?>

"Tam kapanma ile destek ihtiyacı daha da arttı"

Gündem - 4 yıl önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım tam kapanma sürecinde faaliyetlerini durdurmak zorunda olan işletmelerin hibe başta olmak üzere birtakım destek mekanizmalarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ülke genelinde uygulanacak tam kapanma uygulamasını değerlendiren GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, 17 günlük kapanma kararının uzun bir süredir ayakta kalma mücadelesi veren işletmeleri daha da zor durumda bırakacağını belirterek, ekonomik ve sosyal bir travma yaşanmaması için hibe ve kira desteği ile vergi düzenlemelerinin de yer aldığı kapsamlı ve tam kapsayıcı bir destek paketinin ivedilikle uygulamaya alınması gerektiğini belirtti.

Başkan Yıldırım yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Hepimiz çok iyi biliyoruz ki işletmelerimiz ayakta kalabilmek için cansiperane mücadele veriyor. Tam rahatlayacak sürece giriyoruz derken vaka sayılarının olağanüstü artışıyla birlikte maalesef sıkıntılı günlere hızla dönüş yapıyoruz. Özellikle, alınan 17 günlük tam kapanma kararı işletmelerimizi çok daha zor durumda bırakmıştır. Evet, her şeyin başı sağlık… Salgın yayılımını önlemek için kararlar alınırken eş zamanlı olarak reel sektörde oluşabilecek travmaları da bertaraf edecek kararların alınarak yürürlüğe konulması gerekirdi. Birçok işletme faaliyetlerini tamamen durdurmak zorunda. Ancak bu süreçte kira ve vergi başta olmak üzere birçok işletme gideri işlemeye devam edecek. Faaliyetine devam etse dahi yükümlüklerini yerine getirebilecek kazanç elde edemeyen işletmelerimiz artık tam desteği fazlasıyla hak ediyor. Arzumuz düşük faiz oranlı kredi paketleri değil. Ekonomik sistemin devamlılığı için hibe, kira desteği ve vergi ötelemeyi içeren tam destek paketi.”

Haftanın Öne Çıkanları

Sanko öğrencilerinin sınav başarısı

2021-04-26 07:58 - Gündem

Ağız ve Diş Sağlığının İnsan Vücuduna Etkileri

2021-04-22 05:15 - Yaşam

CHP’DE İLK ADAY REİSOĞLU OLDU

2021-04-21 07:40 - Mobil

300 yataklı hastane inşaatı başladı

2021-04-25 07:36 - Özel Haber

Gaziantep FK'nın hedefi Alanya'dan avantajlı dönmek

2021-04-20 10:05 - Spor

ÇOCUKLARIMIZ BU KADAR DEĞERSİZ Mİ?

2021-04-25 10:47 - Özel Haber

Nizip'te 3 hırsız yakalandı

2021-04-26 07:57 - Asayiş

Zorlu karşılaşma

2021-04-25 12:53 - Spor

Koçer “ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir “

2021-04-22 05:06 - Gündem

Şahane Bir Yaz Planı için Adana Yumurtalık’ta Tatil Önerileri

2021-04-21 11:29 - Reklam

İlgili Haberler

Umut Yılmaz ve Üçlü Yönetmen Ekibi “Paklandık mı, AKlandık mı?”

18:16 - Gündem

CHP’li Gençlerden Sarsıcı Mesaj “Boş UMUT’lara Değil, Gerçeğe Geliyoruz!”

23:30 - Gündem

YRP'li Sedat Yıldız: Yapay Polemiklerle Oyalanıyoruz!

16:19 - Gündem

11 Kitaplık Yolculuğun Başkahramanı Ali Atalar Okurlarıyla Buluşuyor

07:57 - Gündem

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber