Gündem

Enerji Forumu Gaziantep’te toplanıyor

Enerji Forumu Gaziantep’te toplanıyor
04-11-2015 10:19
Gaziantep

Gaziantep Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi işbirliği ile 7 Kasım 2015 Cumartesi düzenlenecek olan Güneydoğu Enerji Forumu 2015 ile ilgili basın toplantısı yapıldı.

Gaziantep Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, Gaziantep 8. Bölge Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci ve Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu eşliğinde Enerji formu konusunda bilgi veren Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak, ülkemiz ve bölgemizde Enerji alanındaki sorunları çözüm önerileri ve özellikle Bölgemizi yakından ilgilendiren yenilenebilir Enerji Kaynaklarını değerlendireceklerini ifade ederek şunları söyledi:

”Her alandaki Enerji konularının masaya yatırılarak özellikle Bölgesel sorun ve alternatiflerin tartışılacağı Forumda Ülkemiz Enerji Politikaları ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Bölgemiz Enerji Yatırımları, Enerji Verimliliği gibi öne çıkan konu başlıklarına yer verilerek Bölgesel çözüm önerilerinin geliştirilmesi yönünde oturumlar yapılacaktır. Her dönem başarılı bir şekilde bu formu gerçekleştiriyoruz. Enerji yaşamamız için olmazsa olmaz temel unsurlardan birisidir. Sınırlı enerji kaynaklarının dünya üzerindeki dengesiz dağılımları ve ülkelerin paylaşım hırsları insanları yeni ve temiz enerji kaynakları bulmaya zorlamıştır. Bu çerçevede bütün dünya güneş, rüzgar termal enerji kaynaklarından mümkün olduğunca daha fazla faydalanmak ve enerji kaynaklarını verimli kullanmak üzere bir dönüşüm sürecinden geçmektedir. Forumun başarılı geçeceğine inanıyor, Ülkemize, Milletimize ve Bölgemize faydalı olmasını diliyoruz. Siz değerli basın mensupları ve vatandaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER