Gündem

“Kalıcı çözüm üretilmeli”

“Kalıcı çözüm üretilmeli”
09-10-2015 09:23
Gaziantep

Taşeron işçilerin sorunlarına yönelik seçim beyannamelerinde yer alan vaatleri gazetemize değerlendiren Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Ahmet Kurt, “Kalıcı çözümler üretilmeli” diye konuştu.

1 Kasım seçimleri öncesinde siyasi partilerin taşeron işçilere yönelik vaatlerini gazetemize değerlendiren Taşeron İşçiler Derneği Başkanı Ahmet Kurt, Taşeron işçilerin sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini ifade etti. Seçim dönemiyle birlikte açıklanan seçim beyannamelerinde taşeron işçileri sorunlarına yüzeysel olarak değinildiğini belirten Kurt, “Taşeron işçiler zorlu şartlar altında çalışıyorlar. Belediyelerde görev yapan işçi kardeşlerimiz teknolojik alt yapı gerektiren işlerde çalıştırılmaları gerekirken park ve bahçe bakımı gibi belediyelerin asli görevlerinde hizmet veriyorlar. Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilere kadro verilmesinin taşeron işçilerin sorunlarına kalıcı çözüm olacağını düşünmüyorum. Siyasi partilerin taşeron çalışanların sorunlarına daha kalıcı çözümler üretmesi gerekli” diye konuştu.

“KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA TAŞERONLAŞMAYA GİDİLİYOR”

Belediyelerin asli görevlerini yerine getirirken taşeron işçileri çalıştırdığını ifade eden  Kurt, “Belediye taşeron şirketlere teknolojik alt yapısı olan işleri vermesi gerekirken, taşeron işçiler park ve bahçelerin bakımı gibi belediyelerin asli görev sahasında çalıştırılıyor. Taşeron sistemi teknolojik konularda belediye ve kamu kurumlarının alt yükleniciye devrettiği işlerde kendini gösterir. Ancak kamu kuruluşlarında ve belediyelerde taşeron işçiler, belediyenin asli görevlerinde çalıştırılıyorlar. Belediye işçilerinin yapması gereken işler, taşeron işçilere devrediliyor. Sadece belediyeler değil, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında taşeronlaşmaya gidiliyor” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER