?>

Yıldırım, ihracat rakamlarını değerlendirdi

Türkiye’nin önemli ihracat merkezi Gaziantep, ocak ayında ihracatını %11,8 artırarak 802 milyon 847 bin dolara ulaştı ve en fazla ihracat gerçekleştiren 5. il oldu.

Ekonomi - 3 yıl önce

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ocak ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Gaziantep olarak 2023 yılına güzel bir giriş yaptık. İnanıyorum ki ilerleyen aylarda bu başarılı performansımızı artıracak ve nitelikli ihracata yönelerek yeni rekorlar kıracağız. Ben bu başarıda emeği olan tüm ihracatçı üyelerimizi ve iş insanlarımızı gönülden tebrik ediyorum. GTO olarak onların tüm sorunlarında, taleplerinde yanlarında olacak, yollarındaki taşları temizlemeye devam edeceğiz.” dedi.

Yıldırım: İhracattaki sorunların çözümüne odaklanmalıyız

Gaziantep’in, her geçen yıl başarılı performansının üzerine ekleyerek devam ettiğini ve önemli gelişme kaydettiğini ifade eden Başkan Yıldırım, bu performansın sürdürülebilir olması için nicelikten ziyade niteliğe önem vermeleri gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Pandemi sonrası Rusya-Ukrayna savaşı olmak üzere 2022 yılında da pek çok sorunu üstlenmek zorunda kaldık. Tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıların ülkemize olan etkileri daha şiddetli oldu. Fakat her şeye rağmen 2022 yılında da dış ticaret fazlası veren bir Gaziantep olarak başarılı bir performans sergiledik ve ihracatımızı  %4,3 artırarak 10,5 milyar dolara çıkarttık.

Eğer bu ihracat performansını artırarak devam ettirmek istiyorsak büyümenin temeline koyduğumuz ihracattaki sorunların çözümüne odaklanmalıyız.  Şu an ihracat rakamlarımız maalesef niteliği değil niceliği ifade ediyor. Yüksek ihracat rakamları düşük TL kaynaklı olup, ihracatçının kâr marjları ve satış miktarları düşmüş durumda.  2023 yılında ihracat hedefimiz şu kadar milyar dolar diyebilir ve hedefi tutturabiliriz de… Ancak bu sadece ihracatı niceliksel olarak tanımlar. Kârsızlığı, düşük kilo başı ihracat değerini, düşen rekabet gücünü, pazar riskini ifade eder. Bizim niteliğe odaklanarak hedefimizi kilo başı ihracat değerini yükseltmek üzerine belirlememiz gerekir.”

Haftanın Öne Çıkanları

Onlarca kişi gözaltına alındı

2023-01-30 15:28 - Asayiş

İhracatçıların Gözü Cibuti ve Etiyopya Pazarlarında

2023-02-01 13:34 - Ekonomi

GAİB ŞUBAT AYI EĞİTİM TAKVİMİNİ DUYURDU

2023-02-01 13:44 - Ekonomi

2023’ün İlk Ayında Halıcıların Yüzü Güldü

2023-02-02 13:47 - Ekonomi

Yıldırım, ihracat rakamlarını değerlendirdi

2023-02-02 15:51 - Ekonomi

İşadamları vize sorununa dikkat çekti

2023-01-30 17:39 - Ekonomi

CHP’de “KAYYUM” atama resmileşti!

2023-01-27 17:40 - Özel Haber

GÜZELBEY MİLLET İTTİFAKI’NIN BÜYÜKŞEHİR ADAYI MI OLACAK?

2023-02-01 19:40 - Özel Haber

Şahin'den ev ziyaretleri

2023-01-30 12:43 - Gündem

ESNAFIN “EYT” İSYANI

2023-01-27 19:46 - Özel Haber

İlgili Haberler

Miryıldız Madencilik, KGIR-2025’te Türkiye’yi Temsil Edecek

19:11 - Ekonomi

Konukoğlu ve Yıldırım, Suriye'de Ekonomik Dönüşümün Temellerini Attı

14:35 - Ekonomi

NLKSoft 19. Yıla Damga Vurdu “Gelin İşinizi Birlikte Büyütelim” Çağrısı

13:07 - Ekonomi

Dünyaya Açılan Lezzet Markası Antepsan Zirveye Koşuyor

18:51 - Ekonomi

Bankalar Eski Dolarları Reddetti, Döviz Bürolarında Fırsatçılık Başladı!

21:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem