Manşet

Müslüm Keklik, “SATIŞI YASAKLANMALI”

Müslüm Keklik, “SATIŞI YASAKLANMALI”
10-11-2015 18:01
Gaziantep

Yerli linyit kömür satışlarının yasaklanması gerektiğini ifade eden Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, “Yerli linyit kömürün kükürt oranı daha fazla olduğu için havayı daha fazla kirletiyor, satışı yasaklanmalı” diye konuştu.

KALİTESİZ KÖMÜRLE MÜCADELE

Gaziantep’e gelen kömürlerin sıkı bir denetimden geçirildiğini ifade eden Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, “Gaziantep’te 1 yılı aşkın süredir, kalitesiz kömürün şehre girmesi mümkün değildir. Gaziantep Kömürcüler Sitesi’ne gelen kömürler, kalite kontrol noktalarında denetlenerek, zabıta ve Çevre İl Müdürlüğü’nün görevlilerinin denetiminden geçerek piyasada yerini alıyor. Denetimimizden geçmeyen kömürlerin şehre girmesine asla izin vermiyoruz. Kaçak diye tabir edilen kömürler asla şehrimize giremeyecek. Ancak burada dikkat edilmesi gereken yerli kömür üzerindeki denetimlerin artırılması gerektiğidir. Yerli kömürün havayı kirlettiği açıktır. Yerli kömürlerin hem esnafımız tarafından hem de vatandaşlarımız tarafından kullanılması ve satılması yasaklanmalıdır. İthal linyit kömürler, kriterlere uygun olarak üretilen kömürler olduğu için daha kaliteli oluyorlar. Yerli linyit kömürler ise ithal kömürlere göre kükürt oranı fazla olduğu için havayı daha fazla kirletiyor. Kriterlere uygun olsa dahi yerli kömürün satışının yasaklanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“GAZİANTEP’TE SIKI DENETİM VAR”

Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmayan denetimin Gaziantep’te uygulandığını belirten Keklik, “Gaziantep’te kömür noktasında çok sıkı bir denetim var. Kalite Kontrol Noktası denilen denetimde Büyükşehir Belediyesinden zabıta arkadaşlarımız sürekli denetim yapıyorlar. Yük getiren şoför arkadaşlarımızda bu uygulamanın Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmadığı konusunda bizlere bilgi veriyorlar. Gaziantep’e gelen tüm kömürler izin belgeli olarak geliyorlar, izin belgesi olmayan kömürlere ise yasal işlem yapılıyor” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER