 yaşındaki Mert Bayram ilik kanseri teşhisiyle tedavi görecek. Küçük Mert’in ailesinin ekonomik durumunun iyi olmaması bu süreci uzatıp belki de Mert’in yaşamamasına neden olacak. Halen hastanede yatak dahi verilmeyen Mert, hastaneye alınacağı günü bekliyor. Hastane yetkililerinin 25 Haziran’da yatışını yapacağız demesine rağmen halen her hangi bir davet almadı ve yurt dışından da ilaçların gelmesini bekliyor.
 
TEDAVİSİ ZOR İLAÇLARI BULUNMUYOR

Yaklaşık 5 ay önce Hacettepe Üniversitesi İmmünoloji Bölümünde ilik kanseri teşhisi konulan Mert’in ilaçları Türkiye’de bulunmuyor ve yurt dışından geliyor. İlaç fiyatlarının pahalı olması ve ailenin sosyal güvencesinin “Yeşil Kart” olması, durumu daha da ağır bir hale getiriyor. İki ay evvel sipariş edilen ilaçların henüz ulaşmadığı söyleniyor.
 
MERT, NASIL BİR SÜREÇTEN GEÇTİ

Gaziantep Şehit Serdar Gören Ortaokulu öğrencilerinden 10 yaşındaki Mert Baysal yaklaşık iki yıldır karnında bir şişlik ile yaşıyor fakat teşhis konulamıyordu. Son olarak Hacettepe Üniversitesi’ne sevk edildi ve orada ilik kanseri teşhisi konuldu. Mert’in ailesinin sosyal güvencesinin yeşil kart olması ve Hastanedeki yatak sayısının yetersiz oluşu tedavisini zorlaştırdı.
 
AYŞE ÖĞRETMEN DEREYE GİRDİ

Okul Müdürü Ayşe Bozkurt, bazı bürokratları devreye koydu ama Hastaneden olumsuz cevap geldi. Yatış yapılamadı.
Ankara’ya otobüsle gitmesinin tehlikeli olması nedeniyle, Okul Müdürü Ayşe Bozkurt’un çabalarıyla bir ambulans uçak ayarlanarak Hastaneye ulaşması sağlandı.
Yatışı yapılamayan Mert’in burun kanamaları tekrar ettiğinden ve her kanama sonrası yeniden tahlil yapılması gerektiğinden hastane işlemleri uzadı.
Sonraki günlerde ilacın yurt dışından getirtileceği ve 25 Haziran tarihinde hastaneye yatırılacağı söylendi. Ancak ne hastaneye yatışı yapıldı, ne de ilaçlar geldi.
 
AİLESİ ZOR DURUMDA

Bundan yaklaşık 13 yıl önce ailesi ile birlikte Şırnak’tan Gaziantep’e göç eden Faysal Bayram, geçimini hamallık yaparak sağlıyor. Akdere mahallesinde yığma yapıda ikamet eden 5 çocuklu bu ailenin bir çocuğu geçtiğimiz yıl kas rahatsızlığı nedeniyle ölmüş. Yaşadıkları maddi sıkıntı nedeniyle çocuklarını yaşayamamasından endişe eden aile ilaç ve tedavi masrafları için hayırseverlerin yardımını bekliyor.
 
OKULUN EN ÇALIŞKAN ÖĞRENCİSİ

Mert Bayram’ın okulun en başarılı ve en çalışkan öğrencisi  olmasının yanı sıra sıcak kanlı ve sevecen bir çocuk olduğunu da söyleyen Ayşe Bozkurt, “Mert, okulumuzun akıllı ve sevecen çocuklarındandır. Okulu ve arkadaşlarını çok seviyor. Onlardan ayrılamıyor. Biz de onu çok seviyoruz. Ben ve öğretmen arkadaşlarımın adeta kendi evladı gibi. Kendini öyle sevdiriyor, ne o bizi, ne de biz onu bir görmemeye tahammül edemiyoruz.” dedi.
 
YAŞAMAK SIRASI MERT’TE

Bayram ailesi, tüm hayırseverlerin oğullarının yaşayabilmesi için yardımını bekliyor. Okul müdürü Ayşe Bozkurt ise, başta ilimizdeki belediye başkanları, milletvekilleri ve bürokratlar olmak üzere tüm hayırseverlerin Mert bebeğin yaşayabilmesi için seferber olmaya davet ediyor.

HABER//AYSU YIKMIŞ

 

KÖŞE YAZARIMIZ YUSUF GÖZÜKÜÇÜK'ÜN KÖŞE YAZISI

AYŞE ÖĞRETMEN’İN “MERT” AZMİ

Gaziantep Serdar Gören Ortaokulu Müdürü Ayşe Bozkurt, bir öğrencisi için seferberlik başlatarak 10 yaşında ve bu yıl 6. sınıfa geçen Mert Bayram’ın yaşayabilmesi için sesini yükseltti.

İlimiz Akdere mahallesinde ikamet eden ve Faysal Bayram’ın hamallık yaparak geçimini sağladığı 6 nüfuslu bir ailenin ortancası olan Mert’e ilik kanseri teşhisi kondu. Ailenin maddi durumunu ve sıkıntıda olduğunu bilen Serdar Gören Ortaokulu Müdürü Ayşe Bozkurt duyarsız kalmayarak elini taşın altına koydu.

Gaziantep’ten Ankara’ya gidiş-dönüş ve tedavi sürecine kadar tüm aşamalarda Mert’in yanında olan Bozkurt, çocuğun tüm öğretmenler ve arkadaşları tarafından sevildiğini ve onun da okulunu ve arkadaşlarını çok sevdiğini söylerken gözleri doluyordu.

Bir insanın ancak evladı için dökebileceği gözyaşlarını Ayşe öğretmen öğrencisi Mert için döküyordu.

Mert yaşasın diyordu, lütfen yaşasın….

Ki, ben Ayşe öğretmeni değil, bu gözyaşlarını çok evvelden tanırım. Kaynağını çok iyi bilirim.

İnsanın göğüs kafesinin altında, acı duyunca yanan, yandıkça kanayan bir yer vardır. Kaynağı orasıdır.

Güzel bir ülkeyiz, güzel bir coğrafyamız var.

Başkasının acısını içimizde hissedebiliyoruz. İnsanız, acıma duygumuz, merhametimiz var. Bu böyle zamanlarda ortaya çıkıyor işte.

Bazen Ayşe öğretmen ses oluyor vicdanlara, bazen başka birileri.

İşte bu vicdani ve insani duygular, bazen bir güneş gibi doğuyor umudunu yitiren ailelerin üzerine.

Ayşe öğretmenler umudumuzdur…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler