Yaşam

Karayağmurlar’ın sergisine yoğun ilgi

Karayağmurlar’ın sergisine yoğun ilgi
11-10-2015 08:48
Gaziantep

Şair, yazar, ressam Prof. Bedri Karayağmurlar’ın Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı 37’nci kişisel sergisi, sanatseverlerce 16 Ekim’e kadar gezilebilecek.

Prof. Karayağmurlar, resimlerinde her zaman akrilik boya kullanmaya önem verdiğini belirterek, “Sanatçı, anlatma, söyleme, biçim verme gereksinimini engellenemez biçimde duyumsayan birisidir. Sanattan söz ediyorsak, sanat dün de bugün de özel bir düşünme ve özel bir nesnelleştirme etkinliğidir. Bu nedenle de sanat yapıtlarının ve sanatçının anlaşılması, dün de bugün de zordur” dedi.

Zaman zaman figüratif genellikle de soyut kompozisyonlar kullandığını, resim yapmanın kendisi için kompozisyon yaratma olduğunu kaydeden Prof. Dr. Karayağmurlar, “Sanatçı düşünen insandır. Sanat insanı arındırır. Kent demek kültür demektir. Gaziantep kültürüne sahip çıkan bir ilimiz” diye konuştu.

Anadolu’da bir holdingin sanat ve sanatçıya değer vermesinin, kendisi için her şeyden daha önemli olduğunun altını çizen Prof. Karayağmurlar, bu vesile ile SANKO Holding’e bütün sanatçılar adına teşekkür ettiğine vurgu yaptı.

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ile Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olan, yurt içi ve dışında çok sayıda sergiye katılan, 6 ödül alan ve eserleri resmi ve özel koleksiyonlarda bulunan Prof. Karayağmurlar, şöyle devam etti:

“Ayvalık, İzmir ve İstanbul'daki atölyelerimde resim çalışmalarımı gerçekleştirirken, edebiyat çalışmalarımı öykü ve şiir alanlarında sürdürüyorum. Bunlar birçok edebiyat dergisinde yayınladı. Sanat kuramları ve eleştiri alanındaki yazılarım sanat dergilerinde yayınlanmaya devam ediyor. Yayınlanmış 6 kitabım bulunuyor.”

Karayağmular’ın, SANKO Sanat Galerisi’nde 27 eserinin yer aldığı sergisi, 16 Ekim’e kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

PROF. BEDRİ KARAYAĞMURLAR

1951 yılında Niğde'de doğan, Prof. Karayağmurlar, 1974’te Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nden mezun oldu. 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümünde lisans, 1990’da aynı üniversite Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Resim Eğitimi Anabilim Dalı'nda, “ Yaratıcılık ve Eğitim” konulu tezi ile yüksek lisans yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalında 1993 yılında “Sanatsal Yaratıcılıkta Soyutlama ve Günümüz Sanatındaki Yeri” konulu tezi ve sanatsal çalışmaları ile Sanatta Yeterlik programını bitiren Prof. Karayağmurlar, 2002’de Doçent, 2008 yılında Profesör oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER