?>

Vekil Öztürkmen’den Sert Tepki! “Eylem Yapan İşçiyi İşten Atamazsınız!”

Ekonomik kriz Gaziantep sanayisini vurdu! İşçiler geçinemediği için eylem yaparken, işverenler fabrikalarını yurt dışına taşımaktan bahsediyor.CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, tarafların ortak bir noktada buluşması gerektiğini belirterek, "Bu gidişle ne işçi kazanır ne işveren!" dedi.

Özel Haber - 4 ay önce

Gaziantep CHP Milletvekili Öztürkmen, dijital medya platformunda gazetecilerle bir araya geldi.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, işçilerin mevcut ücretlerle geçinemediğini, işverenlerin ise artan maliyetler nedeniyle yatırımlarını Mısır’a kaydırdığını belirterek, tarafların uzlaşmasının Gaziantep için hayırlı olacağını söyledi.

"Meşru Bir Hakkın Engellenmesini Kabul Edemem" Gaziantep’te yaşanan işçi-işveren anlaşmazlığına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li Hasan Öztürkmen, anayasal hakların engellenmemesi gerektiğini vurguladı. Konuyla ilgili girişimlerde bulunduğunu belirten Öztürkmen, “Ben sendika veya işyeri anlaşmazlığına doğrudan müdahale edemem. Ancak iş meşru bir hakkın yasaklanması noktasına gelirse, o zaman siyasetçi olarak sorumluluk almak zorundayım. Bu nedenle Ankara’daki işlerimi bırakarak Gaziantep’e geldim. Önce sendika başkanı Mehmet Türkmen ile görüştüm, ardından Sayın Vali’yi arayarak bu soruna çözüm üretilmesi gerektiğini söyledim. Anayasal bir hakkın yasaklanmasının bir sonuç getirmeyeceğini dile getirdim. Sayın Valimiz de bu konuda makul davrandı. Daha sonra Organize Sanayi Bölge Müdürü Cengiz Şimşek ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile görüşerek niyetimi anlattım. Tüm taraflar olumlu yaklaştı” dedi.

Gaziantep ve Mısır Arasındaki Maliyet Farkı İşçilerin düşük maaşlarla geçinemediğini vurgulayan Öztürkmen, sanayicilerin ise maliyetlerden şikâyet ettiğini belirtti. Öztürkmen, “Sanayiciler, Türkiye’deki maliyetlerin yüksekliği nedeniyle Mısır’a yatırım yapıyor. Örneğin, burada bir fabrikanın aylık işçilik maliyeti 160 bin dolar iken, Mısır’da bu rakam sadece 16 bin dolar. Arada 10 kat fark var. İşverenler, mevcut şartlarda işletmelerini ayakta tutmaya çalıştıklarını, ancak daha fazla yükün altından kalkamayacaklarını söylüyor. Bazı fabrikalar üretim kapasitelerini üçte bire düşürdü. 300 işçi çalıştıran fabrikalar 100 işçiye, 3 bin işçi çalıştıran işletmeler ise bin işçiye düşmüş durumda. İşverenler, ‘Zaten zorlanıyoruz, daha fazla yüklenirsek kapatmak zorunda kalırız’ diyor. Oysa burada önemli olan hem fabrikanın üretime devam etmesi hem de işçinin geçimini sağlayabilmesi. Bunun için bir çözüm bulunmalı” diye konuştu.

"Eylem Nedeniyle İşten Çıkarılan İşçiler Geri Alınmalı" İşverenin ve işçinin ortak bir noktada buluşması gerektiğini vurgulayan Öztürkmen, “Ben ücret pazarlığına karışmam ama kış ortasında işçilerin sokağa atılması da doğru değil. İşçilerin evlerinde sobasının yanması, tencerelerinin kaynaması ve çocuklarının okula gidebilmesi lazım. Bu nedenle öncelikli olarak, eylem yaptığı gerekçesiyle işten çıkarılan tüm işçilerin yeniden işe alınması gerekiyor. Ardından, işverenler işçiler lehine bir miktar fedakârlık yapabilir. Taraflar arasında bir orta yol bulunabileceğini düşünüyorum. Dünden bu yana yaptığım görüşmeler olumlu geçti. Umuyorum ki birkaç gün içinde bu sorunun çözüme kavuşmasını sağlayacağız” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep MHP Eski İl Başkanı Erzin'in Acı Günü

2025-02-09 10:57 - Yaşam

Geleneksel Lezzet, Modern Teknoloji: Türk Kahve Makinesi Seçim Rehberi

2025-02-14 21:51 - Genel

Gaziantep’in Kahramanlık Gününü, İlçe Kent Konseyi Başkanı Demirci Unuttu!

2025-02-09 11:43 - Özel Haber

Vekil Öztürkmen’den Sert Tepki! “Eylem Yapan İşçiyi İşten Atamazsınız!”

2025-02-15 19:55 - Özel Haber

Vatandaştan Fatma Şahin’e Ulaşmak Sadece 134,99 TL!

2025-02-11 15:02 - Özel Haber

Didem Dinleyici’ye Yapılan Haksızlık Yargıdan Döndü!

2025-02-10 12:40 - Özel Haber

Gürban ve Karakuş Gazeteciler Sayesinde Barıştı

2025-02-12 00:23 - Özel Haber

Gaziantep’te Siyasi Kriz Büyüyor

2025-02-11 23:41 - Özel Haber

Gastronomi Esnafı Çıkmazda ‘Sesimizi Duyan Yok Mu?’

2025-02-11 17:48 - Özel Haber

Mehmet Haz ‘’Mahkeme Kararı Bizim Doğru Yolda Olduğumuzu Gösterdi’’

2025-02-10 16:21 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber

Tatlılar Şehri Gaziantep’te “1. Ulusal Tatlı Festivali” Başlıyor

15:18 - Özel Haber

Tanrıöver ve Yüksel Ailelerinden Unutulmaz Düğün

18:30 - Özel Haber

Gaziantep Kent Konseyi Genel Kurulu Gerçekleşti

17:50 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem