Gündem

Çatı isteği

Çatı isteği
28-09-2015 09:26
Gaziantep

Bit Pazarında giyim eşyası satarak geçimini sağlayan Şeref Sarıgül, Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılan çatıların belediye tarafından yapılmasını istediklerini belirtti.

İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Bit Pazarı esnafları Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılan çatılarının yeniden kurulması için belediyeden istekte bulundular. Belediye yetkilileri ile görüştüklerini ifade eden esnaflar, “Daha önce kötü görüntü oluşturuyor gerekçesiyle kaldırılan çatılarımız ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı. Geçtiğimiz yıl kış ayları boyunca zor şartlarda çatımız olmadan pazarda satış yapmaya devam ettik. Sonrasında ise belediye yetkilileri ile görüşerek yapılacağı söylenen çatıların yapılmasını istediğimizi ilettik. Ancak pazarla ilgili herhangi bir çalışma olmadığı söylendi. Daha sonra ise bizlere sıcaktan korunmak için çadır benzeri yapılar oluşturabileceğimiz söylendi. Önümüzde bir kış mevsimi var ve çatımız olmadığı için ürünler, yağmur ve kar yağışlarından etkileniyor” şeklinde konuştular.

“KÖTÜ GÖRÜNTÜ OLUŞTURDUĞU İÇİN ÇATILAR YIKILDI”

Konuyla ilgili istekte bulunduklarını belirten Şeref Sarıgül, “Belediyeden Bit Pazarı’nın üzerine bir çatı yapılması isteğinde bulunduk. Daha önce kendi çabamızla inşa ettiğimiz çatılar, kötü görüntü oluşturduğu için zabıtalar tarafından kaldırılmıştı. O dönem Pazar için çatı yapılacağı yönünde açıklamalar yapıldı. Uzun zaman geçmesine rağmen bir çalışma yapılmadı. Bizlerde tekrar belediyeye başvuruda bulunduk. Belediyeden şemsiye ve çadır gibi geçici önlemler alabileceğimiz söylendi. Belediyeden isteğimiz, pazardaki çatıların yeniden yapılmasıdır.  Bit Pazarından daha çok dar gelirli kişiler alışverişte bulunuyorlar. Daha önce Suriyeli Mülteciler pazarımızdan alışverişte bulunuyorlardı. İş elbisesi almak isteyen işçiler pazara gelerek kendilerine uygun fiyatlara iş elbisesi bulabiliyorlar” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER