USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BULAŞICI HASTALIKLA KORUNMA YOLLARI

27-01-2020

Birçok hastalık solunum yolu ve yakın temasla bulaşır. Çocuklar kreşlerde, okullarda sürekli bir arada olup aynı havayı soluduklarından kolayca hastalıkları birbirlerine bulaştırabilirler. Yani okulda tek bir çocuğun hastalanması, hasta çocuğun okula devamı halinde bütün çocukların hastalanması anlamına gelebilir. Bununla ilgili olarak alınması gereken ilk önlem hasta olan çocuğunuzu okula göndermemek olacaktır. Bu sayede hem çocuğunuzu, hem de okuldaki diğer çocukları korumuş olursunuz. Soğuk algınlığı belirtilerinde (ateş, burun tıkanıklığı, halsizlik, baş ağrısı, karın ağrısı ve bulantı) kesinlikle doktora başvurmak gerekir. Çocuğunuz ilk hastalanmaya başladığında durumun okula göndermeyecek kadar bulaşıcı olup olmadığını anlamak adına mutlaka bir uzmandan yardım almalı, eğer gönderecekseniz okul idaresine durumla ilgili bilgi vermelisin

Sağlıklı beslenme, bulaşıcı hastalıklardan korunmak en etkili yöntem. Yeri kadar vitamin ve protein almak, sebze meyve ağırlıklı beslenmek, özellikle kahvaltı öğününde besleyici gıdalar yemek çocuklar için çok büyük önem teşkil eder. Tahin yüksek miktarda doğal bitkisel protein içerdiği için aynı zamanda mineral ve vitamin desteği sağlayacağından kahvaltılarda özellikle tercih edilmelidir. Tahin ayrıca, içerdiği vitaminler sayesinde doğal bir güç ve besin kaynağıdır.

Beslenme dışında temizlik özellikle okul ortamında bulundukları ve mikropları çok daha rahat birbirlerine bulaştırabildikleri için son derece önemli. Yemeklerden ve tuvaletten sonra ellerinin yıkanması konusu çocuklara tembih edilmeli, özellikle hastalık periyodlarında hapşuruk,öksürük gibi reaksiyonlardan sonra mikroplar çok kolay dağılabileceğinden dolayı sınıf temizliğine fazlaca özen gösterilmelidir. Son olarak çocukların hava sıcaklığına uygun giydirilmesi, terlememeleri ya da üşümemeleri, güneşli havalarda yeterince D vitamini alabilmeleri ve hastalık belirtisinde bilinçsizce antibiyotik kullanmamaları hususlarına da dikkat edilmesi gerekir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?