USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

CHP'DE KRİZİN RENGİ "KIRMIZI"

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep örgütlerinde il yönetimine yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

CHP'DE KRİZİN RENGİ
10-04-2022 14:29
Gaziantep

Patti teşkilatlarında önemli isimler il başkanlığını olağanüstü kongreye götürmek için harekete geçiyor. Kentte atama il yönetiminin partili onlarca etkin ismi küstürdüğü ortaya çıktı.

Olası bir erken veya zamanında yapılacak seçimler öncesinde tüm siyasi partiler saha çalışmalarına hız verirken, Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep'te yoklara oynuyor. Olağan il başkanlığı kongresini yapmak yerine il ve ilçelerde atama usulüyle kenti yönetmeye çalışan Cumhuriyet Halk Partisi'nde kriz derinleşiyor. Gaziantep'te ilçelerde atama usulüyle süreci yönetmeye çalışan CHP'nin atama il başkanlığı tepkilerin odağı konumuna geldi.

CHP GAZİANTEP TEŞKİLATLARINDA UÇAR
VE EKİBİNE YÖNELİK KILIÇLAR ÇEKİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep'te, yapılacak Olağanüstü İl Kongresi aylardır netleşmedi. Geçici il başkanı Neşet Uçar, Kurban Bayramı sonrasında kongre tarihinin netleşeceğini açıklamıştı. Ancak geçen sürede kongre tarihi için ciddi bir adım atılmadı. CHP Gaziantep'te, 9 Kasım 2020 tarihinde İl Başkanı Hayri Sucu, İlçe Başkanları, İl ve İlçe Yönetimleri, MYK kararı ile görevden alınmıştı. İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınması ile başlayan süreçte aylar sonra İl Yönetimine Mehmet Neşet Uçar ve 7 kişilik geçici İl Yönetimi atanmıştı. Uçar yönetiminin her ilçede ilçe başkanlığı için en az 10 kişiye söz verdiği ifadelerine yer veriliyor.

UÇAR VE YÖNETİMİ KONGRE KARARINI NEDEN ALMADI?

Geçtiğimiz Haziran ayında alınan MYK kararı ile kongrelerin yapılmasına onay çıkmış, CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, 45 günlük süreyi beklemeden toplanarak karar alacaklarını duyurmuştu. Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, boş olan Gaziantep il örgütünde olağanüstü kongre yapmak için 7 kişiden oluşan İl geçici kuruluna atama yapıldığını duyurdu. 21 Şubat’ta alınan kararda Genel Sekreter Selin Sayek Böke’de imza attı. Alınan karar ile Mehmet Neşet Uçar, Hacı Mehmet Taşdelen, Hasan Özgür Girişken, Şükran Kırık, Didem Akyılmaz Kalkan, Ali Gemo Şimşek ve Mehmet Kayhan Koçak,  İl geçici kuruluna atanmıştı.

YAPILAN ATAMALARA TEPKİLER YÜKSELDİ

Mart ayı başında başlayan süreç içerisinde Şahinbey, İslahiye, Nurdağı, Nizip, Araban, Yavuzeli ve Oğuzeli ilçe yönetimlerine atama yapıldı. Geçtiğimiz hafta özellikle Şahinbey İlçe Teşkilatına yapılan atama sonrası parti içerisinden ve meclis üyelerinden tepki geldi. Atamalara gelen tepkiler sonrası Şehitkamil ve Karkamış ilçelerine yapılacak atamalara gözler çevrildi.

ŞEHİTKAMİL İLÇE BAŞKANLIĞINA KİM ATANACAK?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak olan MYK Toplantısında Şehitkamil ilçe başkanlığına atama yapılması bekleniyor. Yapılacak atamalarda, CHP Şehitkamil İlçe Başkanlığına Av. Yunus Emre Özmen'in atama yapılması bekleniliyor. Diğer yandan Cumhuriyet Halk Partisi Şehitkamil İlçe Başkanlığına il başkanı Uçar tarafından Hurşit Yıldırım'a söz verdiği iddia edildi.

PARTİ GENELİNDE KÜSKÜNLERİN SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Yaklaşan seçimlerin öncesinde iktidarı hedefleyen Cumhuriyet Halk Partisi, Gaziantep'te saha çalışmalarını sürdürecek deneyimli yönetimler oluşturamadı. Parti genelinde etkin isimler, "Gaziantep'te birileri siyasi geleceklerini koruyabilmek adına yine her zamanki gibi ayak oyunları oynayarak kenti yok saymaya başladı" şeklinde görüş belirttiler. İlçe başkanı atamalarında çok sayıda kişiye il yönetimi tarafından söz verildiğine dikkat çeken partililer, atamalarda parti genel başkanı ile örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısının adının sıkça kullanıldığına dikkat çekiyorlar.

İKTİDAR DOLU DİZGİN SAHADA YER ALIRKEN
MUHALEFET YOKLARA OYNUYOR

Ülke genelinde iktidar hedefiyle çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi, Gaziantep'te sadece 7 kişiden oluşan il yönetimiyle seçim çalışmalarını sürdürmeye çalışıyor. İl Başkanı Neşet Uçar ve yönetiminin süreci yönetemediğini ve teşkilatların oluşmasında yetersiz kaldığını iddia eden çok sayıda partili etkin ismin küstürüldüğü iddia ediliyor. Yaşanan süreçte il ve ilçe başkanlarının görevden alındığı günden bu yana görevden alınan isimlerin parti çalışmalarına yoğun şekilde destek veriyordu. Buna rağmen 2023 seçimlerine az bir süre kala Gaziantep'te ilçe başkanlarını yine mevcut seçilmiş isimlere yakın isimlerden oluştuğu iddiaları parti genelinde huzursuzluk yaşanmasına neden oldu.

İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN SÖZ VERİLEN ONLARCA İSİM ŞAŞKIN!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilçe başkanlığı atamalarıda çok sayıda partili isme söz verildiği ortaya çıktı. Söz verilen isimlerin daha sonra il yönetimine yönelik sert tepki gösterdikleri ve olağanüstü kongre kararı için harekete geçtikleri öğrenildi. CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar'ın süreçte ilçe başkanlığı için çok sayıda isme söz verdiği, verilen sözlere rağmen farklı isimlerin ilçe başkanlıklarına atandığı iddia edildi. İlçe başkanlıklarına atanan isimlerin seçimler öncesinde saha çalışmalarında etkin olamayacakları, CHP'nin ülke genelinde başarılara imza atmasına rağmen Gaziantep'te yine başarısızlığın ortaya çıkmasında korkulduğu ifade edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler