Gündem

Osman Demirci “Çocuk Haklarını Koruyacağız”

Osman Demirci “Çocuk Haklarını Koruyacağız”
22-10-2015 05:28
Gaziantep

HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, çocuk yoksulluğunu önleyici politikalarla, sokakta yaşayan ve çalışmak zorunda olan hiçbir çocuk kalmayacağını söyledi.

 

HDP’nin seçim bildirgesinde çocuk haklarına yönelik geniş yer ayrıldığını ifade eden Osman Demirci, sosyal politikalarla çocuk işçiliğine son vereceklerini söyledi. Demirci, “Tüm çocukların gıda hakkını korumak için her mahallede gıda bankası kurulacak. Her çocuğa temel gıda maddelerini içeren gıda paketini ücretsiz verilecek. Sokakta yaşayan ve çalışmak zorunda kalan hiçbir çocuk kalmayacak. Çocuk işçiliğine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

ÇOCUK HAKLARI KORUNACAK

 

Çocuklarla ilgili tüm yasaların gözden geçirilerek, çocuk haklarına uyumlu hale getirileceğini kaydeden Demirci, şöyle devam etti: “Çocuğa yönelik şiddete ağır cezalar getirilecek. Bu durumdaki çocuklar güvenli koşullarda korumaya alınacak. Evde, okulda ve ailede çocuğa yönelik şiddet yasalarca açıkça yasaklanacak. Çocuk bakım hizmetleri yaygınlaştırılacak. İstihdamdan bağımsız, çalışan çalışmayan tüm kadınlar/erkekler için yerel yönetim ve kamu finansmanında kreşler desteklenecek. Bütün çocukların eğitim almaları sağlanacak. Yerellerde belediyelere bağlı olarak ‘Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Komisyonları’ kurulacak, çocuk temelli alanlara yeterli kaynak ayrılacak.

 

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ ÖNLENECEK, GENÇ İŞÇİLER DESTEKLENECEK

 

Çocuk işçiliğine izin verilmeyecek, önlemek için gerekli tedbirler alınacak. Genç işsizlikle etkin mücadele edilecek. İşsiz gençlerin sosyal yaşamdan dışlanmalarının önüne geçilecek, mahallelerde ve semtlerde dayanışma ağlarının geliştirilmesi, sosyal ve kültürel etkinlere dahil edilmesi için alanlar açılacak. Gençlerin çalışma hakkı güvence altına alınacak. Güvencesiz ve düşük ücretlerle çalışma koşullarına son verilecek. Psikolojik baskı, tehdit, taciz (mobbing), angarya, ücret eşitsizliği uygulamalarına karşı önlemler alınacak. Stajyer ve çıraklık şeklinde kamufle edilen yeni kölelik koşullarını önleyici tedbirler alınacak.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER