Gündem

SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, "Atatürk'ümüzün çizdiği yol, 77 yıl sonra bile apaydınlık."

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Büyük Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav,
09-11-2015 06:38
Gaziantep

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Büyük Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Atatürk'ümüzün çizdiği yol, 77 yıl sonra bile apaydınlık. Bu yolda milletimizin emin adımlarla yürümekte olması mutluluk verici” dedi.

“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyerek medeniyetimize yeni bir ışık tutan Atatürk’ün, modern Türkiye’nin temellerini akıl ve bilim ile şekillendirdiğine vurgu yapan Prof. Dr. Sınav, mesajında devamla şu görüşlere yer verdi:

"77 yıl önce fani bedeniyle aramızdan ayrılan Büyük Önderimizin yüce Türk Milleti’ne olan aşkı, bu milleti muasır medeniyetlerin üzerine çıkarma hayali, bunu gerçekleştirmek için geliştirdiği fikirleri bizlere yol göstermeye devam ediyor. SANKO Üniversitesi olarak, Atamızın açtığı bu yolda, gösterdiği hedefler doğrultusunda Türkiye’mizi bizim bıraktığımız yerden daha yükseklere taşıyacak nesiller yetiştirmeye gayret ediyoruz.

Üniversitemizde misyonumuz Yüce Önder’in sağlığında çok arzu ettiği telif bilim üreten, bunu en etkili biçimde yeni nesillere öğreten ve layıkıyla milletimiz ve devletimizin hizmetine sunan bir kurum olmaktır. Medeniyetimizin muasır medeniyetlere öncülük edebilecek seviyeye ulaştırılması ancak ekonomik, politik, kültürel ve teknolojik olarak üstünlük kurmakla gerçekleşebilir. Üniversite olarak, bu bağlamda sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve gücümüzün son katresine kadar O’nun gösterdiği hedefe doğru koşmayı kutsal bir görev biliyoruz."

Prof. Dr. Sınav, mesajını Büyük Önder Atatürk’ün, “Ben size miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Medeniyet düne bakmakla veya günü yaşamakla elde edilemez. Medeniyet bilimin yolundan geçer. Medeni ulusların ne doktrinlere, ne de kalıplaşmış yaptırmalara ihtiyacı vardır. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” sözleriyle tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER