Gündem

Temel Karamollaoğlu, "Barışa ihtiyacımız var "

Türkiye’de gergin bir ortamda seçimlere gidildiğini ifade eden Saadet Partisi Genel Merkez Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Temel Karamollaoğlu, “Barışa ihtiyacımız var “dedi.

Temel Karamollaoğlu,
26-10-2015 08:21
Gaziantep

Türkiye’de gergin bir ortamda seçimlere gidildiğini ifade eden Saadet Partisi Genel Merkez Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Temel Karamollaoğlu, “Barışa ihtiyacımız var “dedi.

Saadet Partisi Genel merkez Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Temel Karamollaoğlu, basın mensupları ile biraya geldi. Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, 1 Kasım seçimlerine vatandaşların heyecan belirtisi göstermeden girdiğini söyledi.Halkın yüzde 7’sinin kararsız olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “7 Haziran seçimlerinden kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen seçmenin yüzde 7’sinin hangi partiye oy vereceğine karar vermemiş olması düşündürücü bir gelişmedir. Türkiye’de ilk defa çok kısa bir sürede yeniden seçime gidiyoruz. Terör endişesi nedeniyle şehirlerde mitingler yapılmıyor. Siyasi liderler televizyon programları üzerinden propagandalarını sürdürüyorlar. Seçimin bu kadar kısa sürede seçim yapıldığı için bu seçimlerde heyecanlı değiller. Seçim sonunda çok büyük bir değişiklik olmayacak gibi görünüyor ancak yapılan kamuoyu anketlerinde seçmenlerin bir kısmının kararsız olması dikkat çekicidir. Seçimlerde de çok büyük bir farklılıkların olmayacağı kanaati hakim ancak ufak değişikliklerin büyük sonuçlar doğuracağı biliniyor. Bu kadar kargaşanın hakim olduğu ortamda seçime gidildiği için insanımızın nelere dikkat edeceğini önemsiyoruz” diye konuştu.

 

“GERGİN BİR ORTAMDA SEÇİMLERE GİDİYORUZ”

 

Meclis içerisinde de dışında da büyük bir gerginlik olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Huzur içinde seçime gitmiyoruz ve geçen seçimden daha gergin bir ortamda seçimlere gidiyoruz. Geçen seçimlerde terör olayları bu kadar hakim olmadığı için daha iyi bir ortamda seçimlere girmiştik. Bu seçimlerde ne yazık ki terör belası da var. Bazı yerlere devletin giremediği yönünde duyumlar alıyoruz. Böyle bir ortamda seçime gitmek insanlarda bir endişe meydana getiriyor. Burada en önemli husus siyasi liderlere düşüyor. Siyasi liderler, kendilerine oy veren vatandaşları etrafında tutabilmek ve bazı kişileri de kazanabilmek için gerginlikten medet umuyorlar. Bu yanlış bir gidiş, bu memleket hepimizin. Hayatı huzur içinde yürütebilmemiz için barış ortamına ihtiyacımız var. Gerginliğin ortadan kalkmasına ihtiyacımız var. Siyasi parti liderlerinin birlik ve barış çağrısında bulunması gerekiyor. Biz bunu diyoruz” şeklinde konuştu.

 

“SANAYİCİNİN ÖNÜ AÇILMALI”

 

Gaziantep’in önemli bir sanayi kenti olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “Anadolu’nun tüm illerinin Gaziantep gibi olması gerekiyor. Bunun için devletin şehirlere destek vermesi gerekiyor. Türkiye’de sanayicinin önü kesiliyor. Kredi şartları, sanayicilerin yatırım yapmasına olanak vermiyor. Bizim politikalarımızda yatırımcıyı desteklemiyor. Tesis kurmak isteyen sanayicinin önünde birçok zorluk bulunuyor. Sanayicilerin önünün açılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“KARDEŞLİĞİ TESİS EDECEĞİZ”

 

Türkiye’de gerginliğin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, “Türkiye’de iç barışı sağlamak istiyorsak gerginliği ortadan kaldırmamız gerekiyor. Elbette terör mücadele edilir ama terörist ile vatandaşı özdeşleştirmek manasına gelmemelidir. Saadet Partisi olarak şunu söylüyoruz; Dış politikada tüm dünyada huzurun ve barışın kurulması için adalet ilkesinin tesis edilmesine önem verir. Bunu diyalog yoluyla yaparız, zorla yağacak gücümüz yok. Elimizi uzatacağız, dostluğa ilk adımı biz atacağız. Türkiye’de kardeşliği tesis etmekte bunun için önemlidir” şeklinde konuştu.

 

“ÇÖZÜM SÜRECİ KAOSA DÖNÜŞTÜ”

 

Türkiye’de belediyecilikte çığır açtıklarını belirten Karamollaoğlu, “Adıyaman, Van, Erzurum, Diyarbakır, Batman, Ağrı illerde belediyelerimiz bulunuyordu. Bu bölge bize kucağını açmıştı. Ancak bugün bölge kan gölüne döndü. Bu karşı tarafı düşmanlaştırarak çözülemez. Çözüm sürecine biz itiraz etmedik. Ama çözüm süreci kaosa dönüştü, devlet elini bütünüyle çeker mi bir bölgeden? Bu nedenle bu Doğu Anadolu’ya büyük önem veriyoruz. Diyarbakır’da yaptığımız miting önemli bir mitingdi. İstediğimiz mesajı verdik ve karşı taraftan olumlu bir karşılık aldık” ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER