Yaşam

Şehitkamil'de ev hanımları mutlu

Şehitkamil'de ev hanımları mutlu
06-11-2015 05:28
Gaziantep

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerdeki; dikiş-nakış, iğne oyası, kuaförlük, mefruşat gibi kurslarda eğitim gören ev hanımları hem meslek sahibi oluyor hem de aile bütçelerine katkı sunuyor. Öğrenmenin ve üretmenin hazzını yaşadıklarını ifade eden ev hanımları, mutlu olduklarını dile getirdi.

 

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ÜRETKEN EV HANIMLARI YETİŞTİRİYOR

 

Hayata geçirdiği örnek projelerle takdir edilen Şehitkamil Belediyesi, ev hanımlarını üretkenliğe teşvik etmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Dikiş-nakış, iğne oyası, kuaförlük, mefruşat gibi kurslar ev hanımlarının üretken bireyler olmalarını sağlıyor. Kurs süresince yapılan ürünler, yılsonunda düzenlenen sergilerde satılarak aile bütçesine ek katkı oluşturuyor. Bu durum, ev hanımlarını mutlu ediyor.

 

KURSİYERLERİMİZ BOŞA VAKİT GEÇİRMİYOR

 

Şehitkamil Belediyesi Münif Paşa Sosyal Tesisi Aile Merkezi Mefruşat Öğretmeni Yeşim Alagöz, kursiyerlerin vakitlerini üreterek değerlendirmesine dikkat çekti. Yeni kayıt döneminde yoğun taleple karşılaştıklarını kaydeden Yeşim Alagöz, “Kursumuzda; mefruşat, iğne oyası, tel kırma ve brezilya nakşı öğretilmektedir. Üyelerimizin yoğun talebi oldu. Bu sene daha fazla kursiyerimiz var. Daha güzel ürünler, daha iyi işler çıkaracağımıza eminiz. Hanımlarım kardeşlerimizin arasındaki kaynaşma burada daha iyi oluyor. Daha iyi arkadaşlıklar ediniyorlar. Kursiyerlerimiz, yaptıkları işlerden güzel sergiler açıyorlar. Kursiyerlerimiz, yaptıkları ürünleri sergilerde satabiliyor. Bu şekilde emeklerinin karşılığını alabiliyorlar. Kursiyerlerimiz boşuna vakit geçirmiyorlar. Yaptıkları işlerden güzel ürünler çıkıyor. Geçen yıl, yılsonuna kadar hanımlarımız çok güzel işler yaptı. Yılsonu sergimizde çok güzel işler çıktı. Sergide satışlar yapan kursiyerlerimiz aile bütçelerine katkıda bulundu” diye konuştu.

 

İŞ ÖĞRENİYORUM

 

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan sosyal tesislerin, ev hanımlarının hayatına sağladığı faydaya vurgu yapan kursiyer Nuray Altınbay, “Geçen yıl burada sadece aile eğitimi konusunu içeren seminere katıldım. Çocuklarıma, eşime daha güzel nasıl davranabilirim amacıyla gelmiştim. Daha sonra arkadaşlarımın burada sürekli elişi yaptıklarını, Kuran-ı Kerim dersi aldıklarını, kuaförlük eğitimi aldıklarını gördüm. Hoşuma gitti. Ben de devam edeyim diye düşündüm. Evde boş vakit geçireceğime, mahalle arasında gereksiz muhabbetlere katılacağıma buraya geldim. İş öğreniyorum. Çocuğum da aynı zamanda burada anasınıfı eğitimi alıyor. Benim için güzel oldu” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER