Gündem

Yazık bu insanlara

Yazık bu insanlara
19-10-2015 10:30
Gaziantep

Yaprak Mahallesi Yenioba Sokak’ta başlatılan yol çalışması nedeniyle evlerin önemli bölümü yıkıldı. İşte bu yıkılan evlerde yoksul Suriyeli ve Türk aileler yaşamaya başladı. Metruk evlerde yaşayan aileleri yaklaşan soğuk ve yağışlı hava dalgası bekliyor.

 

“KİRA BEDELLERİ ÇOK YÜKSEK”

 

Metruk evlerde yaşamak zorunda olduklarını anlatan Ahmet Baylas, bir süre önce yerleştikleri yıkık binada yaşam savaşı verdiklerini söyledi. Baylas açıklamasında, “Ev kiraları çok yüksek olduğu için mecburen yıkılmış olan bir binaya yerleşmek zorunda kaldık. Ben ve eşim bu yıkık dökük binada yaşam mücadelesi veriyoruz. Bugün havalar iyi ama yarın soğumaya başladığı zaman ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerden bizim için yer temininde bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

SURİYELİ AİLELERİN YAŞAM ALANI

 

Yaklaşık 15 Suriyeli ailenin yaşadığı metruk yapılar aynı zamanda madde bağımlılarının meskeni olarak gösteriliyor. İstasyon Caddesi’nin Yaprak Mahallesi’ne bakan kısmında yer alan metruk yapılarda yaşayan ailelerin buradan başka alanlara taşınmalarının sağlanması için yetkililerin harekete geçmesini isteyen vatandaşlar, “Bu ailelerin bu alanda yaşam şansları yok denecek kadar az. Evleri olmadığı için bu yıkık dökük binalarda yaşamak zorunda kalıyorlar. Yetkililerden bu ailelerin buradan alınarak başka alanlara taşımalarını istiyoruz” şeklinde konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER