Gündem

"Bi Dünya Yeşil" projesiyle dikilen fidanlar büyüyor

01-10-2015 03:13
Gaziantep

Şehitkamil Belediyesi tarafından Günbulur Mahallesi’nde 'Bi Dünya Yeşil' projesiyle 8. Etap Şehitkamil Ormanına dikilen yaklaşık 10 bin fidan yapılan bakımlarla büyümeye başladı. Haftada iki defa can suyu verilerek bakımı yapılan fidanlar fire vermeden büyüyor.

"BU ORMANA TÜM MAHALLE SAKİNLERİ OLARAK SAHİP ÇIKIYORUZ"
Günbulur Mahallesi’nde 2013 yılının Kasım ayında düzenlenen 'Bi Dünya Yeşil' projesi kapsamında oluşturulan 8. Etap Şehitkamil Ormanında dikilen fidanlar, ormana dönüşüyor. Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından dikildiği günden bugüne kadar haftada iki defa 10 bin fidanın suyunu veriyor. Bunun yanı sıra mahalle sakinlerinin de yardımıyla zararlı otlar da temizlenirken, aylık bakımları da yapılan fidanlar fire vermeden büyüyor.
Günbulur Mahalle Muhtarı Memik Dede Göker, “Sağ olsun Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun büyük gayret ve çabasıyla, 2013 yılında burada bir orman oluşturmak adına fidan dikimi gerçekleştirildi. Bununla da yetinmeyen Başkanımız haftada iki defa tankerlerle su göndererek, fidanları suluyor. Bizlerde mahalle sakinleri olarak, ayda bir defa belediye ekiplerimizle birlikte, fidanların etrafını düzeltip zararlı otları temizleyerek, fidanların daha iyi yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Diktiğimiz fidanlar sizlerin de gördüğü gibi baya bir büyümeye başladılar. Belediye Başkanımıza bize böylesine anlamlı bir orman oluşturduğu için teşekkür ediyoruz. Bu yılda inşallah eksik kalan bölgelerimize de fidan dikilecek. Bize emanet edilen bu ormana tüm mahalle sakinleri olarak sahip çıkıyoruz. Bu fidanların bizden sonraki nesillere ulaşması için Belediye ekiplerimizle birlikte elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER