USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

47 MİLYON EURO’LUK İMZA

47 MİLYON EURO’LUK İMZA
22-01-2021 10:48
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) iş birliğinde kentin ulaşımına nefes aldıracak GAZİRAY Banliyö Metro Hattı’nda çalışacak 47 milyon Euro’’luk yerli ve milli 8 adet elektrikli tren seti alımı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül’ün katılımıyla protokol imza töreni düzenlendi.

Gaziantep’in ulaşımını büyük oranda rahatlatacak ve kentin metropol kimliğine yenilik kazandıracak GAZİRAY Projesi için 8 adet elektrikli tren seti alımı imza töreni Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Protokole, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep AK Parti Milletvekillerinden Mehmet Erdoğan, Müslüm Yüksel, Derya Bakbak, Mehmet Sait Kirazoğlu, MHP Gaziantep milletvekillerinden Sermet Atay, Muhittin Taşdoğan, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, TÜRASAŞ Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri katıldı.

İmzalanan protokol kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda yürütülen projede devreye alınacak 47 milyon Euro’luk 8 adet 32 vagonlu elektrikli tren seti ile büyük bir aşama kaydedildi. Ulaşımda konfor seviyesinin yükseltilmesine ve çevreci ulaşım hedeflerine Gaziantep’i bir adım daha yaklaştıran GAZİRAY Projesi, kent merkezi ile şehrin tüm organize sanayi ve GATEM bölgelerini Doğu- Batı aksında birbirine bağlayıp 25 kilometrelik raylı sistem banliyö hattı olarak vatandaşa hizmet verecek. İşletme hızı 120 kilometre olan 4 araçtan oluşacak tren seti toplamda bin yolcu taşıyacak. 16 adet istasyona sahip olan GAZİRAY Banliyö projesine bağlı 3 adet ana istasyon ile hızlı tren yolculuğuna da imkan verilecek. Türkiye’nin yerli ve milli banliyö treni olarak nitelendirilen GAZİRAY’ın şehir içi ulaşımda günlük 190 bin kişi taşıması hedefleniyor.

KARAİSMAİLOĞLU: BÜYÜK BİR UFKA SAHİP GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, VE BAŞARIYLA YÖNETİLİYOR

İmza töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bugün kentimiz için büyük önem arz eden GAZİRAY Projesi için kullanılacak yerli üretim yapan göz bebeğimiz TÜRASAŞ ve Büyükşehir Belediyesi arasında çok önemli bir iş birliği için buradayız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 18 yıldır ülkemizin dört bir yanında çalışma içerisindeyiz. Bu atılımcı kültür bölgemizde lojistik anlamda süper güç olarak ve Dünya’nın ticari koridorları üzerinde hâkimiyet kurmak noktasına taşımıştır. Türkiye bu günlere Cumhur başkanımızın önderliği ve vizyonuyla gelmiştir. Bugün Anadolu’da bir şehre girer girmez o şehrin nizamından, temizliğinden, gelişmişliğinden ve mirasına sahip çıkmasından hangi belediyenin yönetimde olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü bizim geleneğimizde başarının yolu, halkla iç içe olmak, onların ihtiyaçlarına kulak vermektir. Belediyecilik, halkın ihtiyaçlarını iyi tespit etmek ve istediklerini karşılamaya öncelik vermektir. Hamdolsun, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu ufka sahip ve başarıyı yakalamış bir belediyecilik anlayışıyla yönetiliyor. Hükümet ve belediye olarak el ele vererek pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. İstanbul’da Marmaray, İzmir’de İZBAN, Ankara’da Başkentray’ın ardından Gazianteplilere de metro konforunda modern banliyö hizmeti vermek üzere GAZİRAY’ı kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TCDD işbirliğinde gerçekleştirildi. 2.3 milyar liralık dev bir yatırım ve şehir merkeziyle 2 sanayi bölgesini birleştirerek trafiğe nefes aldıracak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin GAZİRAY’da kullanılacak 32 araçtan oluşan 8 adet elektrikli tren seti tasarımı, temini ve montajı için uluslararası ihaleyi en avantajlı teklifi veren TÜRASAŞ kazandı. Milli kuruluşumuz kazanması ve yerli kaynaklar kullanılarak yapılması ayrı bir sevinç ve gurur kaynağı. Kendi teknolojik birikimimiz ve tecrübemizi ortaya koymaktadır. GAZİRAY için yapılan setlerin üretimin maliyeti 47 milyon Euro. İşletme hızı 120 kilometre olan 4 araçtan oluşacak tren seti toplamda bin yolcu taşıyacak. GAZİRAY’ın hayata geçmesi için büyük görev ve sorumluluk var. Vatandaşlarımız için ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ görüşüyle işbirliği ortaya koyduk. Evlatlarımızın yarın ki umudu biziz. Cesaretle Dünya’nın karşısına dikilen biziz” diye konuştu.

BAKAN GÜL: BAŞKAN ŞAHİN ŞEHRİN ABLASI GİBİ BÜYÜK FEDAKARLIKLARLA ÇALIŞIYOR

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, GAZİRAY Projesi’nin Gaziantep’e kazandırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Tüm seçimlerde hemşerilerimize söylediğimiz her ne varsa bunları gerçekleştirmenin büyük bir gururunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız gece gündüz bu şehrin ablası olarak büyük bir fedakarlıkta üzerine daha fazla koyarım diye çalışan birisi. Bugün bu çalışmanın meyvesini aldığımız bir projeye imza atıyoruz. Kendisine şehrimiz adına da teşekkür ediyorum. Gaziantep salgına rağmen ihracatta ilk 5’in arasına girdi. Buradaki arzumuz, biz memlekete nasıl bir katkımız olur, ekmek tuz nasıl oluruz, ‘Sofranın nabalı vardır’ diyerek ekmeğimizi paylaşan, ‘Paylaştıkça çoğalırız, bereket artar’ mantığıyla sanayinin çarklarını döndüren, esnafın dükkanlarını açtığı bir ruha sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, merkezi yönetimin desteklediğiyle yerel yöneticilikte çok önemli imzalar attık. AK Parti Dönemi’nde 40 milyar doları aşan yatırım yapıldı Gaziantep’e ve bunlar devam ediyor. Gazi şehirli hemşerilerimiz için ne gerekse gidip söylediğimizde Cumhurbaşkanımızın talimatı ‘Derhal yapın, Gazi şehrimize ne gerekirse en güzeline layıktır’ demiştir. Eskiden kara tren vardı artık hızlı tren geldi. Ulaşımda, altyapıda hükümetimizin ortaya koyduğu bu vizyon gerçekten bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: SERVİSLERLE İŞÇİLERİMİZİ TAŞIMAK BİZE YAKIŞMIYOR, ARTIK ZAMAN DEĞİŞTİ

Protokol imza törenine ilişkin projenin açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, her imzanın bir başarı ve sonuç niteliği taşıdığını aktararak, GAZİRAY Projesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere merkezi yönetimin büyük bir desteğinin olduğuna vurgu yaptı. Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ankara’da bütün sorunlarımız ivedilikle nihayete eriyor. İmzalanan protokol ile yeni Cezeriler, yeni Hezarfenler yetiştirilecek. Bu bir tramvay çalışması değil.  Büyük bir tasarım ve AR-GE merkezi var. Bütün Meclis birleşip Ankara’ya gittik. İslam Kalkınma Fonu’nda işlerin hızlanması için hazine garantisi gerekiyordu. Cumhurbaşkanımıza giderek işlerimiz çözdük. Nerede takıldıysak Adalet Bakanımızın öncülüğünde işlerimiz çözüldü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın da mühendisliğine, pratikliğine ve belediyeciliğine çok güveniyoruz. Bugün bunu çevreci, konforlu ve güvenli bir ulaşım ağı için yapacağız. Günlük 4 bin işçi servisinin taşıyıp 200 bin kişinin çalıştığı bir OSB var. Servislerle taşıma bize yakışmıyor. Zaman değişti. İnsanların duasını aldığımızda bunu başaracağız. Şuna inanıyorum ki bu işler bittiğinde, zaman ve ömür tükendiğinde rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın iddiasını, rahmetli Turgut Özal’ın ufkunu gerçekleştirmiş olacağız. Daha önemlisi Cumhurbaşkanımızın ‘Ya duracağız ya öleceğiz’ dediği duruşu burada imzalamış olacağız. Bizler Şahinbeylerin, Şehitkâmillerin torunlarıyız. Evlatlarımız bizimle övünecek. Büyük bir gayretle bu işi yaptık ki Ulaşım A.Ş. başta olmak üzere bütün ekip çalıştı. Bu altyapı ve ekip olmasaydı bunu başaramazdık.”

İmza töreninin ardından protokol, günün anısına fotoğraf çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler