Manşet

ESNAF BAĞRINA BASTI

ESNAF BAĞRINA BASTI
26-10-2015 10:40
Gaziantep

Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Lokantacılar Odası’nın düzenlediği ustalık belgesi dağıtım törenine katıldı. Gül’ü burada GESOB’a bağlı çok sayıda meslek odası başkanı ve temsilcileri karşıladı. İstikrar vurgusunun ağırlık kazandığı törende Gül, esnafın her zaman desteklediklerini ve hükümetin bu konuda somut adımlar attığını söyledi.

 

ODA BAŞKANLARI GÜL VE ŞAHİN’İ KURBAN KESEREK KARŞILADI

 

Gaziantep Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı ile diğer meslek odalarının başkanları tören alanına Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i kurban keserek karşıladılar. Düzenlenen törende konuşan Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, “Hükümetimiz ilk günden bu yana esnafımızın yanında oldu ve esnaf kardeşlerimize her türlü desteği verdi. Tabi Gaziantep gastronomi turizminde önemli bir yol katletti. Bu yol alınırken Gaziantep’te Lokantacılar Odamızın büyük emekleri var. Yemek konusunda Gaziantep’in geldiği nokta gastronomi turizminde yaşanan gelişmeyle ortaya çıkıyor” diye konuştu.

 !#**g62&in=false**#! 

“TESCİLİ KONUSUNDA BAŞVURU YAPTIK”

 

Yuvalama, şiveydiz, doğrama gibi yöresel yemeklerin isim haklarını uluslararası zeminde almak için girişimlerin başlatıldığını anlatan Lokantacı, Tatlıcı ve Kebapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, kentin tanıtımı için bu girişimin oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Bayrakçı, “Gaziantep Türkiye’de ve dünyada büyüyen bir marka değer. Bizler bu marka değere daha da ivme kazandırmak için sadece yöresel yemeklerde değil bir alanda adım atıyoruz. Tabi düne kadar baklavanın uluslararası zeminde isim hakkını alabilmek için büyük çaba harcadık ve kazandık. Şimdi yöresel yemeklerimizin isim haklarını almak için ortak akıl temsilcilerimizle birlikte adım atıyoruz” diye konuştu.

 

İSTİKRARA VURGU YAPILDI

 

1 Kasım seçiminde istikrarın kazanmasını istediklerini anlatan Bayrakçı, yapılan konuşmaların ardından kurslarını tamamlayan esnaf temsilcilerine ustalık belgelerini Abdülhamit Gül ve Fatma Şahin’le birlikte teslim ettiler. Gaziantep Lokantacılar Odasının organizasyonun düzenlenen ustalık belgesi dağıtım törenine, Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GAÜN Rektörü Yavuz Coşkun, GESOB Başkan Vekili Salman Çelikadam, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Hakan Tanrıöver, Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Köfteciler, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Ekin ile çok sayıda meslek odası başkanı katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER