USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

MAHBUBA Şehri Reklama Boğdu! Boyalı Çayın Bedeli Ağır Oldu…

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gıda boyası tespitiyle ifşa edilen MAHBUBA, kamuoyuna tek kelime açıklama yapmazken, milyonluk reklam kampanyasıyla şehirde görünürlüğünü artırmayı tercih etti.

MAHBUBA Şehri Reklama Boğdu! Boyalı Çayın Bedeli Ağır Oldu…
27-04-2026 23:09

Tarım ve Orman Bakanlığı denetimlerinde siyah çayında gıda boyası tespit edilen MAHBUBA markası, aradan geçen sürede kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapmak yerine dikkat çeken bir strateji izledi. Firma, Gaziantep genelinde billboard, dijiboard ve otobüs giydirme gibi reklam alanlarını adeta ablukaya alarak yoğun bir tanıtım kampanyası başlattı.

Şehrin en işlek noktalarında, toplu taşıma araçlarında ve ana arterlerde peş peşe karşılaşılan reklamlar, firmanın krizi yönetmek yerine algıyı yönetmeye çalıştığı yönünde yorumlanıyor. Gıda boyası gibi ciddi bir ihlal iddiası ortadayken, kamuoyunu bilgilendirmek yerine görsel yoğunlukla gündemi bastırma çabası tepki çekiyor.

Özellikle ana arterlerde ve toplu taşıma araçlarında sıkça karşılaşılan reklamlar, kamuoyunda “Boyalı çayın bedeli reklamla mı ödeniyor?” sorusunu gündeme taşıdı. Tüketiciler ise firmanın önce şeffaf bir açıklama yapması gerektiğini vurguluyor.

Uzmanlar, gıda güvenliği gibi hassas konularda markaların iletişim stratejilerinin şeffaflık ve sorumluluk üzerine kurulması gerektiğine dikkat çekerken, bu tür reklam yoğunluğunun güven kaybını telafi etmekte yeterli olmayacağını ifade ediyor.

Kamuoyunun beklentisi net: Reklam değil, açıklama.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
09 Haziran 2026
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
Özhanlar Mobilya