Gündem

Ayakkabıcılar sıkıntılı

Ayakkabıcılar sıkıntılı
04-11-2015 09:58
Gaziantep

Ayakkabıcılık sektöründe yaz sezonunda üretimin kış aylarına oranla düştüğüne dikkat çeken Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Buğur, yazın sektör için ölü mevsim olduğunu anlattı. Buğur, sektörde çok sayıda da odaya kaydı bulunmayan esnafın yer aldığını bildirdi.

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Buğur, sektörün yaz ayı olması sebebiyle ölü sezona girdiğine dikkat çekti. Suriyelilerin birçok sektörde olduğu gibi, ayakkabı sektöründe de kayıt dışı üretim yaparak, haksız rekabete neden olduğunu dile getiren Buğur, “Devlet herkesi kayıt altına girsin diye sıkıştırıyor. Bunları ise getirip milletin başına bela ettiler. Bu adamlar şu anda bir tek para kasası yapmıyor” dedi.

 

“EVLERDE ÜRETİM YAPIYORLAR”

 

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Buğur, devletin kayıtdışı çalışan esnafın kayıt altına alınması için sıkı bir denetim gerçekleştirdiğini, odaya kayıtlı üyeleri kayıt altına girmeleri konusunda sürekli sıkıştırdıklarını belirtirken, "Bir tarafta kayıt dışı esnaf kalmayacak denilirken, diğer tarafta Suriyeliler, çoluk, çocuk, ailece, mahalle aralarında, terlik, ayakkabı üretiyorlar. Hiç birinin kaydı yok” diye konuştu.

 

UCUZ SATIYORLAR

 

Suriyelilerin olur olmaz yerlerde üretim yaptığını, bazı yerlerde dükkan tutup, bazı yerlerde evlerde üretim yaptığını ifade eden İbrahim Buğur şunları söyledi:

"Sadece bizim sektörümüzde değil, her sektörde üretim yapıyorlar. Şu anda sadece para kasası yapmıyorlar. Bu konuda bir dolu tespitlerimiz var. Bizi üzen, bir tarafta devlet esnafımızı kayıt altına almaya çalışıyor, diğer tarafta, birileri kayıtsız şekilde üretim yapıp, haksız rekabete neden oluyorlar. Kayıtsız çalıştıkları için, ucuza satıyorlar, bu nedenle esnafımızın bunlarla rekabet etme şansı yok."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER