Manşet

‘TURİZM ŞEHRİ OLDUK’

‘TURİZM ŞEHRİ OLDUK’
28-10-2015 10:02
Gaziantep

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Muhammed Hakan Tanrıöver, kent genelinde kamu ve özel teşebbüslerin girişimleriyle turizm alanında önemli projelerin ortaya konulduğunu söyledi. Tanrıöver, bölgenin en büyük kongre ve kültür merkezinin inşaatına ise en kısa zamanda başlanılacağını dile getirdi.

PROTOKOL İMZALANDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep’te yapılacak Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi için TÜRSAB ile protokolün imzalandığını dile getiren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Muhammed Hakan Tanrıöver, yapılacak olan kongre merkezi ile Gaziantep’in turizm potansiyelinin arttıracağını kaydetti. Gaziantep’in sanayi ve ticareti ile zenginleştiğini ve bu zenginliğini ipek yolu ile pekiştirdiğini aktaran Tanrıöver, “Ticaretin yanında kültür mirası da çok önemli. Zeugma, Dülük Antik Kenti, Yesemek ve diğer tarihi ve kültürel mekanları ile Gaziantep önemli bir kent. Bunun için ulusal ve uluslararası bir kongre merkezine ihtiyacımız vardı. Buradan hareketle birçok araştırmalar ve girişimlerde bulunduk. Gerek bakanlıklarımız gerekse de yerel yönetimlerimiz tarafından kültür ve turizm alanında ortaya konan projeler oldukça önemli” diye konuştu.

TURİST REHBERLERİYLE BULUŞTU

Seçim çalışmaları kapsamında Kültür Yolu’nda esnaf ve turistik mekanları ziyaret eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Muhammed Hakan Tanrıöver, Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu ile bir araya geldi. Severoğlu’yla kentte turizm ve kültürel faaliyetler konusunda görüş alış verişinde bulunan Tanrıöver, “Başkanımızla yaptığımız görüşmede kentimizde kültür turizm özellikle bu aylarda yoğun şekilde yaşanıyor. Grup turları olmasa da bireysel düzenlenen turlar sayesinde kent turizminde bu aylarda bir canlılık yaşanıyor. Bu canlılığın devam etmesi yönünde kentte ortaya konan projelerin devamı gelecek. 1 Kasım seçiminin ardından da oluşacak istikrarlı bir hükümetle bu projelerin sayısı artacak” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER