Gündem

Celal Doğan ‘Sosyal yaşam bitti’

Celal Doğan ‘Sosyal yaşam bitti’
22-10-2015 12:02
Gaziantep

Halkların Demokratik Partisi Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Ak Parti’yi eleştirdi. Doğan, 10 yıl önce Gaziantep’in İstanbul ile birlikte 24 saat yaşanabilir bir şehirken bugün ise sosyal yaşamın neredeyse bitmek noktasına geldiğine dikkat çekti.

 

“GAZİANTEP ESKİ GAZİANTEP DEĞİL”

 

HDP Gaziantep Milletvekili ve İstanbul 3. Bölge 1. Sıra Adayı Celal Doğan, belediye başkanlığı döneminde Gaziantep’in ‘Anadolu Kaplanı’, ‘Türkiye’nin İncisi’ diye adlandırıldığını belirtti. Doğan açıklamasında, “Bugün gördüğümüz Gaziantep 10 yıl önceki şehir değil. Sosyal yaşamı bitmiş IŞİD gibi bir terör örgütüyle adı anılır duruma gelmiş. Bu durum karşısında oldukça üzgünüz. Halkımız bu yaşananları ve süreç karşısında 1 Kasım’da gerekeni yapacaktır” şeklinde konuştu.

 

SEÇİM GÜVENLİĞİ VE İŞİD TEHDİTİ

 

Halkların Demokratik Partisi Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, seçim güvenliğiyle ilgili bir soru karşısında, “Ne güvenliğinden bahsediyorsunuz efendim. Ben Ankara'da, başkentte bir miting yapamıyorum. HDP olarak ana akım medyada yokuz. Sahipleri başlarına ne geleceklerini bildikleri için bizi çıkartmıyorlar" diye konuştu. Türkiye'nin IŞİD politikasına ilişkin Doğan, "Niye benim ülkemin insanı, İslam anlayışından kopup IŞİD gibi bir eşkıya örgütüne gidiyor diye hesabını yapacağımıza, IŞİD'e zaman zaman sempati ile bakan demeçler gördük. Hatta IŞİD'in geçişlerine Türkiye'nin, sınırları kevgir gibiydi. Ne zaman ki Amerika, Avrupa ayağa kalktıktan sonra Türkiye'de sınırda tedbir alınmaya başladı" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER