Manşet

SİYASETİN ‘AK’ ADAYLARI

SİYASETİN ‘AK’ ADAYLARI
06-10-2015 11:47
Gaziantep

AK Parti Gaziantep Milletvekili adayları tanıtım toplantısında konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Kasım seçimlerinden halkın önünde iki seçenek olduğuna dikkat çekerek, “Halkımızın vereceği karar bizi güçlü bir AK Parti hükümetine ya da istikrarsızlığa taşıyacak” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ HÜKÜMETİ ÜLKEYİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAK”

1 Kasım seçimleri öncesi AK Parti Gaziantep Milletvekili adayları tanıtım toplantısı Şehitkamil Kültürü Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya çok sayıda vatandaş ve partili katıldı. Grup Tillo’nun mini konseri ile başlayan tanıtım toplantısında müzik eşliğinde halaylar çekildi. Saat 13.30’da başlaması planlanan tanıtım toplantısı adayların salona geç gelmesi nedeniyle daha 14.30’da başladı. Aday tanıtım toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Kasım seçimlerinde halkın seçimlerin kaderini belirleyeceğini ifade etti. Seçimlerde halkın önünde iki seçenek olduğunu belirten Şimşek, “Halkımızın 1 Kasım öncesi önünde iki seçenek bulunuyor. Bunlardan birincisi güçlü reformlar uygulayan, istikrarlı, tek başına bir Ak Parti hükümeti, ikinci seçenek ise siyasi belirsizliğin devamı ve istikrarsızlık ortamıdır. Bu ikinci seçenek ülkemize bir fayda getirmeyecektir.  Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı ciddi riskleri minimize edebilecek ve Türkiye’yi çok daha ileriye taşıyacak seçenek AK Parti Hükümeti’dir” diye konuştu.

“SLOGANLAR ÜZERİNDEN SİYASET ÜRETMEK KOLAY”

7 Haziran sonrasında mevcut sistemin kilitlendiğini belirten Şimşek, “Koalisyon çabaları fayda vermedi. ‘AK Parti karşıtlığında birleşmek kolay ama muhalefetin ülke sorunları karşısında bir araya gelmesi imkansız’ demiştim. Çünkü AK Parti karşıtı sloganlar üzerinden siyaset üretmek işin kolayına kaçmaktır. Buyurun memleket meselelerini çözelim, elimizi taşın altına koyalım dediğimiz zaman, ortalıkta kimse yok. Anayasa’nın gereği olan geçici seçim hükümetine dahi CHP ve MHP üye vermediler. Ülke terör ile mücadele ediyor, küresel krizin etkileri var, bu durumda muhalefet partileri eline taşın altına koymuyorlar” şeklinde konuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİ SÜRDÜRÜLECEK”

Çözüm Sürecine ilişkin sert açıklamalarda bulunan Şimşek, Çözüm iradesinin kararlılıkla sürdürüleceği yönünde mesaj verdi. Çözüm İradesi’nin istismar edildiğini söyleyen Şimşek, “Çözüm İradesini istismar edenlere karşı anladıkları dilden mücadele edeceğiz. Bizim kurucu Genel Başkanımız hiçbir siyasi parti genel başkanının yapmadığını yaptı. Bugün irademizi istismar edildiği için anladıkları dilden konuşuyoruz. Talepler demokratik özgürlük, temel hak ve özgürlükler ise bu taleplerin başımızın üzerinde yeri var.  Türkiye 90’lı yıllara ger dönmeyecek. Terör ile mücadele devam ederken bir yandan da çözüm süreci sürdürülecek. Çünkü bizim muhatabımız terör örgütü değil, halktır” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ GAZİANTEP’TE DESTAN YAZACAK”

Tanıtım toplantısının açılışında konuşan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, “AK Parti olmazsa Türkiye 70’li, 80’li yıllardaki kaos ortamına geri döner. Çünkü ülkemizdeki barışı ve huzur ortamını bozmak isteyen güçlere karşı AK Parti büyük bir kararlılıklar mücadele edecektir. 7 Haziran sonrası eksikliklerimizi gözden geçirerek çalışmalar yaptık. AK Parti 1 Kasım seçimlerinde Gaziantep’te yeni bir destan yazacak” diye konuştu.

“AK PARTİ SIRTINI HALKA DAYADI”

7 Haziran’da milletin sandıkta verdiği mesajı aldıklarını dile getiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, “Sandıktan gelen mesaja kulak vererek, bir koalisyon hükümeti kurmak için başbakanımızın talimatları ile çalışmalara başladık. Bu süreçte HDP sırtını terör örgütüne, CHP vesayete, MHP ise kendi bile sırtını nereye dayadığını anlamadı. AK Parti ise sırtını halka dayadı.  Sonuç olarak Türkiye’de bir koalisyon hükümeti kurulamadığı için seçimler yenilendi” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından aday tanıtım toplantısı yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER