Gündem

Şehitkamil’de ‘Bi Dünya Yeşil’

Şehitkamil Belediyesi, örnek bir projeyi daha hayata geçirdi.

Şehitkamil’de ‘Bi Dünya Yeşil’
10-11-2015 17:51
Gaziantep

‘Şehitkamil Bal Ormanı Projesi’ için düzenlenen törende 4 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu. Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen törende fidanlar toprakla buluşurken, proje çerçevesinde bölgeye 80 arı kovanı yerleştirilecek.

YEŞİLE BÜRÜNEN BİR İLÇE ÖZLEMİYLE

Şehitkamil Belediyesi, ‘Bi Dünya Yeşil Projesi’ kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. ‘Şehitkamil Bal Ormanı Projesi’ kapsamında 50 bin metrekare alana 20 çeşitten oluşan toplam 4 bin 500 fidanı toprakla buluşturdu. Şehitkamil Belediyesi, böylece 11. ormanını oluşturdu.

Battal Mahallesi Karlık Deresi mevkiinde gerçekleştirilen Şehitkamil Bal Ormanı Projesi ağaçlandırma törenine yoğun katılım oldu. Etkinliğe; Gaziantep Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin, Şehitkamil Meclis Üyeleri çok sayıda vatandaş ve çocuk katıldı.

“ARICILIĞI GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”  

Projeye ilişkin değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, projenin hayata geçirilmesinde emeği olan tüm kurum ve kişilere teşekkür etti. Projenin önemine değinen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu ana kadar ‘Bi Dünya Yeşil Projesi’ çerçevesinde bugün 11.’sini gerçekleştirecek olduğumuz bu ağaçlandırma çalışması, diğerlerinden biraz farklı. Biz bu projeyi devam ettirmek istiyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz Bi Dünya Yeşil Projesi’nde bu proje ‘bal ormanı’ olarak planlandı. Özellikle bu bölgedeki yerleşim alanlarının ekonomisine katkı sağlamak adına, arıcılığı geliştirmek için burada iki arılık bölge olacak. Burada 80’e yakın kovanın olması söz konusu. Bu projedeki amaç; özellikle erozyonu engellemek, yeşilliği arttırmak, arıcılığı geliştirmek” dedi.

PROJE, ARICILARA BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK

Hayata geçirilen projenin arıcılara büyük fayda sağlayacağını dile getiren Battal Mahallesi Muhtarı Kadir Tis, “Mahallemize çok önemli bir değer kazandırıldı. İnşallah bu çalışmaların devamı gelir. Mahallemizde arıcılık var. Bu projenin arıcılara çok büyük faydası olacak. Mahallemizde geleceğimize aktarabileceğimiz bir orman oldu. Amaç o zaten. İnşallah daha iyi olur. Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

ÇOCUKLAR DA FİDAN DİKTİ

Projeye destek için etkinlik alanındaki yerlerini alan çocuklar da fidan dikti. Fidan dikiminin ardından üzerine isimlerinin yazılı olduğu etiketleri diktikleri fidanlara takan çocuklar, mutlu olduklarını ifade etti. Çocuklar, kendi ağaçlarını dikme fırsatı veren Şehitkamil Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

PROJENİN AMACI

Yöreye uygun, arıcılık için elverişli olan, nektar ve polenli bitkilerin sahaya dikilerek; bölgedeki arıcıların sahadan yararlanması, yöre halkına gelir oluşturması, arıcılığın Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlaması, bozuk vasıfta olan orman alanlarının rehabilitasyonu, toprağı koruma ve erozyon kontrolü amaçlandı.

PROJENİN HEDEFİ

Şehitkamil Bal Ormanı Projesi, 50 bin metrekare alan üzerine 2 arılık konuşlandırılabilecek. Her bir arılığa, ortalama 30-40 adet kovanın konması ve her bir kovandan da 20 kilogram bal üretiminin gerçekleşmesi hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER