“2015” DANSÖZLERİN YILI OLDU!

Merve Tanrıöver

8 yıl önce

2015 yılı, gerek ülkemiz gerekse dünya adına görülmemiş değişimlere,olaylara sahne oldu.Bir asra sığabilecek siyasi değişimler, aşırı bozulma ve yozlaşmalar,yüksek çıkarlar yüzünden bir yıla sığdırıldı.İnsanların karakterlerinde öyle hızlı değişkenlikler gördük ki, takibinde bile zorlandık.Dünün dinsizleri,bu yılda aniden has sofu oluverdi.Çok iyi tanıdığımız dediğimiz kişilerde ertesi gün yabancı oluverdi. İyiler kötü, dürüstler hain…2015 yılı, pek çoğumuzun anılarında iyisi ile kötüsü ile unutulmaz bir yıl olarak yerini aldı.

2015 yılına damga vuran Nesrin Topkapı’ya taş çıkaracak yılın oryantalistleri sıralaması;

BİR NUMARA;

Sözde “Açılım, barış,kardeşlik” kisvesi altında HDP,sırf meclise girmek aşkına tüm Türkiye’ye karşı şirinleri oynadı.Eş başkan sazlar çaldı,yumurtalar pişirdi,şirin baba rollerine büründü.PKK ‘ya bir “pis,kötü” hemen ertesinde ise “hoş,güzel”deyiverdi. “Hepimiz kardeşiz..”ler havalar da uçuşur oldu.7 Haziran seçim propagandaların da zaman zaman bizler de sahte maskeleri gerçek gibi algılar olduk. Ama 5 ay sonrası 1 Kasım’da gerçek yüzler ortaya çıkmaya başladı.2015’in bir numaralı dansözü de bileğinin hakkıyla “ bir o yana bir bu yana” dansı yapan HDP oldu.

İKİ NUMARA;

Milletvekili seçilme uğruna yaptıkları şakrabanlıklarla akıllara ziyan olacak şekildeki milletvekili adayları listemizde ikinci oldu.Haziran seçiminde milliyetçi,devletçi,Türkçü olanlar beş ay sonrasın da esaslı şekilde kıvırarak   PKK ve Kürdistan sevdalısı oluverdi.İlk seçimi kazanıp sırtlarda daha taşınıyorken beş ay sonra tepetaklak olanlar biranda itirafçıya dönüşüverdi.Hatta öyle komedilere şahit olduk ki, beş ay önce iki yıllık yüksekokul bitirip bir yabancı dil biliyorum, beyanında bulunan aday,beş ay sonra eğitimini dört yıllığa tamamlayıp yabancı dilini de üçleyebildi.Ben uzay çağını şıp şak yakalamak diye buna derim işte.Eğer hemencecik yeni bir seçim olsa, bu dansözleri prof olarak görmemiz muhtemeldir.Kıvır kıvıra bildiğin kadar.Nasıl olsa para yapıştıran olduktan sonra..

ÜÇ NUMARA;

Dünün ateisti, sosyalisti,sol yumruğu havada dolaşan sözde aydın ve sanatçı geçinenleri, 2015’te kapanmaya,sakal bırakmaya,ilahiler okumaya başladılar.Hatta umre umre olalı böyle şarkıcı,artist yoğunluğu görmedi.Hatta şeytan bile kendisini taşlamaya gelenler arasında bu dansözleri gördüğünde şapka çıkarıp hazır ola geçmiştir ki, o kadar yani.

DÖRT NUMARA;

Her dönemin dansöz gazetecileri muhakkak vardır ama, bu dönem ki kadar figür bilen,gerdan kıvıran,teknik bilen,harika göbek atanları gelmemiştir.Öyle ki bir hafta yazdığı yazısı ile bir sonraki tamamen değişen, sürekli başı kıçı oynayan, sonrasında ne demek istediğini kendisi bile anlama sıkıntısı yaşayan,fikri,kalemi oynak,dönek oryantal köşe yazarlarımız, gazetecilerimiz oldu.Canım oryantalist gazetecilerim,sizler kıvırmak ustalığında her zaman benim gönlümün birincisisiniz.

BEŞ NUMARA;

2015 yılı, paralel grup içinde de esaslı dansözlere tanıklık etti.2014’te kendilerine savaş açan iktidar ile olan kavgaları, sonrasında yerini cemaat içi hesaplaşmalara kavgalara bıraktı.Daha düne kadar cemaat sayesinde tanınıp,cebini dolduran,şöhret olan samimi Müslümanlar! gemi batmaya başlayınca kıvırmaya başlayıp bir bir itirafçı olmaya başladılar.Meğerse birbirlerinden neler çekmişler de haberimiz olmamış.Ama yine de durmak yok, kıvırmaya devam.Kim parayı daha çok yapıştırırsa göbecikler de oraya atılsın.

GÜNÜN SÖZÜ

Anlayın artık; insanlar güneş gibi ısıtanları değil,yıldız gibi kayanları seviyorlar.

TEBESSÜM

Bir adam ölüp öbür dünyaya gelmiş. Yanındaki iki öbür taraf görevlileri de: —Sen bekle biz hemen geliriz demişler. Adam cennete bakarmış sessiz sessiz iki üç beş kişi taburelerin üstünde otururlarmış, adam şaşırmış. Sonra adam cehenneme bakarken birde ne görsün millet şen şakrak oynuyor dansözler, oynayanlar bir cümbüş var. Sonra görevliler gelir ve adam dayanamayarak sorar. —Niye cennette adamlar suskun suskun oturuyorlar da cehennemde millet şen şakrak? Der. Görevliler de: —Ulan üç dört kişi için dansöz mü tutacağız...

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI