Gündem

HDP’nin 5 kadın adayı var

HDP’nin 5 kadın adayı var
22-10-2015 11:48
Gaziantep

Halkların Demokratik Partisi 1 Kasım seçimlerinde Gaziantep'ten gösterdiği kadın adaylar düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

 

HDP’nin Gaziantep’ten kadın kotasından gösterdiği milletvekili adayları Yurdusev Özsökmenler, Emine Akkuş Çiçek, Yurdanur Mutlu, Sultan Bayındır ve Umut Baran partililere ve kamuoyuna tanıtıldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği tanıtım toplantısında, milletvekili adayları tek tek tanıtıldı. Adaylar kadınlarla kucaklaştı.

Halkların Demokratik Partisi Gaziantep İl Eş Başkanı Dilan Çetinkaya ise, AKP'nin ve diğer düzen partilerin fıtratlarında kadın düşmanlığı varken HDP’nin fıtratında ise emekçi kadınlar gibi direnmek var olduğunu belirtti. HDP olarak yeni yönetimde yüzde 40 kadın kotasıyla seçime hazır olduklarını ifade eden Çetinkaya, “Kadınların Rojava'da devrim yaptığı bir süreçten geçiyoruz. Kadınlar yaşamın her alanında siyasette sokakta ve mevzilerde yer alacak. Antep’te yaşayan kadınlara sesleniyorum gelin yeni süreçte örgütlülüğümüzü ve özgürlüğümüzü biz inşa edelim ve eşitliğimizi biz örgütleyelim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER