Gündem

Karardan memnunum

Karardan memnunum
28-09-2015 09:32
Gaziantep

Pidenin gramajının arttırılarak fiyatının 70 kuruşa çıkarılma kararını değerlendiren fırıncı Mehmet Yılmaz, zammın geri alınmasını olumlu karşıladığını söyledi.

Gaziler Caddesi’nde pide fırını işleten Mehmet Yılmaz, pide fiyatlarının arttırılmasının doğru bir karar olmadığını belirtti. Geçtiğimiz gün yapılan açıklama ile zammın geri alındığını ifade eden Yılmaz, “Vatandaşlar, pide fiyatlarının artmasından dolayı tepki gösteriyordu. Gaziantep’te çok sayıda dar gelirli vatandaş ikamet ettiği için diğer fırıncı arkadaşlarda kararın vatandaşları etkileyeceğini düşünüyorlardı. Zam kararının geri çekilmiş olması bizleri ve vatandaşları az da olsa rahatlattı. Zam kararının geri alınmasını doğru buluyorum” dedi.

“ZAM KARARININ GERİ ALINMASINA DESTEK VERİYORUZ”

Pide de gramajın arttırılmaması gerektiğini savunan Yılmaz, “Ürettiğimiz pideler zaten 150 gramın üzerinde gramaja sahipler. Gramajın 200 grama çıkarılması hem bizler için külfet hem de vatandaşların tüketemeyeceği oranda ekmek üretmemize neden olur. Ama gramaj artırımı yapılmadan ekmek fiyatının 10 kuruş oranında arttırılması uygun bir karar olur. Böylelikle esnafın emeği ve kazancı az da olsa artar. Zam kararının geri alınmasına destek veriyoruz” diye konuştu.

KARARA TEPKİLER OLDU

Ekmeğin dar gelirli ailelerin ana tüketim maddelerinden biri olduğunu ifade eden Yılmaz, “Zam kararı vatandaşların giderek pahalılaşan yaşam koşulları karşısında daha da ezilmelerine neden olacağı için kararı duyduğumuz zaman kararı doğru bulmadığımı söyledim. İnsanlar kira, faturalar ve çeşitli giderleri nedeniyle zor dönemlerden geçiyorlar. Bu nedenle kararın geri alınması konusunda taleplerde bulunan esnaflar oldu” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER