Gündem

Servisçilerden karara destek

Servisçilerden karara destek
06-11-2015 05:30
Gaziantep

Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, işçi taşıyan servislerin yaşlarının kademeli olarak 15 yaşına düşürüleceğini söyledi.

Mahalli Çevre Kurulu tarafından kentteki hava kirliliğinin önlenmesine yönelik alınan karar kapsamında Organize Sanayi Bölgesi’ne işçi taşıyan servislerin yaşlarının kademeli olarak 16 ve 15 yaşına düşürülmesine ilişkin alınan kararı Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, gazetemize değerlendirdi. Daha önceki alınan karar ile işçi servislerinin yaş ortalaması yaşlarının 19 yaşına düşürüldüğünü ifade eden Özcan, “Sayın Fatma Şahin bizlerle toplantı yaparak işçi servislerinin yaşının kademeli olarak, 15 yaşına düşürülmesini istediler. Karar kapsamında bir yıl sonunda servislerin yaşları 15’e düşmüş olacak. Tüm servisçilerimiz bu konuda hazırlık yaptı, bizler araçlarımızın 400 tanesini değiştirdik. Çevreye duyarlı yeni araçlar aldık, sayın başkanımızın katıldığı bir etkinlikte bu araçların teslimini yaptık. İşçilerimizin daha güvenli bir şekilde taşınması ve çevrenin kirletilmemesine oda olarak özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

“KAÇAK YAKIT KULLANIMI GEÇMİŞTE KALDI”

İşçi servislerinde kaçak yakıt kullanımına ilişkin iddiaları değerlendiren Özcan, “Bizim odamıza kayıtlı işçi servislerinde kaçak ve kalitesiz yakıt kullanan aracımız bulunmuyor. Kaçak yakıtta kullanan aracımızda bulunmuyor çünkü tüm masraflarımızı faturalı olması gerekiyor, maliyetlerimizi de etkiliyor. Gaziantep genelinde kaçak yakıt kullanan işçi servisi bulamazsınız, işçi servisi olan büyük firmaların birçoğunun kendi akaryakıt istasyonları bulunuyor. Kaçak yakıt araca zarar verdiği için esnafın zararına yol açar bu nedenle kullanılmıyor. Kaçak yakıt kullanımı geçmişte kaldı” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER